Ζει ο Θεος !

Ζει ο Θεος !

Κυριακή, Ιουλίου 24, 2016

Ο ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιεί τη βλασφημία στα Θεία!


Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος
Η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, παραμένοντας σταθερά και πιστή στην εφαρμογή της πολιτικής της, αλλά και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν την χώρα, και μέσα ακριβώς στα πλαίσια αντιμετώπισης των φλεγόντων ζητημάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, αποφάσισε δια του υπουργού Δικαιοσύνης(!) και με επίσημη ανακοίνωση να άρει από τον ποινικό κώδικα και να αποποινικοποιήσει την βλασφημία, η οποία διώκεται μέχρι και σήμερα ως ποινικό αδίκημα…!!!

Μάλιστα η σχετική πρόθεση έχει τεθεί υπό την κρίση της αρμόδιας νομοπαρασκευαστικής επιτροπής.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης στην ανακοίνωσή του αναφέρει επακριβώς:
«Παράλληλα με τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ρητορικής του μίσους, η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει μέτρα για την πλήρη κατοχύρωση της ελευθερίας της έκφρασης.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων γνωστοποιεί πως η αποποινικοποίηση του εγκλήματος της βλασφημίας έχει τεθεί υπό την κρίση της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα. Τη θέση αυτή θα εκφράσει προσεχώς και κατά την εξέταση της χώρας μας από την Επιτροπή των ΗΕ για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (3-4 Αυγούστου στη Γενεύη).
Κατά το Ποινικό Δίκαιο η ποινή προϋποθέτει την τέλεση πράξης. Ο προσδιορισμός της τελευταίας χωρεί με στάθμιση των εμπειρικών – αποδείξιμων αποτελεσμάτων της. Ωστόσο, στην περίπτωση της βλασφημίας λείπει οποιαδήποτε αποδείξιμη ενώπιον δικαστηρίου βλαπτική συνέπεια της πράξης. Επομένως, η έννοια του εγκλήματος δεν διακρίνεται». Έτσι, λύνεται ακόμη ένα από τα φλέγοντα ζητήματα που ταλανίζουν τη χώρα και στο οποίο αποφασίσθηκε η αντιμετώπιση από την ευαίσθητη αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του πατριώτη Πάνου Καμμένου.
Αναμένοντας τις αντιδράσεις της Αρχιεπισκοπής και του σοσιαλιστή αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερώνυμου, διερωτόμαστε, εάν αυτοί που ψήφισαν αυτή την κυβέρνηση κατανοούν σήμερα τι ακριβώς πολιτικό σχήμα πρόκριναν να κυβερνήσει την χώρα.
Είναι οι ίδιοι (μαζί με τους προηγούμενους) που ψήφισαν τον αντιρατσιστικό νόμο, που οδηγεί στα δικαστήρια ως μηνυτή οποιονδήποτε λαθρομετανάστη νιώσει ότι προσβάλλεται από αναφορές στην ιθαγένειά του...
kostasxan.blogspot.gr

Αναρτήθηκε από Λίθος Φωτός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου