Ζει ο Θεος !

Ζει ο Θεος !

Τρίτη, Δεκεμβρίου 20, 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ! Διάγγελμα Β.Πούτιν και Ρ.Τ.Ερντογάν: «O πόλεμος πλέον θα κλιμακωθεί – Δολοφόνησαν τον πρέσβη γιατί αποκάλυψε ότι η Τουρκία θα γίνει μέλος της «Πεντάδας της Σαγκάης» – Τέλος το ΝΑΤΟ για την Άγκυρα; (βίντεο)


ΕΚΤΑΚΤΟ! Διάγγελμα Β.Πούτιν και Ρ.Τ.Ερντογάν: «O πόλεμος πλέον θα κλιμακωθεί – Δολοφόνησαν τον πρέσβη γιατί αποκάλυψε ότι η Τουρκία θα γίνει μέλος της «Πεντάδας της Σαγκάης» – Τέλος το ΝΑΤΟ για την Άγκυρα; (βίντεο)

Σε διάγγελμα προχώρησαν Β. Πούτιν και Ρ.Τ.Ερντογάν πριν λίγο με τους δύο ηγέτες να δείχνουν...
Του Βασίλη Καπούλα

Σε διάγγελμα προχώρησαν Β.Πούτιν και Ρ.Τ.Ερντογάν πριν λίγο με τους δύο ηγέτες να δείχνουν προς ΗΠΑ. Όμως πολλά ερωτηματικά παραμένουν για τον δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης καθώς η Τουρκία λέει πως ήταν μέλος του δικτύου Φ.Γκιουλέν και είχε αποταχθεί όμως είχε το υπηρεσιακό του όπλο ένα Sarsilmaz ST10, την υπηρεσιακή του ταυτότητα ενώ δεν πήρε ομήρους. Παράλληλα υπάρχουν φωτογραφίες του ως μέλος του AKP με τα τουρκικά ΜΜΕ να τον παρουσιάζουν ως μέλος της Al-Nusra.

Τι είπαν Ρ.Τ.Ερντογάν-Β.Πούτιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεσμεύτηκε να εντοπίσει τους δράστες που σχεδίασαν την δολοφονία του Ρώσου πρέσβη ενώ τόνισε πως ο πρέσβης αποτέλεσε στόχο λόγω των αποκαλύψεων του και των δηλώσεων του.

Είχε δηλώσει ότι θέλουν (τα μέλη) να δουν την Τουρκία ως μέλος της ‘Πεντάδας της Σαγκάης” και πως όλα εξαρτώνται από την απόφαση της Τουρκίας. Είχε πει μάλιστα ότι δεν θα ζητήσουν από την Άγκυρα να παγώσει τις σχέσεις της με την ΕΕ σε μια τέτοια περίπτωση.

Κάτι τέτοιο όμως σημαίνει αυτόματα αποβολή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ. Χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ο Ρώσος πρεσβευτής γεννήθηκε το 1954 στη Μόσχα, το 1976 αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, το 1992 αποφοίτησε από τη Διπλωματική Ακαδημία. Από το 1976 εργαζόταν ως διπλωμάτης. Κατά την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης ανέλαβε καθήκοντα στην Βόρειο Κορέα ως διπλωμάτης, και από το 2001 μέχρι το 2006 ήταν πρέσβης της Ρωσίας στην Βόρειο Κορέα. Στην Τουρκία διορίστηκε πρεσβευτής το 2013. Ήταν παντρεμένος και ήταν πατέρας ενός αγοριού.

Ο Β.Πούτιν είπε ότι η επίθεση στοχεύει να βλάψει τις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας για τη Συρία.

Θα συγκροτηθεί μια επιτροπή έρευνας για να ερευνήσει το θάνατο του Ρώσου πρέσβη.

Οι Ρώσοι πράκτορες είναι ήδη καθοδόν όπως αποκαλύψαμε.

«Αυτή η δολοφονία είναι μια ξεκάθαρη προβοκάτσια που στόχο έχει την υπονόμευση και βελτίωση των σχέσεων Ρωσίας και Τουρκίας όπως και την ομαλοποίηση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Συρία που προωθεί η Ρωσία, η Τουρκία, το Ιράν και άλλες χώρες που ενδιαφέρονται για το τέλος της σύγκρουσης στη Συρία».

«Η μόνη απάντηση για την επίθεση στη Μόσχα που μπορεί να προσφέρει κάποιος είναι να έρθει μαζί μας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας»

«Θα βρούμε ποιος έδωσε την εντολή δολοφονίας του πρέσβη μας».

«Ο πόλεμος θα κλιμακωθεί και οι εγκληματίες θα νοιώσουν τη διαφορά».

Η Ρωσία θέλει να ξέρει ποιος «όπλισε» το χέρι του δολοφόνου, είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ανέφερε ότι διέταξε να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στις πρεσβείες της Ρωσίας σε όλο τον κόσμο και είπε ότι χρειάζεται διαβεβαιώσεις από την Τουρκία για την ασφάλεια των Ρώσων διπλωματών.

Τα ίδια πάνω κάτω είπε και ο Ρ.Τ.Ερντογάν λέγοντας ότι η Τουρκία προσφέρει τα συλλυπητήριά της στους Ρώσους πολίτες και στο Πρόεδρο για το θάνατο του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα.

Πρόκειται για μια πράξη προβοκάτσιας που στόχο έχει να πλήξει τους δεσμούς Ρωσίας-Τουρκίας.

«Καταδικάζω την επίθεση» είπε ο Τούρκος πρόεδρος και αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας ότι αξιολόγησαν αμέσως την επιθεση αυτή.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σ.Σοιλού, είπε:

«Πιστεύουμε ότι είναι μια σφαίρα εναντίον της Τουρκίας. Ειδικά σε μια περίοδο που οι σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας είναι πολύ καλές» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός.

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού είπε ότι η δολοφονία έχει προκαλέσει θλίψη στην Τουρκία, προσθέτοντας ότι αυτή η τρομοκρατική ενέργεια βλάπτει την Τουρκία.

Δείτε τη στιγμή που ο δολοφόνος δίνει τη χαριστική βολή στον Ρώσο πρέσβη.κι άλλα βίντεο ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου