Κυριακή, Ιανουαρίου 15, 2017

Γονατιστός ή ξαπλωμένος;




Θέλεις ποιότητα στην ζωή σου, ρωτώ τον εαυτό μου;
Πριν αποκάμεις και ξαπλώσεις τελείως... άκου με.
Πάρα πολύ απλό!
Νηστεία, Ευχή, Ελεημοσύνη, Εξομολόγηση.
Θεία Κοινωνία και Αλλαγή!
Πίστη και Ελπίδα!
Υπομονή και Πείσμα!
Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο!
Γονατιστός και στερεωμένος...




Και τότε θα δεις τα πρώτα θετικά αποτελέσματα σε ότι σε απασχολεί...
Θα αδυνατήσεις!
Θα ηρεμήσεις!
Θα νιώσεις χαρά!
Θα χαίρεσαι και με την λύπη!
Θα γλυκάνουν οι πίκρες!
Θα ενδυναμωθείς!
Θα εργάζεσαι πιο ξεκούραστα!
Θα σταματήσουν οι άσχημες σκέψεις!
Θα σταματήσουν οι άσχημες συνήθειες!
Θα αντιμετωπίζεις πιο εύκολα την καθημερινότητα!
Θα γίνονται οι επιθυμίες σου ανέλπιστα ομορφότερες!
Θα κάνεις αληθινές φιλίες!
Θα μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου!
Θα μάθεις να αγαπάς τους άλλους!
Θα σε αγαπήσουνε!
Θα λιγοστέψουν οι εχθροί σου!
Θα αντιμετωπίζεις καταστάσεις πριν χρειαστεί!
Θα αποκτήσεις αυτογνωσία!
Θα βελτιώνεσαι!
Θα ζεις πιο απλά και οικονομικότερα!
Δεν θα είσαι ποτέ μόνος ή μόνη!

Και μετά λένε, πως στην "κρίση"... που βιώνουμε, ξεχωριστά και όλοι μαζί, δεν υπάρχει λύση...
Και μάλιστα όλα Δωρεάν και στην γειτονιά σου!
Χωρίς συνδρομές και μαγικά πράγματα!
Μόνο με την λογική της καρδιάς σου!

Α! Ξέχασα!... Και εγώ που σου γράφω, Τον ξεχνώ και προσπαθώ να Τον θυμούμαι, να Τον γνωρίσω... Γιατί βλέπεις, το σώμα μας πάντα θα ελκύεται από το χώμα και όχι από τα Αιώνια Θεία Πράματα...

Υπάρχει και Ένας Ζωντανός Θεός, που απαντά στην Ορθοπραξία μας και τότε όλα γίνονται πιο εύκολα και πρωτόγνωρα!
Υπάρχει Θεός! Φοβερή διαπίστωση ή μάλλον παραχώρησή μας, να Του δίνουμε χώρο στην Δημιουργία Του!
Και χρειάζεσαι Νέες Αισθήσεις για να Τον βιώσεις, σαν τον αέρα που καταλαβαίνουν οι πνεύμονές σου.

Εγώ όλα αυτά τα Μέσα ή Αποτελέσματα, τα βρήκα στον Τριαδικό Θεό των Ορθοδόξων Χριστιανών, μέσα στην Εκκλησία Του και στους Ιερείς και στα Μυστήρια που τελούνε!
Δεν με ενδιαφέρει αν οι Ιερείς άνθρωποι ως είναι, γνωρίζουν ή όχι, τι Δύναμη συνεργάζονται, με ή χωρίς την θέλησή τους. Τους φοβούμαι, τους σέβομαι και τους κυνηγώ, να ασπαστώ τα χέρια Τους, που είναι η Διαδοχή τόσων Ιερέων, Αγίων, Αγίων Αποστόλων και του Χριστού, της Ορθοδοξίας μας.

Που μόνο στα χέρια τους, το Άγιο Φως βγαίνει, και μόνο όποτε έχουν Ανάσταση οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί (κινητή εορτή) και όχι οι παπικοί ή άλλοι!
Γιατί λοιπόν εσύ, να μείνεις στο σκοτάδι σου;

Που μόνο ο Αγιασμός τους με τον Σταυρό, τον Βασιλικό, και μόνο με την Προσευχή του Ορθόδοξου Ιερέως, αποκτά αντισηπτικές ιδιότητες και γίνεται άφθαρτο το νερό και δεν χαλάει!
Γιατί λοιπόν εσύ, να φθείρεσαι με τις δυνάμεις σου;

Που μόνο στα Θεοφάνεια του Θεού Τους, ο Ιορδάνης ποταμός συμβολικά, αλλάζει κατεύθυνση ροής, προς την πηγή του!
Γιατί λοιπόν εσύ, να μην πορευτείς προς την Πηγή σου;

Που μόνο την μεγαλειώδη Εορτή τους, της Μεταμορφώσεως του Κυρίου Τους, στο Θεοβάδιστο Όρος Θαβώρ, όπου έλαμψε ο Κύριος εμπρός στους Αγίους Πέτρο, Ιάκωβο και Ιωάννη, για να ενισχύσει την πίστη τους, μόνον όταν ψάλλουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί σήμερα, ένα ολόλευκο σύννεφο σε πολύ χαμηλό ύψος, στέκεται επάνω από την Εκκλησία της Μεταμορφώσεως και σκεπάζει όλον τον κόσμο που προσεύχεται, με άπλετο Φως!
Γιατί λοιπόν εσύ, να μην μείνεις στο Φως;

Που μόνο οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, κατά τρόπο υπερφυσικό, παρασκευάζουνε ψωμί, χωρίς βακτήρια, χωρίς ζύμη, μαγιά, μόνο με προσευχή, σταυρολούλουδα και βασιλικό, από την Εκκλησία, την εορτή μόνο της Υψώσεως του Σταυρού του Χριστού τους και το φύραμα φουσκώνει και γίνεται ζύμωση και αλλιώς, χωρίς όλα αυτά, μόνο δίπλα στην Αγία Τράπεζα!
Γιατί λοιπόν εσύ, να μην έχεις Τέτοιον Άρτο;

Που μόνο, ο Θεός τους, στα μέρη της Ηλιουπόλεως της Αιγύπτου, ενεργεί κάθε χρόνο αυτό το παράδοξο, δηλαδή κατά το εσπέρας της Μεγάλης Πέμπτης, της δικής μας (όχι των Λατίνων), να ξερνά η γη λείψανα και κόκκαλα παλαιά ανθρώπινα, από τα οποία να γεμίζει ένας ευρύχωρος κάμπος, τα οποία στέκονται έως την Πέμπτη της Αναλήψεως και τότε να κρύβονται και παντελώς να μην φαίνονται, μέχρι να έλθει πάλι η Μεγάλη Πέμπτη, τα ανθρώπινα αυτά κόκκαλα να προμηνύουν την μέλλουσα ανάσταση των νεκρών, όπως τα είδε και ο προφήτης Ιεζεκιήλ...
Γιατί λοιπόν εσύ, να μην ελπίσεις στην Ζωντάνια σου;

Που μόνο, οι Άγιοι του Χριστού τους, έχουν χιλιάδες αφιερώματα στις Εικόνες Τους, από Υπερφυσικά Θαύματα που έχουν κάνει, σε ζωντανούς πιστούς Του!
Γιατί λοιπόν εσύ, να περιμένεις το θαύμα στην ζωή σου, εκεί που δεν υπάρχουν τόσες Αποδείξεις;

Θα το πω αυθόρμητα και δεν ντρέπομαι και μην ντρέπεστε για την Πίστη μου, όσο για εμένα, που άργησα και αργώ να το καταλάβω, αυτό που οι περισσότεροι γνωρίζετε....


Πουθενά αλλού, σε άλλη θρησκεία, δεν είδα τον Ίδιο, τον Ιδρυτή της, ο Αγαθός Βίος Του να συμφωνεί με τα λεγόμενά του και το αντίστροφο, τόσο όσο ζούσε, όσο και μετά τον θάνατό Του! Τόσο να Τον φοβούνται και να Τον πολεμούν, μέχρι και σήμερα, εκείνοι που πιστεύουν ότι πέθανε!
Πουθενά αλλού, σε άλλη θρησκεία, δεν είδα Θεό, τόσο Ακατανόητο, Σοφό και Φιλάνθρωπο, χωρίς πάθη και ανώτερο από την λογική, την σκέψη και τις σπουδές μου και εμένα τον ίδιο!

Εύχομαι όλοι μας, είτε Τον βρήκαμε, είτε Τον χάσαμε, είτε δεν Τον γνωρίσαμε, τον Χριστό μας... Με τον νου, την καρδιά, το σώμα και την ψυχή μας, να Τον ερωτευθούμε πιο πολύ, δίχως αισθήσεις που γευόμαστε τον κόσμο, με Εκείνες που θα του ζητήσουμε... Ώστε να κατέβει πιο χαμηλά, να μην φοβάται την κακή αλλοίωσή μας, στην Σταυρική Αμετάβλητη Αγαπητική Ουσία Του. Να Του δώσουμε την ευκαιρία να μπορέσει να μας υιοθετήσει στο Φως Του και να μας ενηλικιώσει μεταμορφώνοντας. Και να μας βγάλει από την μίζερη ζωή μας, την άρνηση που ζούμε αυτοδικαίως. Για να βιώνουμε και να ελπίζουμε, την Ανάστασή Του και τώρα και μετά...

Είναι Άγιος και ζητά να γίνουμε Άγιοι, τίποτε λιγότερο!
Και οι Άγιοι ήταν άνθρωποι σαν εμάς!
Και ο Θεός ήταν και είναι Ίδιος και για όλους!
Μα η σχέση μας με Εκείνον, αποτελεί προσωπική υπόθεση!

Τα έργα και οι λογισμοί μας..., η υπομονή και το πείσμα μας..., ας είναι τόσα, όση και η θέληση για Αλλαγή και Μετάνοια, για ζωή και Ζωή Αιώνια, κοντά στα Μυστήρια της επίγειας Εκκλησίας Του και στο Έλεος του Πατέρα, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος!

Άσωτος Υιός.

2 σχόλια:

  1. Κυριακή σήμερα που το γράφω... Ημέρα Του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/1/17

    Πριν αποκάμεις και ξαπλώσεις τελείως...ΚΑΛΌ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΣΩΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή