Πέμπτη, Φεβρουαρίου 09, 2017

Οι δε γίγαντες ήσαν επί τής γης...


"Οι δε γίγαντες ήσαν επί τής γης εν ταις ημέραις εκείναις, και μετ' εκείνο, ως αν εισεπορεύοντο οι υιοί τού Θεού προς τας θυγατέρας τών ανθρώπων, και εγεννώσαν εαυτοίς. Εκείνοι ήσαν οι γίγαντες οι απ' αιώνος, οι άνθρωποι οι ονομαστοί". (Γένεση 6/ς΄ 4)

"ὥσπερ γὰρ ἦσαν ἐν ταῖς ἡμέραις ταῖς πρὸ τοῦ κατακλυσμοῦ τρώγοντες καὶ πίνοντες, γαμοῦντες καὶ ἐκγαμίζοντες, ἄχρι ἧς ἡμέρας εἰσῆλθε Νῶε εἰς τὴν κιβωτόν, καὶ οὐκ ἔγνωσαν ἕως ἦλθεν ὁ κατακλυσμὸς καὶ ἦρεν ἅπαντας, οὕτως ἔσται καὶ ἡ παρουσία τοῦ υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου". (Μκ 13,32-37. Λκ 17,26-30.)



Μετά τη δημιουργία του ανθρώπου από το Θεό, υπήρξαν δύο γενιές ανθρώπων. Η γενιά του Σηθ, των ανθρώπων δηλαδή που ζούσαν κοντά στο Θεό, και η γενιά του Κάϊν, των ανθρώπων που ζούσαν μακριά από το Θεό και ήταν βουτηγμένοι στην αμαρτία και στην διαφθορά. Κάποια στιγμή, όμως, άρχισαν να παντρεύονται μεταξύ τους, με αποτέλεσμα όλο το ανθρώπινο γένος να απομακρυνθεί πλέον από το Θεό και να χαθεί στην αμαρτία. Ένα από τα αποτελέσματα της ένωσης αυτής ήταν και η γέννηση των Γιγάντων, οι οποίοι, όπως φαίνεται και σε άλλα σημεία της Παλαιάς Διαθήκης, επικράτησαν στη γη. Επίσης, όπως φαίνεται από τις περιγραφές, οι περισσότεροι από τους Γίγαντες χάθηκαν από κάποιο πόλεμο που είχαν με τους κανονικούς ανθρώπους (Γιγαντομαχία, Δαβίδ και Γολιάθ, Οδυσσέας και Κύκλωπας, γίγαντες των Μυκηνών, της Μεσσηνίας, στο Φενεό της Πελοποννήσου, στην Επισκοπή της Ευβοίας, στην Πελάνα της Λακωνίας, στην Ύδρα, στη Γραβιά της Παρνασσίδας, στην Μεγαλόπολη της Αρκαδίας...), και άλλοι από τον κατακλυσμό που έκανε ο Θεός, για να αφανίσει την κακία και την διαφθορά από τη γη. Πάντως όποια θεωρία κι αν ακολουθήσει κανείς, σημασία έχει ότι από τον κατακλυσμό, είτε ήταν παγκόσμιος, είτε τοπικός, ότι σώθηκαν αρκετοί άνθρωποι, μεταξύ αυτών και αρκετοί από τους Γίγαντες... Τα ευρήματα αυτά ενοχλούν τους παλαιοντολογικούς και άλλους επιστημονικούς κύκλους, οι οποίοι πρόσκεινται στην αθεΐα και τόσες δεκαετίες έχουν παραμυθιάσει τον κόσμο, για τις ανακαλύψεις και την εξέλιξη του Δαρβίνου, για homo sapiens, για homo Neantertal κλπ. Προσπαθούν μέσα από τις επίσημες θεωρίες τους να αναιρέσουν τα αναφερόμενα στην Αγία Γραφή, χαρακτηρίζοντάς τες μυθολογικά κατασκευάσματα των ανθρώπων κάποιας εποχής.

" Και ο Πατέρας που με έστειλε, εκείνος έχει μαρτυρήσει για μένα. Ούτε τη φωνή του έχετε ακούσει ποτέ ως τώρα ούτε την όψη του έχετε δει, και το λόγο του δεν τον έχετε μέσα σας να μένει, γιατί σε αυτόν που απέστειλε εκείνος, σε τούτον εσείς δεν πιστεύετε. Ερευνάτε τις Γραφές, γιατί εσείς νομίζετε ότι μέσω αυτών έχετε ζωή αιώνια. Και πράγματι, εκείνες είναι που μαρτυρούν για μένα. Αλλά δε θέλετε να έρθετε προς εμένα για να έχετε ζωή. Δόξα από ανθρώπους δε λαβαίνω. " (ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 5:39)

Άσωτος Υιός.

1 σχόλιο:

  1. " Και ο Πατέρας που με έστειλε, εκείνος έχει μαρτυρήσει για μένα. Ούτε τη φωνή του έχετε ακούσει ποτέ ως τώρα ούτε την όψη του έχετε δει, και το λόγο του δεν τον έχετε μέσα σας να μένει, γιατί σε αυτόν που απέστειλε εκείνος, σε τούτον εσείς δεν πιστεύετε. Ερευνάτε τις Γραφές, γιατί εσείς νομίζετε ότι μέσω αυτών έχετε ζωή αιώνια. Και πράγματι, εκείνες είναι που μαρτυρούν για μένα. Αλλά δε θέλετε να έρθετε προς εμένα για να έχετε ζωή. Δόξα από ανθρώπους δε λαβαίνω. " (ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 5:39)

    ΑπάντησηΔιαγραφή