Παρασκευή, Ιανουαρίου 13, 2017

"Θα δώσουμε λόγο Στον Θεό για την ψήφο μας"

Σχετική εικόνα

της Αλεξάνδρας Παλαιολόγου,

Το πιο εύκολο σενάριο που μπορεί να κάνει κανείς και αυτό που βολεύει και εξυπηρετεί τον εγωισμό μας είναι να ρίχνουμε πάντα τις ευθύνες στους άλλους.

Ας ξεκινήσουμε από τον εαυτό μας και τις προσωπικές μας σχέσεις. Μόλις διαφωνήσουμε με κάποιον ή τσακωθούμε μαζί του αμέσως ψάχνουμε να βρούμε πού έκανε το λάθος ο άλλος, χωρίς να περάσει καν από το μυαλό μας η δική μας ευθύνη. Αναλύουμε δικαιολογίες και επιχειρήματα με σκοπό να πείσουμε τον ακροατή για το πόσο σωστοί είμαστε εμείς. Η κατάσταση χειροτερεύει όταν εμείς καθισμένοι στο θρόνο του δίκαιου δηλώνουμε με βασιλικό ύφος και αυτοπεποίθηση πως δεν πρόκειται να αλλάξουμε και απαιτούμε την αλλαγή του άλλου.

Συνεχίζοντας μπορούμε να αναφερθούμε στα παράπονα που κάνουμε όλοι μας καθημερινά για την κατάντια της σημερινής Ελλάδας. Τα βάζουμε με τους πολιτικούς, τα βάζουμε με την εκκλησία, τα βάζουμε με τους πλούσιους που εκμεταλλεύονται καταστάσεις, για να γίνουν πλουσιότεροι. Τα βάζουμε με τους μετανάστες που βρήκαν πόρτα ανοιχτή και μπήκαν, για να μείνουν. Τα βάζουμε με τον καιρό που έκλεισαν οι δρόμοι και δεν μπορούμε να βγούμε για ψώνια σε περίοδο εκπτώσεων!!!

Αναρωτηθήκαμε ποτέ αν φταίμε εμείς για όλα αυτά; Ο Θεός επιτρέπει κάθε κατάσταση που συμβαίνει στη ζωή μας και στη χώρα μας. «Μετανοείτε» μας φωνάζουν κάθε τόσο οι πνευματικοί μας και εμείς ακόμη παραπονούμαστε που δεν έχουμε λεφτά ή που μας κλέβουν. «Ταπεινωθείτε» μας λένε οι ιερείς, για να αλλάξει η ζωή σας και να γαληνεύσει η ψυχή σας. Οι καμπάνες χτυπούν δυνατά και οι προειδοποιήσεις από τον Θεό είναι συνεχόμενες. «Όποιος έχει αυτιά, για να ακούει, ας ακούσει» λέει στο Ευαγγέλιο [Μτ. ιγ΄,9. Μκ δ΄,9: "ὁ ἔχων ὦτα ἀκούειν ἀκουέτω."].

Εμείς ακούμε;

Ας βγάλουμε επιτέλους τα ακουστικά και τις ωτοασπίδες από τ’αυτιά μας και ας ακούσουμε την φωνή του Θεού που μας λέει να αγρυπνούμε [Μτ 24, 42.γρηγορεῖτε οὖν, ὅτι οὐκ οἴδατε ποίᾳ ὥρᾳ ὁ Κύριος ὑμῶν ἔρχεται.], γιατί δεν ξέρουμε την στιγμή που θα έρθει και θα κριθούμε όλοι μας. Ας αφήσουμε στην κρίση του Κυρίου μας τα εγκλήματα που έχει κάνει ο καθένας στη ζωή του είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά και ας βγάλουμε πρώτα το δικό μας δοκάρι από το μάτι μας [Λκ. στ΄, "42... ὑποκριτά, ἔκβαλε πρῶτον τὴν δοκὸν ἐκ τοῦ ὀφθαλμοῦ σου, καὶ τότε διαβλέψεις ἐκβαλεῖν τὸ κάρφος τὸ ἐν τῷ ὀφθαλμῷ τοῦ ἀδελφοῦ σου."]. 

Τι ψηφίσαμε; Τι ψηφίζουμε τόσα χρόνια; Τι θα ψηφίσουμε; Ένας ιερέας μου είπε πως θα δώσουμε λόγο στον Θεό για την ψήφο μας. Είμαστε έτοιμοι γι’αυτό; Ποια είναι τα κριτήριά μας, για να ψηφίσουμε κάποιον; Είναι με τον Χριστό ή είναι με τον αντίχριστο;

H εποχή της άγνοιας και της δικαιολογίας τελείωσε. Οι μάσκες έπεσαν. Και τώρα που φαίνεται η αλήθεια είναι επιλογή μας αν θα την δούμε ή αν θα κρατήσουμε τα μάτια μας κλειστά. 

Ο Θεός να μας ελεήσει.

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου 

για το ιστολόγιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου