Τετάρτη, Δεκεμβρίου 27, 2017

"ΓΑΛΛΙΑ: ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ"


ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ;


83 μαθητές ενός σχολείου του  Langon (στο Gironde), στις 13 Δεκέμβρη στερήθηκαν το τέλος της ταινίας κινουμένων σχεδίων « Το άστρο των Χριστουγέννων ».

Οι δάσκαλοί τους διέκοψαν την προβολή θεωρώντας ότι το φιλμ διηγούνταν την ιστορία της Γέννησης του Χριστού και αυτό δεν ήταν καθόλου συμβατό με το καθεστώς του État laïc που ισχύει στην Γαλλία.

Και όλα αυτά γιατί η ταινία είχε σχέση με το γεγονός των Χριστουγέννων.

Πρωταγωνιστής της ένας συμπαθητικός γαιδαράκος ο Bo που φεύγει από το χωριό του αναζητώντας μια καλύτερη τύχη από τη ρουτίνα της καθημερινότητας ! Στο δρόμο του θα γίνει μια ομάδα με την Ruth, ένα αξιολάτρευτο πρόβατο που έχασε το κοπάδι του και το Dave, ένα ευγενικό περιστέρι. Mαζί με 3 καμήλες και κάποια εκκεντρικά ζώα της φάρμας ο Bo και οι νέοι του φίλοι ακολουθούν το Άστρο των Χριστουγέννων… και θα γίνουν οι παραγνωρισμένοι ήρωες της ιστορίας των Χριστουγέννων.ladepeche

Aυτή είναι η Ευρώπη του τυφλού ανθρωπισμού, αυτή είναι η Γαλλία, αυτή είναι η Δύση, επιστροφή στην Ιερά Εξέταση δια του  »ψευδοκοσμικού κράτους », επαναφορά αναστολής της ελευθερίας έκφρασης, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών.Η αποχριστιανοποίηση της Δύσης στην αποκορύφωσή της.Ούτε στα καρτούν δεν αποδέχονται την αναφορά στο Χριστό. 

Από παιδαγωγική άποψη πρόκειται για ένα αδιανόητο μάθημα λογοκρισίας και μισαλλοδοξίας που απέχει κατά πολύ από τις αρχές των θειστών, ντειστών του Γαλλικού  Διαφωτισμού με τον πιο επιφανή τον Βολταίρο να δηλώνει: «Κι αν ακόμα δεν υπήρχε Θεός, θα έπρεπε να τον εφεύρουμε».

Ο Ιησούς ως Δάσκαλος απευθύνετε διαχρονικά στα εκάστοτε εκπαιδευτικά συστήματα και τους λειτουργούς τους και τους χρεώνει την ευθύνη:

 »Ἄφετε τὰ παιδία καὶ μὴ κωλύετε αὐτὰ ἐλθεῖν πρός με, τῶν γὰρ τοιούτων ἐστὶν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν. » [Ματθ. ιθ’ 14].

Ο χριστιανισμός είναι μια απαγορευμένη θρησκεία στη Γαλλία;

πηγή
+++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου