Σάββατο, Ιουνίου 17, 2017

Και να μπαίνουν στα πανεπιστήμια οι "ρομά" χωρίς εξετάσεις;;


Και να μπαίνουν στα πανεπιστήμια οι "ρομά" χωρίς εξετάσεις ,μιας και η διάκριση θα γίνεται εις βάρος των παιδιών που σκοτώνονται να διαβάζουν για μια θέση . μην νομίζετε πως θα αποφοιτούν κιόλας εκτός σπανίων εξαιρέσεων .
Απλά ,θα κλέβουν την θέση από ένα παιδί που μελέτησε και άξιζε να περάσει .
Το λέω εκ πείρας ,στα τόσα χρόνια διδασκαλίας μου έχω συναντήσει πολλές περιπτώσεις υιοθετημένων παιδιών ρομά από Ελληνες .
Τα παιδιά αυτά ,στατιστικά πάντα μιλώντας ,συνήθως έχουν ένα μεγάλο ταλέντο στην ΜΟΥΣΙΚΗ και ΣΤΟΝ ΧΟΡΟ ,έχουν ως επί το πλείστον πολύ καλό μουσικό αυτί ,πολύ καλή κίνηση και μεγάλη αντίληψη των ήχων .

Δεν έχουν όμως και τόση έφεση στα γράμματα ....Δεν τα παίρνουν εύκολα και κυρίως όταν πρόκειται για θετικές επιστήμες .
Και παρά την καλή θέληση των οικογενειών ,παρά τις προσπάθειες ,παρά τα συνεχή κίνητρα ,το πολύ πολύ να καταφέρουν με το ζόρι να τελειώσουν ένα Λύκειο .
Ομιλώ πάντα στατιστικά για την πλειοψηφία και όχι για τις εξαιρέσεις όπου και δεν χρειάζεται να μπουν χωρίς εξετάσεις ,μπαίνουν από μόνα τους και με το σπαθί τους και μπράβο τους.
Βέβαια μιλάμε πάντα για παιδιά που μεγαλώνουν με την Ελληνική νοοτροπία ζωής ,με μια οικογένεια πάνω από το κεφάλι τους για να μάθουν γράμματα και να αγαπήσουν το σχολείο και που τους δίνει ευκαιρίες για να διεκδικήσουν πράγματα στην ζωή τους αντί να τα στέλνει σε φανάρια και στην ζητιανιά .



Ε,Σουραβλά



Το διαβάσαμε από το: Και να μπαίνουν στα πανεπιστήμια οι "ρομά" χωρίς εξετάσεις;; http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/06/blog-post_749.html#ixzz4kI1GlYw0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου