Ζει ο Θεος !

Ζει ο Θεος !

Σάββατο, Ιουλίου 30, 2016

«Αν πετύχει το πραξικόπημα ο Ερντογάν θα δολοφονηθεί. Αν όμως δεν πετύχει...»


πηγηΠοιοι πραγματικά συμμετείχαν στο πραξικόπημα της Τουρκίας; Ένα αποκαλυπτικό άρθρο

Σχετικό:

«...όταν τον σκοτώσουν, μέσα σε ένα μήνα να περιμένεις πόλεμο!»


Ποιοι πραγματικά συμμετείχαν στο πραξικόπημα της Τουρκίας; Ένα αποκαλυπτικό άρθρο

  • Διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ οδηγούν στην… κρεμάλα ένα ομοίωμα του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν (φωτ.: EPA / Sedat Suna)
Ο φιλοερντογανικός Σουλεϊμάν Όζισικ (τουρκικά: Süleyman Özişik), κεντρικός αρθρογράφος στην ιστοσελίδα internethaber.com, θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με το πραξικόπημα στην Τουρκία. Μετάφραση από τα τουρκικά: Σάββας Καλεντερίδης. 
Υπάρχουν αρκετά ερωτήματα, και υποψίες, σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος. Αναφέρθηκα στο θέμα αυτό στο κανάλι Habertürk την προηγούμενη εβδομάδα. Νομίζω ότι είναι καλό να αναφερθώ ξανά στο θέμα με ένα άρθρο.
Ερώτημα 1
Έχει γραφτεί ότι ο διοικητής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν ανέφερε πρώτη φορά  τηλεφωνικά στις 16:00 στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Χουλουσί Ακάρ την πληροφορία για την απόπειρα πραξικοπήματος, και κατόπιν πήγε ο ίδιος στο Γενικό Επιτελείο και ανέφερε προσωπικά την κατάσταση.
Η ΜΙΤ και το Γενικό Επιτελείο δεν διέψευσαν αυτό τον ισχυρισμό παρόλο που πέρασαν αρκετές μέρες. Επιβεβαιώθηκε, δε, ότι μετά από αυτή τη συνάντηση οι πραξικοπηματίες τρομοκράτες έκαναν έφοδο στο Γενικό Επιτελείο και κράτησαν όμηρο τον Χουλουσί Ακάρ.
Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι το εξής: Όπως είναι γνωστό, σε όλους τους δρόμους που καταλήγουν στο ΓΕΕΘΑ έχει κάμερες κλειστού κυκλώματος. Επίσης στην γενική πύλη της εισόδου του Επιτελείου, καθώς και εντός του κτηρίου, υπάρχουν κάμερες που καλύπτουν όλους τους χώρους.

Βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος τη βραδιά του πραξικοπήματος
Γιατί δεν υπάρχει έστω και μια εικόνα από όσα έγιναν μέσα στο Γενικό Επιτελείο τη στιγμή που μας δείχνουν πλάνα με τα όσα διαδραματίστηκαν σε διάφορα της Τουρκίας; Επιπλέον, στις επίσημες καταθέσεις που έδωσαν οι στρατιωτικοί που κρατήθηκαν όμηροι δεν υπάρχει αναφορά ότι οι πραξικοπηματίες χάλασαν ή μαύρισαν τις κάμερες, ούτε ότι προσπάθησαν να διαγράψουν τα πλάνα.
Η κοινή γνώμη θέλει να δει την επίσκεψη του Χακάν Φιντάν στο ΓΕΕΘΑ και τις στιγμές της εφόδου των πραξικοπηματιών τρομοκρατών.
Επίσης επιβεβαίωσα ότι τόσο στον όροφο όπου βρισκόταν ο Χουλουσί Ακάρ, όσο και εντός του κτηρίου, υπήρχαν κάμερες και πως οι πραξικοπηματίες δεν τις άγγιξαν.
Δεν θα έπρεπε λοιπόν να υπάρχουν πλάνα που δείχνουν πώς μπήκαν οι πραξικοπηματίες στον όροφο που βρισκόταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, και πώς τον απήγαγαν μέσα από το κτήριο; Γιατί δεν μπορούμε να δούμε εκείνα τα πλάνα;

Μπιναλί Γιλντιρίμ, Ταγίπ Ερντογάν, Χουλουσί Ακάρ (φωτ.: EPA)
Ερώτημα 2
Ο διοικητής της ΜΙΤ αρχικά δίνει τηλεφωνικά την πληροφορία για το πραξικόπημα στον Χουλουσί Ακάρ, και στη συνέχεια πάει αυτοπροσώπως στο Γενικό Επιτελείο για να του το πει πρόσωπο με πρόσωπο. Εκεί, έχει ιδιαίτερη συμβολή στη λήψη διαφόρων μέτρων που θα απέτρεπαν το πραξικόπημα. Στη συνέχεια ο Χακάν Φιντάν φεύγει από το κτήριο.
Αφού η κατάσταση ήταν τόσο σοβαρή, γιατί δεν ενημερώνουν τον πρωθυπουργό ή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Γιατί δε λένε στις μονάδες Αστυνομίας ότι πρέπει να λάβουν κι αυτές μέτρα;
Ερώτημα  3
Ο Χακάν Φιντάν εκείνο το βράδυ τηλεφωνεί στον διευθυντή της προσωπικής φρουράς του Ταγίπ Ερντογάν, στη Μαρμαρίδα, και τον ρωτάει: «Έχετε όπλα για να αντιμετωπίσετε μια επίθεση που μπορεί να προέλθει από τον αέρα;». Στην ουσία, δηλαδή, τους ρωτά αν έχουν αντιαεροπορικά όπλα.
Ο επικεφαλής της ΜΙΤ λαμβάνει αρνητική απάντηση και κλείνει το τηλέφωνο, χωρίς να πει τίποτα για το πραξικόπημα, το οποίο στην ουσία είχε αρχίσει.

Πλάνα από την είσοδο του ξενοδοχείου στη Μαρμαρίδα
Αφού έγινε αυτή η συνομιλία, απογειώνονται τα ελικόπτερα με τους κομάντος που πήγαν να εκτελέσουν τον Πρόσεδρο της Δημοκρατίας. Απογειώνονται και κατευθύνονται προς τη Μαρμαρίδα, με το σύνθημα: «Είπαν ότι θα έρθουν στη φωλιά μας να μας πιάσουν, όμως πηγαίνουμε εμείς στη φωλιά τους να τους πιάσουμε».
Ερώτημα... Πόσος χρόνος μεσολάβησε από την τηλεφωνική συνομιλία του Χακάν Φιντάν με τον διευθυντή της προσωπικής φρουράς του Ερντογάν μέχρι την απογείωση των ελικοπτέρων με τους πραξικοπηματίες που πήγαν να τον εκτελέσουν;
Όσοι αναρωτιούνται γιατί το ρωτάω αυτό θέλω να ξέρουν ότι δεν κατηγορώ για προδοσία τον Χακάν Φιντάν. Απεναντίας, εκφράζω την υποψία ότι υπάρχει μια συμμορία και εντός της ΜΙΤ. Το προηγούμενο βράδυ στο Habertürk ανακοίνωσα την απόδειξη για την υποψία αυτή, ας το επαναλάβω κι εδώ.
Στα τέλη του 2015 στέλεχος της ΜΙΤ εκμυστηρεύεται σε έναν πολύ στενό παιδικό του φίλο, με τον οποίο μοιράζεται όλα του τα μυστικά, κάποια πράγματα.
Στην ουσία του είπε όλα όσα είδαμε να διαδραματίζονται αυτές τις μέρες. «Στα μέσα του 2016 θα γίνει ένα πραξικόπημα. Αν πετύχει το πραξικόπημα ο Ερντογάν θα δολοφονηθεί. Αν όμως δεν πετύχει τότε μια ομάδα εκτελεστών της ΜΙΤ, στην οποία ανήκω και εγώ, θα οργανώσει μια απόπειρα δολοφονίας και θα εξοντώσει τον Ερντογάν», ανέφερε.
Αυτό το στέλεχος της ΜΙΤ σε κάθε συζήτηση λέει ότι είναι οπαδός του Ατατούρκ και κεμαλιστής, και τονίζει ότι μισεί τον Ερντογάν και πως του αξίζει ο θάνατος. Γιατί δεν έχουν αντιληφθεί και δεν έχουν αποκαλύψει μέχρι τώρα τη συμμορία αυτή που βρίσκεται εντός της ΜΙΤ;

Αστυνομικοί συλλαμβάνουν στρατιωτικούς (φωτ.: EPA)
Να ανοίξω μια παρένθεση. Την ταυτότητα αυτού του μέλους της ΜΙΤ, σε ποια συνοικία της Άγκυρας μένει και το άτομο στο οποίο έδωσε αυτές τις πληροφορίες τις είπα στη φρουρά προστασίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, και σε έμπιστα στελέχη της ΜΙΤ που επικοινώνησαν μαζί μου μετά την εκπομπή. Επίσης θα καταθέσω στην εισαγγελία που δέχτηκε ως καταγγελία αυτές τις δηλώσεις μου.
Ας κλείσουμε την παρένθεση και ας περάσουμε σε άλλα ερωτήματα.
Ερώτημα 4
Όλοι οι πραξικοπηματίες στρατηγοί που συνελήφθησαν δήλωσαν ότι έπεσαν θύματα προδοσίας των υπασπιστών ή των διευθυντών των γραφείων τους. Το λέω ξεκάθαρα ότι αυτό δεν το βρίσκω πιστευτό.
Το τονίζω, και το υπογραμμίζω, ότι κατά την άποψή μου «κάποιοι στρατηγοί» όταν είδαν ότι απέτυχε το πραξικόπημα είπαν στους υπασπιστές τους και στους διευθυντές των γραφείων τους: «Αναλάβετε εσείς τις ευθύνες και δεχτείτε τις κατηγορίες και θα σας απελευθερώσουμε στο επόμενο πραξικόπημα». 
Και δεν είμαι ο μόνος που το υποψιάζεται, αυτό το ερώτημα τριβελίζει το μυαλό όλων.

Σε δρόμο της Κωνσταντινούπολης, τα ονόματα όσων σκοτώθηκαν το βράδυ του πραξικοπήματος (φωτ.: EPA / Tolga Bozoglu)
Ερώτημα  5
Όσο και αν ονομάζεται στρατιωτικό πραξικόπημα, σε αυτό που συνέβη είναι σίγουρο ότι έχουν αναμιχθεί και κάποια ηγετικά στελέχη της αστυνομίας. Με άλλα λόγια, μέσα στην Αστυνομία υπάρχουν αρκετοί εγκληματίες ανώτεροι αξιωματούχοι.
Και μετά από αυτό αναρωτιέται κανείς πόσο ασφαλές είναι να τεθούν σε διαθεσιμότητα χιλιάδες αστυνομικοί πριν γίνει εκκαθάριση αυτών των (εγκληματιών) ανώτερων αξιωματούχων της Αστυνομίας. Όταν σε έναν τέτοιο οργανισμό δεν γίνεται κάθαρση σε κεντρικό επίπεδο δεν ωφελούν σε τίποτα οι απομακρύνσεις απλών αστυνομικών.
Δυστυχώς κάποιοι αστυνομικοί που γνωρίζω προσωπικά, και δεν αμφισβητώ σε καμία περίπτωση την πίστη τους στην πατρίδα, τη σημαία και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με την κατηγορία ότι είναι στην παράλληλη οργάνωση. Η κατάσταση έχει ξεπεράσει προ πολλού το «μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά».
Δηλαδή ρωτάω το εξής: πώς είμαστε σίγουροι ότι οι εγκληματίες ανώτατοι αξιωματούχοι της Αστυνομίας δεν απομάκρυναν από την υπηρεσία τους αστυνομικούς που δεν είναι αρεστοί σ’ αυτούς;

(φωτ.: EPA / Tolga Bozoglu)
Ερώτημα 6
Γίνεται σοβαρή εκκαθάριση και στο δικαστικό σώμα, στο Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων (HSYK), στον Άρειο Πάγο, στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Άτομα που βρίσκονται εκεί, και εικάζεται ότι ανήκουν στην παράλληλη δομή (του Γκιουλέν), απομακρύνονται από τα καθήκοντά τους.
Γιατί όμως δεν αγγίζουν τους «γραμματείς» που υπηρετούν εκεί; Είμαι τόσο σίγουρος, όσο και ότι το όνομά μου είναι Σουλεϊμάν, ότι το 60-70% των γραμματέων που υπηρετούν στους θεσμούς αυτούς είναι στην παράλληλη δομή.
Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή ώστε κάποιοι συλληφθέντες που ανήκουν στην παράλληλη δομή, ή είναι οι ίδιοι πραξικοπηματίες, λένε στους δικαστές που τους ανακρίνουν: «Βγάλτε τον γραμματέα έξω και θα σας τα εξηγήσω όλα. Όσο είναι εδώ ο γραμματέας, όλα όσα θα σας πω σε δέκα λεπτά θα μεταφερθούν στην Πενσυλβάνια (Γκιουλέν)».
Λέγεται ότι οι γραμματείς αυτοί προειδοποιούν εντός μερικών λεπτών τα άτομα που πρόκειται να συλληφθούν για τις «αποφάσεις σύλληψης».
Μάλιστα, το άτομο που είναι γνωστό με το όνομα Φουάτ Αβνί βάσει των πληροφοριών που πήρε από αυτούς έγραψε μια μέρα πριν για την απόφαση σύλληψής του. «Όσο δεν αγγίζουμε τους γραμματείς δεν θα μπορέσουμε να καταφέρουμε πλήγμα στης παράλληλη δομή εντός της δικαιοσύνης», ισχυρίζονται δεκάδες δικαστές. Γιατί λοιπόν δεν αξιοποιείται αυτή η συμβουλή;

Μέλη των τουρκικών SWAT στην πλατεία Ταξίμ (φωτ.: EPA / Sedat Suna)
Τα ερωτήματα και οι υποψίες για την ώρα είναι αυτά. Ελπίζω να δοθούν απαντήσεις για να εξαλειφθούν τα ερωτηματικά που υπάρχουν στην κοινή γνώμη.
Προτού κλείσω το κείμενο να μεταβιβάσω μια πολύ σημαντική καταγγελία που έρχεται από τους υπαλλήλους των φυλακών. Αυτοί λοιπόν ανησυχούν ότι οι πραξικοπηματίες που συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν θα αρχίσουν σύντομα να αυτοκτονούν ομαδικά.
Μη βλέπετε που λένε αυτοκτονία... Υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι μια μεγάλη μερίδα δεσμοφυλάκων και μελών ασφαλείας των φυλακών ανήκουν στην εγκληματική οργάνωση (του Γκιουλέν).
Ανησυχούν, λοιπόν, οι αρμόδιοι ότι κάποιοι δεσμοφύλακες θα αρχίσουν να εκτελούν τους πραξικοπηματίες που είναι έτοιμοι να πουν όλα όσα ξέρουν για τον Φετουλάχ Γκιουλέν.
Αν προσέξατε ήρθε κιόλας η πρώτη είδηση αυτοκτονίας. Αν δεν αναληφθεί δράση προτού αυξηθεί ο αριθμός των αυτοχείρων, και προτού είναι αργά, υπάρχει κίνδυνος να κλείσουν τα στόματα των πραξικοπηματιών για πάντα.
Εγώ σας προειδοποίησα.Αναρτήθηκε από 

«...όταν τον σκοτώσουν, μέσα σε ένα μήνα να περιμένεις πόλεμο!»

alt
Χθες τα μεσάνυχτα είχα ακόμη μία ευκαιρία να συνομιλήσω με νεαρό ασκητή. Είναι αυτός που πριν τέσσερα χρόνια πρώτος αναφέρθηκε στην φυγή του Ερντογάν ως ορόσημο μεγάλων εξελίξεων. Τότε μας είχε αναφέρει...
«Όταν θα φύγει ο Ερντογάν - είτε τον διώξουν, είτε πεθάνει - πάρε τρόφιμα για 6-7 μήνες... Όσο είναι αυτός πάνω, με την Τουρκία δύσκολα να γίνει κάτι. Αυτός ελέγχει τα πράγματα...»
(Σημείωση: ο γέροντας δεν είναι αγιορείτης όπως μερικοί γράψανε προσθέτοντας τα ...δικά τους...)
Αφού με καλωσόρισε και είπαμε για κάποια προσωπικά μας, ανεβήκαμε στο εξομολογητήριο ενώ δεν ήταν για να εξομολογηθώ... Κατάλαβα ότι ο γέροντας ήθελε να είναι στον χώρο που μεταβάλεται και με το τριακοσάρι κομποσχοίνι στο χέρι μεταφέρεται σε άλλες ...συχνότητες και σφαίρες... Μάλλον ήταν αποφασισμένος να ανοιχτεί λίγο παραπάνω από άλλες φορές... 
«Πώς τα είδες τα πράγματα στην Τουρκία γέροντα;» τον ρώτησα.
«Δεν ξέρω... Σαν φτιαχτά μου φαίνονται... Για να δούμε τι θα γίνει και με αυτούς τους οκτώ που μας κουβαλήθηκαν εδώ...» είπε σκεφτικός... 
Τον ενημέρωσα ότι πήραν παράταση να απολογηθούν στην υπηρεσία ασύλου και του υπενθύμισα την πολύ σημαντική μαρτυρία που αναδείξαμε από το παρόν (ΕΔΩ).
«Θυμάσαι γέροντα που ο κύριος Κ. μου είχε αναφέρει την μαρτυρία από τον Όσιο Παΐσιο ότι όλα θα ξεκινήσουν από ένα διπλωματικό επεισόδιο στην Θράκη; Όλοι περιμέναμε ότι θα επρόκειτο για κάποια κίνηση των μισθοδοτούμενων τουρκόφρονων εκεί. Μπορεί να πρόκειται για αυτούς τους οκτώ;» τον ρώτησα.
«Ναι, ναι, μπορεί να πρόκειται γι' αυτούς! Θα το τραβήξει πάντως το σχοινί με αυτούς η Τουρκία στα άκρα και ίσως έχουμε κι απειλή πολέμου γι' αυτό! Εάν τους στείλουμε πίσω και πάθουν τίποτα οι κεμαλικοί θα πουν "α, έτσι φέρεται η Ελλάδα σε ανθρώπους που ζητάνε άσυλο;" ενώ εάν δεν τους στείλουμε θα πουν οι Ερντογανικοί "α, έτσι φέρεται η Ελλάδα στους επίδοξους πραξικοπηματίες εναντίον της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησής μας", οπότε...»
Και συμπλήρωσε...
«Πάντως να ξέρεις, εμάς μας έχουν ιδιαίτερα άχτι οι κεμαλικοί δηλ. ο στρατός! Αυτοί θα μας επιτεθούν!».
«Θυμάμαι που είχες πει πριν τέσσερα χρόνια όταν φύγει ο Ερντογάν να πάρω τρόφιμα για 6-7 μήνες. Θα τον σκοτώσουν τελικά; Πλέον όλοι το υποστηρίζουν αυτό...» του ανέφερα.
«Θα τον βγάλουν από την μέση! Κι όταν τον σκοτώσουν, μέσα σε έναμήνα να περιμένεις πόλεμο!» είπε ο γέροντας.
Τότε θυμήθηκα τα λόγια μιας άλλης γερόντισσας από ένα γυναικείο φιλοθεΐτικο μοναστήρι που με βεβαιότητα επέμεινε ότι «η πείνα θα κρατήσει 6 μήνες, είπε ο γερό-Παΐσιος»... Ταίριαζε...
«Επειδή τον φυλάνε πάρα πολλοί, πιστεύω πάτερ ότι θα τον σκοτώσουν στο εξωτερικό. Τι λες;» είπα κι εγώ την εξυπνάδα μου...
«Αυτοί που θέλουν να τον "φάνε" ξέρουν τα πάντα για το πώς κινείται. Όταν το πάρουν απόφαση θα το κάνουν...» είπε.
«Πάντας, στην μαρτυρία του κ. Κώστα, ο Όσιος Παΐσιος του ανέφερε ότι για χάρη των προσευχών των μικρών παιδιών και των μοναχών, θα φτάσουμε μέχρι το επίπεδο της επιστράτευσης χωρίς τελικά να εμπλακούμε σε γενικευμένο πόλεμο», του είπα.
«Το αναφέρει κι ο Πατροκοσμάς αυτό δηλ. θα ξεκινήσουμε για την Πόλη και στα μισά θα μας πουν "γυρίστε πίσω"», απάντησε ο γέροντας. 
«Με αυτούς τους τούρκους λοκατζήδες που εξαφανίστηκαν τι γίνεται;»με ρώτησε ο γέροντας. «Δεν γνωρίζει κανείς γέροντα...» του απάντησα.
«Ύποπτο αυτό...» είπε κι έσκυψε το κεφάλι προβληματισμένος και συνέχισε να προσεύχεται...
«Τώρα γίνονται οι κρίσεις στον τουρκικό στρατό για το ποιος θα μείνει, ποιοι θα αποστρατευτούν και ποιοι θα αναβαθμιστούν. Οι του Ερντογάν θέλουν να ξηλώσουν όλους όσους έχουν σχέση με το ΝΑΤΟ» του είπα. 
«Ας τους αυτούς, θα σφαχτούν μεταξύ τους... Να δεις τι έχει να γίνει εκεί μέσα! ;Έχουν αβυσσαλέο μίσος μεταξύ τους. Μέχρι και νεκροταφείο προδοτών φτιάξανε για τους πραξικοπηματίες!» είπε ο γέροντας και το βλέμμα του "έφυγε" ενώ συνέχισε να τραβά τους κόμπους του κομποσχοινιού του...
«Με την κάρτα τι βλέπεις πάτερ; Θα την πάρουμε;» τον ρώτησα.
«Ο γερό-Παΐσιος είπε "θα μας βάλουν ένα διαγώνισμα"... Ε κάποιοι θα πάνε και θα την πάρουν πριν καν την επιβάλλουν ως υποχρεωτική. Αυτοί θα ...μηδενιστούν στο διαγώνισμα... Ίσως κυκλοφορήσει για πολύ λίγο... Τα γεγονότα θα ανακόψουν την τελική επιβολή της...» είπε.
«Κάπου λέει ο Όσιος "μέχρι να κυκλοφορήσουν οι νέες ταυτότητες μπορεί να έλθει η οργή του Θεού". Ο πόλεμος θα ανακόψει την επιβολή της;» τον ρώτησα.
«...Μπορεί και κανένας σεισμός... Το φοβάμαι... Εσύ τι θα θεωρούσες "οργή του Θεού";» με ρώτησε.
«...Μάλλον, ένα φυσικό γεγονός...» απάντησα κι έγνεψε καταφατικά το κεφάλι του.
«Ευχόμαστε και προσευχόμαστε να μην γίνει τίποτε!» συμπλήρωσε.
«Βρήκαν στο σπίτι ενός ιμάμη στον Πόντο μια Καινή Διαθήκη!» του είπα.
«Αχ... Έχουμε να δούμε απίστευτα πράγματα...» είπε και χαμογέλασε.
«Και Εκκλησίες κρυφές και κειμήλια των δικών μας και πολλά άλλα...Μόνο να δώσει ο Θεός, να ζήσουμε για να τα δούμε...»συμπλήρωσε.
«Τα μοναστήρια θα παίξουν πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτό που θα έρθει! Πω... πω... τι έχουμε να ζήσουμε!» είπε κι άστραψε το πρόσωπό του. 
«Πάντως γέροντα, για την ώρα, οι κομματικοί ρουφιάνοι ακόμη τρώνε και βολεύονται και είναι πάρα πολλοί. Ο απλός κόσμος που παλεύει για την επιβίωση τα βλέπει και σκανδαλίζεται. Αναρωτιέται "πού είναι ο Θεός;"» του ανέφερα ελαφρώς ...προβοκατόρικα... 
«Ήρθε η ώρα ο Θεός θα αποκαταστήσει όλη αυτήν την αδικία. Αυτούς που βλέπεις τώρα να τα τρώνε χρήματα, να απομυζούν το κράτος και να βγάζουν λεφτά χωρίς να δουλεύουν μην τους ζηλεύεις. Όταν θα έρθουν τα δύσκολα όλοι αυτοί θα καθαρίσουν! Άλλος θα αυτοκτονήσει, άλλος θα πάθουν τα νεύρα του... Τελειωμένοι είναι όλοι αυτοί που δεν βγάλανε με την δουλειά τους τα χρήματα της επιβίωσής τους» είπε ο γέροντας. 
Κλείνοντας του ανέφερα ξανά, περιμένοντας κάποια επαναβεβαίωση από τον ίδιο «ώστε μόλις φάνε τον Ερντογάν να περιμένουμε άμεσες εξελίξεις...» και απάντησε προσευχόμενος και χαμογελώντας με απόκοσμη φωνή «κοντά είμαστε... κοντά...».
Σημείωση: η μεταφορά της συζήτησης έγινε από μνήμης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου