Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2016

"Τίποτα δεν μπορώ να σου κάνω, αφού Άγγελοι σε κρατούν και δεν πατάς στη γη", του φώναξε κάποτε κάποιος με ακάθαρτο πνεύμα. ΠΑΤΗΡ ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΣΟΥΡΒΑΝΟΣ.

Σήμερα του Αγίου Ιεροθέου, γιορτάζει στον Ουρανό ένας άλλος μεγάλος Γέροντας, ο π. Ιερόθεος Σουρβάνος.


"Τίποτα δεν μπορώ να σου κάνω, αφού Άγγελοι σε κρατούν και δεν πατάς στη γη", του φώναξε κάποτε κάποιος με ακάθαρτο πνεύμα.
"Μεγάλου αναστήματος ιερέας ο π. Γεράσιμος Φωκάς", μάς είπε μια φορά, λες και ήξερε ότι θα του παρέδιδε τη σκυτάλη του πνευματικού μας πατέρα και πρόσθεσε: "Να τον βοηθάτε στο φιλανθρωπικό έργο του". Σύντομα αρρώστησε.



Όσοι είχαμε την ευλογία να τον γνωρίσουμε, να έχουμε εμπειρία από τις μυσταγωγικές ακολουθίες του, να σκύψουμε κάτω από το πετραχήλι του, τον αγαπήσαμε και τον έχουμε σε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. 


Κάθε αντίδωρο το τύλιγε σε χαρτί, όπου έγραφε προσωπικές για τον καθένα ευχές. Ώρες ατέλειωτες στον Άγιο Νικόλαο των Ξένων ... Και μια φορά στις 3.00 π.μ. που πήγε, μόλις μπήκε στο ναό έπεσε πάνω σε κλέφτη, που κατελήφθη από πανικό, γιατί νόμισε ότι ήταν ο Άγιος Νικόλαος. Γι αυτό τον ταλαίπωρο άνθρωπο, όχι μόνο δεν ζήτησε τιμωρία, αλλά άφού τον γνώρισε και τον νουθέτησε, άρχισε να τον συνδράμει και οικονομικά.
Μεγάλα δώρα του Θεού πήραμε μέσω σου, τίμιε πάτερ. Σε ευγνωμονούμε!

Την ευχή σου να έχουμε όλοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου