Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2016

Η σοκαριστική αλήθεια για τα ψεύτικα χριστουγεννιατικα δέντρα

Χριστουγεννιάτικο δέντρο ψεύτικο ή αληθινό; Πολύ πιθανό να έχεις βρεθεί στο δίλημμα ποιο να επιλέξεις.

Το εμβληματικό σύμβολο των γιορτών, το χριστουγεννιάτικο δέντρο, κυριαρχεί στη διακόσμηση του σπιτιού τις γιορτές και εσύ το στολίζεις με φαντασία.
Έχεις, όμως, φανταστεί ένα ψεύτικο χριστουγεννιάτικο δέντρο (που πολύ πιθανό να έχεις) πόσο επιβαρυντικό μπορεί να είναι για το περιβάλλον;



Το να έχεις είτε αληθινό είτε ψεύτικο χριστουγεννιάτικο δέντρο, έχει τα δικά του πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα. Εσύ μπορεί να απολαμβάνεις την θέα του, ωστόσο πίσω από αυτή υπάρχουν αλήθειες που μπορεί να έχεις ήδη ακούσει ή δεν γνώριζες μέχρι που διάβασες το παρόν άρθρο.

Για να δημιουργηθεί ένα αληθινό χριστουγεννιάτικο δέντρο χρειάζεται μια τεράστια ποσότητα νερού, αλλά από την άλλη μέρια, ένα τεχνητό χριστουγεννιάτικο δέντρο χρειάζεται οκτώ φορές περισσότερη ενέργεια για να δημιουργηθεί.

Τα τεχνητά χριστουγεννιάτικα δέντρα κατασκευάζονται στην Κίνα, από PVC, ένα υλικό όχι τόσο φιλικό προς το περιβάλλον. Η μεταφορά τους από τον τόπο κατασκευής τους στον τελικό τους προορισμό συμβάλλουν στην εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα. Επιπρόσθετα, χρειάζονται αρκετές δεκαετίες για να αποσυντεθούν.

Τα αληθινά χριστουγεννιάτικα δέντρα παράγουν οξυγόνο που χρειάζονται 18 άνθρωποι για να ζήσουν και αποτελούν τμήμα της χλωρίδας με οφέλη στη ζωή άλλων οργανισμών. Κατά τη διάρκεια της ζωής τους απορροφούν ένα περίπου τόνο διοξειδίου του άνθρακα. Ανακυκλώνονται εύκολα γιατί είναι βιοδιασπώμενα.

Γιατί, όμως οι περισσότεροι αγοράζουν ψεύτικα χριστουγεννιάτικα δέντρα; Πέραν των οικονομικών λόγων, σμφωνα με έρευνες, ένα αληθινό χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι πιο μεν πιο υγιεινό για το σπίτι αλλά πολλές φορές προκαλεί… ενοχές στον ιδιοκτήτη του γιατί νιώθει ότι στερεί από το περιβάλλον μια ανάσα ζωής.

pentapostagma.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου