Σάββατο, Αυγούστου 27, 2016

ΑΙΣΧΟΣ! Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ!! ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΔΕΙΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!


Αντιδράσεις προκαλούν οι αναφορές του δημάρχου Θεσσαλονίκης στα Σκόπια ως «Μακεδονία», σε συνέντευξη που έδωσε σε τηλεοπτικό σταθμό της ΠΓΔΜ.

«Μακεδονία» αποκάλεσε τα Σκόπια σε συνέντευξη του στoν τηλεοπτικό...
σταθμό Sitel της ΠΓΔΜ ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Αρχικά ο δημοσιογράφος παρατηρεί ότι δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει αλλάξει αρκετές φορές θέση σχετικά με το ζήτημα της ύπαρξης «μακεδονικού έθνους» και «μακεδονικής γλώσσας», για να ρωτήσει στη συνέχεια τον άποψη του κ. Μπουτάρη για τη «μακεδονική ταυτότητα».




«Δεν με ενδιαφέρει αν η γλώσσα ονομάζεται μακεδονική. Είναι σλαβική γλώσσα και δεν με ενδιαφέρει. Εμείς δεν έχουμε μακεδονική γλώσσα, εχουμε ελληνική γλώσσα και έτσι αυτο το θέμα δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Αυτό που με ενοχλεί και νομίζω ότι ενοχλεί και τους πάντες στην Ελλάδα είναι η αλλαγή της ιστορίας», λέει ο δήμαρχος και σε αυτό το σημείο, όπου πιθανώς επρόκειτο να αναφερθεί στην παραχάραξη της ιστορίας της ΠΓΔΜ από σλαβική σε ψευτομακεδονική, το βίντεο κόβεται απότομα.




Ωστόσο, στη συνέχεια ο κ. Μπουτάρης αναφέρεται στους γείτονες χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο τον όρο «Μακεδονία».

Ο δημοσιογράφος ρωτά τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για το πώς βλέπει την εξέλιξη της διασυνοριακής και οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών και ο κ. Μπουτάρης απαντάει: «Θα πρέπει να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, όσο περισσότερο τη "Μακεδονία" να γίνει μέλος της ΕΕ. Η ένταξη έχει πολύ περισσότερο πολιτική, από ότι οικονομική σημασία. Το να είσαι μέλος της ΕΕ σημαίνει ότι είσαι μέλος μίας οικογένειας, αυτής των πιο ανεπυγμένων και πολιτισμένων χωρών»

Σχετικά με την παρουσία του στο Φόρουμ για Νεαρούς Ηγέτες, που διοργάνωσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Ιβάνοφ, ο κ. Μπουτάρης αναφέρει ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι οι περισσότεροι από τους μαθητές του φόρουμ είναι από τη «Μακεδονία» και συνεχίζει: «Αυτό είναι καλό, γιατί στην ενωμένη Γιουγκοσλαβία ο Τίτο είχε ρυθμίσει τα πράγματα με τρόπο που η "Δημοκρατία της Μακεδονίας" ήταν πολύ υποτιμημένη και απαξιωμένη».

voria.gr

Αναρτήθηκε από ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου