Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2016

ΣΟΒΑΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΕ HOTSPOT! Απειλές σε στρατιωτικό!

Δύο πολύ σοβαρά περιστατικά σε hotspot και κέντρα φιλοξενίας προσφύγων,έγιναν γνωστά…
Το ένα έχει να κάνει με θέμα ασφάλειας στρατιωτικών εγκαταστάσεων.Και το δεύτερο είναι περιστατικό ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ κατά στρατιωτικού από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ που θα 

 
πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική,όχι μόνο για τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών -αυτονόητο αυτό- αλλά και γι΄ αυτά των στρατιωτικών που χωρίς να είναι υποχρεωμένοι εξασφαλίζουν και στους πρόσφυγες υποφερτή διαμονή και στους υπαλλήλους της Ύπατης Αρμοστίας συνθήκες κατάλληλες για να κάνουν τη δουλειά τους.
Περιστατικό πρώτο:
•Την Σαββατοκύριακο, ομάδα Πακιστανών (πάνω από 10 άτομα) παραβίασε την περίφραξη Στρατοπέδου στο Κιλκίς και αποπειράθηκε να προσεγγίσει αποθήκες πυρομαχικών.
Ευτυχώς τους αντελήφθη και τους συνέλαβε έγκαιρα η δύναμη ασφαλείας του Στρατοπέδου, τους συνέλαβε και τους παρέδωσε στην Αστυνομία.
Ερώτημα: Θα υπάρξει κάποια απέλαση;
Περισρατικό δεύτερο:
Hot-spot της ΛΕΣΒΟΥ την Παρασκευή:
Στέλεχος των ΕΔ έκανε παρατήρηση σε ανήλικο πρόσφυγα-μετανάστη διότι παραβίαζε την σειρά κατα την ώρα της διανομής φαγητού.
Ο ανήλικος επιτέθηκε φραστικά στο στέλεχος, το οποίο κάλεσε την Αστυνομία για να επιληφθεί.
Μετά από λίγο άτομα της Ύπατης Αρμοστείας, αναζήτησαν τους γονείς του ανήλικου, οι οποίοι τον είχαν αφήσει χωρίς έλεγχο και κοιμόντουσαν , παροτρύνοντας τους να πάνε στο Α.Τ. για να υποβάλουν μήνυση για κακοποίηση!
Ο ανήλικος εξετάστηκε από ιατρό και δεν διαπιστώθηκε ουδεμία κακοποίηση.
Ερωτήματα:
•Ποιος θα προστατεύσει τους στρατιωτικούς από τέτοια φαινόμενα αυθαιρεσίας;
•Πότε οι ΕΔ θα αποδεσμευτούν από την διαχείριση των hot-spot ?
•O ΥΕΘΑ δεν είχει πεί ότι μόλις τα κατασκευάσουμε θα αποδεσμευτούν οι ΕΔ και θα αναλάβει την διαχείριση του Υπουργείο Μετ α μεταναστευτικής Πολιτικής;
Για ποιο λόγο συστήθηκε η περίφημη ΥΠΕΡΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ , που αν το ψάξουμε και λίγο πιθανόν τα στελέχη της θα ει σ πράττουν και παχυλούς μισθούς και υπερωρίες;
Κάθε απάντηση δεκτή…
Militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου