Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2016

Η Ισλανδία μαζί με άλλες 10 χώρες ετοιμάζονται να συνάψουν εμπορικές σχέσεις με την Αγγλία.


From HEIL GAP (or mind the GAP)
Ενώ Κασσάνδρες του Brexit επικεντρώνουν στις προκλήσεις της διατήρησης της πρόσβασης στην ενιαία αγορά της ΕΕ ( το 16% του παγκόσμιου εμπορίου ), χμ, ξεχνούν ότι υπάρχει ένας κόσμος ... αλλού.
Έτσι σαν τον κοκαϊνομανή που μόλις πάρει την ποσότητα της κοκαΐνης έχει ένα ευχάριστο αίσθημα, γελά, φλυαρεί και έχει ψευδαισθήσεις καθώς η κοκαΐνη ερεθίζει τη φαντασία, αλλά αργότερα … όταν αρχίσει το 





στερητικό σύνδρομο … πέφτει σε κατάθλιψη … έτσι και τα αναδυόμενα βλαστάρια της πολίτικης και δημοσιογραφίας μας αφού επί μια εβδομάδα ξεστόμιζαν όλες τις ανοησίες που μπορούσαν να φανταστούν … χμ, θεωρώντας ότι έτσι μπορούν να εκδικηθούν την ελεύθερη βούληση που έφερε το BREXIT … από σήμερα όμως … και λιγότερο από μία εβδομάδα μετά το δημοψήφισμα …. αρχίζουν να συνειδητοποιούν τις δυνατότητες των νέων συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου για την πρόσφατα απελευθερωμένη Βρετανία:




Χμ, Οι Ηνωμένες Πολιτείες: …
Χμ, αν και ήταν γνωστή η παρεμβολή του Μπαράκ Ομπάμα στη συζήτηση για το δημοψήφισμα ... από την Παρασκευή, όμως, μετά το Brexit … η μελωδία έχει αλλάξει … και ο μεν Ομπάμα διαβεβαίωσε πως η ειδική σχέση μεταξύ των χωρών δεν έχει υποστεί ρήξη … ενώ από η Βουλή των ΗΠΑ @SpeakerRyan συζητά το ότι θα μπορούσε να ψηφιστεί εμπορική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο.



Ο πρώην αναπληρωτής Εκπρόσωπος Εμπορίου των ΗΠΑ, Miriam Sapiro, πιστεύει ότι μπορεί να είναι ακόμη πιο εύκολο για τις ΗΠΑ να διαπραγματευτούν μια εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία, μια χώρα από «ομοϊδεάτες» που είναι πιο ανοικτή για το ελεύθερο εμπόριο σε σχέση με άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.






Ακούστε τα αυτά καλά ξεφτυλισμένοι δεξιοί – πασόκοι - συριζαίοι



Τόσο αυτά … όσο και τα παρακάτω :






Η Ισλανδία ήταν η πρώτη χώρα που προσέφερε στη Βρετανία μια εμπορική συμφωνία μετά το δημοψήφισμα.
Ο Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον, ο πρόεδρος της Ισλανδίας, δήλωσε ότι η Βρετανία μπορεί να ενταχτεί στο «τρίγωνο» των χωρών εκτός ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γροιλανδίας, της Ισλανδίας, της Νορβηγίας και των Νήσων Φερόε στην Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ).





Ινδία: Μπορούμε να έχουμε επιτέλους μια συμφωνία με κάποιον στην Ευρώπη;
Η (εφάπαξ) αποικία (η οποία τυγχάνει να έχει σχεδόν τρεις φορές περισσότερους πολίτες της ΕΕ) ανυπομονεί να επιτευχθεί η συμφωνία, σύμφωνα με δημοσιεύματα των Financial Times .


Πράγματα γνωστά άλλωστε …. ένα μήνα πριν την ψηφοφορία του brexit … αυτά έγραφε ο ξένος τύπος ... (Όσα στοιχεία μπορώ θα φέρνω τόσο εδώ στα αττικά νέα όσο και στον φίλο μου 1greek)


Η τελευταία προσπάθεια της ΕΕ να έρθει σε μια συμφωνία με την Ινδία άρχισε πριν από εννέα χρόνια και έχει σταματήσει χωρίς προφανή προοπτική επανάληψης.






Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Jayant Sinha είπε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να κοιτάξει να οικοδομήσει τις σχέσεις του με τον υπόλοιπο κόσμο, και θα επιδιώξει να συνεχίσει τις νέες ευκαιρίες μαζί μας."




Γερμανία: Το ελεύθερο εμπόριο, αλλά παρακαλώ, μην το πείτε στην Μέρκελ
Παρά το γεγονός ότι ως μέλος της ΕΕ δεν έχει εξουσία να διαπραγματευτεί τη δική της συμφωνία με το Η.Β. … η Γερμανία - η μεγαλύτερη εμπορική εταίρος της Βρετανίας - επιθυμεί να κρατήσει τις πόρτες ανοικτές.
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε την ΕΕ να προβεί σε διαπραγματεύσεις με σκοπό να καταστεί το Ηνωμένο Βασίλειο «συνδεδεμένη χώρα εταίρος» του εμπορικού μπλοκ.






Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία: Τα φιλαράκια της Κοινοπολιτείας
Δύο ακόμη πρώην αποικίες - με τους οποίους η Βρετανία έχει πολύ στενούς πολιτιστικούς δεσμούς - έχουν δείξει ενδιαφέρον για την εντυπωσιακές εμπορικές συμφωνίες με τη Βρετανία .
Και οι δύο χώρες διαπραγματεύονται με την ΕΕ, αλλά μετά την απόσυρση έκπληξη της Βρετανίας έχει κάνει αυτή την διαπραγμάτευση λιγότερο ελκυστική - και τους ενθαρρύνει να σκεφτούν να αγκαλιάσουν πιο σφικτά το Ηνωμένο Βασίλειο.


Γκάνα.
Η αφρικανική χώρα ήταν αρκετά γρήγορη ώστε να αποφύγει τις παγίδες και να προτείνει μια εμπορική συμφωνία. Η υπουργός Εξωτερικών της Γκάνα Hannah Tetteh είπε ότι ετοίμαζε ήδη μια αντιπροσωπεία.





Η Προστατευτική γεωργική πολιτική της ΕΕ τιμωρεί τις αφρικανικές χώρες , πράγμα που σημαίνει: πιο ελεύθερο εμπόριο με το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να τους βοηθήσει στην ευημερία μέσω του εμπορίου.


Ας κάνω μια παρένθεση και ας σας θυμίσω (πληροφορήσω) ότι η Γκάνα και η Νιγηρία ήταν οι δυο βρετανικές αποικίες στην δυτική Αφρική , η υπόλοιπη δυτική Αφρική ήταν και είναι γαλλόφωνη και γαλλική αποικία ( αφού οι γαλλικές εταιρίες ελέγχουν τα πάντα)





Καναδάς: Είμαστε επιφυλακτικοί αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε.


Ο Τζάστιν Τρουντό αντέδρασε με προσοχή στην είδηση μιας Βρετανίας που εξέρχεται από την ΕΕ - αλλά διαβεβαίωσε τη συνέχιση των δεσμών.


"Το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ είναι σημαντικοί στρατηγικοί εταίροι για τον Καναδά, με τους οποίους απολαμβάνουμε βαθιά ιστορικούς δεσμούς και κοινές αξίες. Εμείς θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε σχέσεις με τις δύο πλευρές, καθώς σφυρηλατήσουμε μια νέα σχέση, " ανέφερε μια δήλωση της κυβέρνησης.

Μεξικό: Έχουμε ήδη ένα σχέδιο.
Ενώ η Ισλανδία ήταν η πρώτη χώρα που προσέφερε μια εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία, το Μεξικό έχει ηττηθεί από την ήδη συντεταγμένο εμπορικό σύμφωνο μεταξύ των δυο χωρών.
Φοβούμενος την προσωρινή οικονομική αστάθεια που θα μπορούσε να φέρει Brexit, ο υπουργός Οικονομικών είχε ενθαρρύνει την σύνταξη μιας εμπορικής συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο.








Ελβετία: «Ενδιαφερόμαστε και είμαστε ανοικτοί»
Σε μια διάσκεψη των μέσων ενημέρωσης , ο Πρόεδρος της Ελβετίας, Johann Schneider-Ammann, ρωτήθηκε «αν το Ηνωμένο Βασίλειο θα ήταν ευπρόσδεκτη στην οικογένεια της (Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών) ΕΖΕΣ ;"
Εκείνος απάντησε: «Μας ενδιαφέρει και είμαστε ανοικτοί."





Νότια Κορέα
Ο εμπορικός Γραμματέας Sajid Javid αποκάλυψε επίσης σήμερα ότι η Νότια Κορέα βρίσκεται σε επαφή με την κυβέρνηση του Η.Β. ώστε να ξεκινήσει διμερείς εμπορικές συνομιλίες το συντομότερο δυνατό.
HEIL GAP (or mind the GAP)
Υ.Γ.
Στενοχωριέμαι όταν σκέπτομαι ότι εάν δεν είχαμε δεξιές μουστακαλούδες και αριστερές ροζ φασίστριες που δεν σέβονται την λαϊκή βούληση …
Χμ, ... πέρυσι μετά το δημοψήφισμα … τότε και στην ψωροκώσταινα θα ερχόταν σωρηδόν οι προτάσεις για εμπορικές συμφωνίες …




Posted by Don donwilliams a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου