Κυριακή, Σεπτεμβρίου 25, 2016

Η Αγία Θέκλα γιόρτασε στη Δαμασκό στα ερείπια του ναού της μαζί με τα πονεμένα της παιδιά


Tο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο την Παρασκευή διοργάνωσε μια λειτουργία για την ειρήνη στη Συρία και για τις ψυχές των μαρτύρων στον καθεδρικό ναό της Αγίας Θέκλας στην Darayya, στην ύπαιθρο Δαμασκού. H ακολουθία τελέστηκε την παραμονή της γιορτής στις 23.9.16 αφού η Αγία Θέκλα εορτάζει σήμερα 24.


Χοροστάτησε ο Επίσκοπος Δαμασκού Luca al-Khouri που προσευχήθηκε για την ειρήνη στη Συρία, υποστηρίζοντας ότι Σύριοι υποστηρίζουν το στρατό και την ηγεσία τους στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.


Ο σεβ. Al-Khouri απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους, Αμερικανούς, και όλους εκείνους που έστειλαν εγκληματίες να ενσπείρουν τον όλεθρο στη Συρία, είπε ότι οι Χριστιανοί στη Συρία δεν χρήζουν καμιάς προστασίας και ότι είναι περισσότερο παρά ποτέ από ικανοί να προστατεύσουν τον εαυτό τους.


Με τη σειρά του, ο π. Beshara αλ-Qara του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Θέκλας, δήλωσε ότι οι προσευχές που πραγματοποιούνται σήμερα στη Darayya όσο και η πρόσφατη επιστροφή,απελευθέρωση της πόλης που υπέστη τα πάνδεινα στα χέρια των τρομοκρατών αποδεικνύουν ότι ο πολιτισμός της Συρίας δεν θα πεθάνει ποτέ, επειδή οι Σύριοι είναι προσκολλημένοι στη ζωή και την ειρήνη και δεσμεύθηκαν στη γη τους.sana 24.9.16




Εμφανή ήταν τα σημάδια από καταστροφές και βεβήλωση μέρους του ναού.Η οροφή έχασκε πάνω από τους παρευρισκόμενους απειλητική αλλά τίποτα δεν πτοούσε τον ενθουσιασμό τους για την επιστροφή στις χαμένες εκκλησιές.


Η Αγ.Θέκλα ισαπόστολος γεννήθηκε στο Ικόνιο.Στη Μααλούλα το συναξάρι διηγείται ότι άνοιξε απροσδόκητα σχισμή στα βράχια και εκεί κατέφυγε η αγία για να γλιτώσει από τους τότε διώκτες της.


dimpenews



Το διαβάσαμε από το: Η Αγία Θέκλα γιόρτασε στη Δαμασκό στα ερείπια του ναού της μαζί με τα πονεμένα της παιδιά http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/09/blog-post_9932.html#ixzz4LGcyxyZr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου