Ζει ο Θεος !

Ζει ο Θεος !

Σάββατο, Οκτωβρίου 14, 2017

Γερόντισσα Αναστασία : Mου τό 'πε η Παναγία οτι έχεις κάνει έγκλημα…


Ένα βράδυ η Γερόντισσα αισθανόταν αγωνία. Περί τας 03.00 π.μ. εισήλθε στον ναόν με το κομβοσχοινάκι της στα χέρια και μετ’ ολίγον εξήλθεν. «Διαβάσατε μόνες σας την ακολουθίαν· πάω γρήγορα να σώσω δύο ψυχές», είπε στις μοναχές.

Επήρε αξημέρωτα το πρώτο πρωινό λεωφορείο για την πόλι. Μόλις απεβιβάσθη στην πόλι, εκάθησε σε ένα μπαούλο για να ξαποστάση. Το μπαούλο ανήκε σε κάποιον νέο, ο οποίος παρατηρούσε την Γερόντισσα λίαν τεταραγμένος. Τότε η Γερόντισσα του απεκάλυψε ότι είχε διαπράξει παλαιότερα ένα έγκλημα.

«Όντως», παρεδέχθηκε ο νεαρός. «Όταν ήμουν νήπιο, έμεινα ορφανός μητρός. Όταν δε έγινα δέκα τριών ετών και ο αδελφός μου ένδεκα ο πατέρας μου παντρεύτηκε μία δύστροπο γυναίκα η οποία κυριολεκτικώς μας εβασάνιζε.

Μη υποφέροντας την αδικία κατέφυγα στην Αθήνα όπου δυστυχώς έμπλεξα με κακές συναναστροφές. Σε κάποια δε στιγμή παροξυσμού διέπραξα ένα στυγερό έγκλημα για το οποίο τιμωρήθηκα με δεκαπενταετή κάθειρξι.

Μα εσύ πώς το κατάλαβες;» «Μου το ‘πεν η Παναγία», απήντησε ταπεινά η Γερόντισσα. «Ξέρεις τι πάω να κάμω τώρα; Σπεύδω στο χωριό να ξεκάμω τον πατέρα μου. Δεν φθάνει που ξαναπανδρεύθηκε και εξ αιτίας του γάμου του εταλαιπωρήθηκα, τώρα με αδικεί και στο μοίρασμα της περιουσίας».

«Όχι, παιδί μου, εσύ είσαι καλός άνθρωπος παρ’ όλα τα λάθη σου», είπεν η Γερόντισσα. Του ωμίλησε με αγάπη, τον ενουθέτησε και γαλήνευσε την τετραυματισμένη του ψυχή. «Αποκλείεται να είσαι καλογρηά.

Είσαι η Παναγία η ίδια», της είπε ο νεαρός. «Όχι παιδί μου, μια απλή καλογρηά, η πιο τελευταία του κόσμου είμαι. Η Παναγία όμως με έστειλε να σε προλάβω από το κακό το οποίο επρόκειτο να κάμης».

Ο νεαρός έπεσε πρηνής και καταφιλούσε τα πόδια της. Εκείνη τότε τον συνώδευσε μέχρι την Μονή της Πλατυτέρας για να εξομολογηθή. Μόλις ετελείωσε από τον πνευματικό την ερώτησε: «Μπορώ τώρα να καλογερέψω;». «Βεβαίως, μέχρι και Άγιος να γίνης», ανταπήντησε με καλωσύνη η Γερόντισσα….


choratouaxoritou.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr

5 σχόλια:

 1. Ανώνυμος14/10/17

  TIN EYXOULA TIS NA EXOUME

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εσείς με τις μυθοπλασίες σας και τις αιρέσεις, και αιρέσεις απωλείας μάλιστα, διαλύσατε το ΕΥαγγέλιο στην Ελλάδα και την Ελλάδα την ίδια. Εσείς οι ίδιοι είστε που καταστρέψατε πνευματικά το Έθνος Ορθόδοξη τάχα πίστη, και επιπλέον εναντιωθήκατε στους αγώνες του Έθνους όντες, στην βάση σας, προδότες του Έθνους και σύμμαχοι με τους Τούρκους. Φοροθέτες και λάγνοι της εξουσίας, σύμμαχοι πάντα με τους εταίρους πολιτικούς προδότες, μόνιμα στην καπηλεία της εξουσίας. Τα πλούτη σας θα σας καταμαρτυρήσουν την ημέρα της κρίσης και αυτά θα σαπούν τα κλοπιμαία σας μαζί με τους υποκινητές σας. Οι ιστορίες αυτές συμβάλλουν στην κάλυψη της αλήθειας, αλλά και στην κάλυψη της ενοχής και των αμαρτιών της πόρνης Ορθοδοξίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  2. Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ελευθερωσε το εθνος και ειναι η μονη πηγη αληθειας καλη φωτιση

   Διαγραφή
  3. μας λες ολα αυτα αλλα δεν μας λες
   τι πρεσβευεις????

   Διαγραφή