Κυριακή, Ιουνίου 12, 2016

το Brexit κυοφορείται και οι τούρκο(ι) αλβανοί στην αίθουσα των ωδινών

Γράφει ο Δρ, Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ιούνιος 2016 ο μήνας των προθέσεων. Όλοι πρόκειται να δείξουν τις προθέσεις τους.
Εκκλησιαστικά - οικονομικά - γεωπολιτικά γεγονότα τρέχουν παράλληλα από την ίδια αφετηρία προς άγνωστο και αχαρτογράφητο τέλος.

Εκεί κοντά όταν η  Εκκλησιαστική Σύνοδος στην Κρήτη θα καταλήγει στα συμπεράσματα της η ΕΕ θα ζυγίζει κέρδη ή απώλειες από πιθανό Brexit.
¨Σοκ και δέος στη Μεγάλη Βρετανία: Προηγείται 10% το Brexit -Κατρακυλάει η στερλίνα
Εντυπωσιακό άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ καταγράφει νεότερη δημοσκόπηση της εταιρείας ORB για την 
 
 
 
εφημερίδα Independent, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.¨ http://www.iefimerida.gr/news 12 Ιουνίου 2016

Πέρα από τις οικονομικές επιπτώσεις πιθανό Brexit ή ισοπαλία στο σκορ  σημαίνει και σεισμό εξελίξεων  στη γεωστρατηγική πολιτική των Βρετανών στα Βαλκάνια.

Οι προθέσεις των Βρετανών δεν κρύβονται πλέον  απέναντι στην τουρκία του Ερντογάν με τις αλυτρωτικές πολιτικές ανάδειξης του πάλαι ποτέ  χαλιφάτου στην Συρία έξω από τις προδιαγραφές του ΝΑΤΟ.
¨Σάλος στην Τουρκία, μετά τις δηλώσεις του Βρετανού ΥΠΟΙΚ, Τζορτζ Όσμπορν, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι «εκατομμύρια μίλια μακριά» από την ένταξη στο μπλοκ των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Σε συνέντευξη του BBC, πρόσθεσε επίσης: «Αν πρόκειται η Τουρκία να γίνει μέλος της ΕΕ; Όχι δεν πρόκειται.» Οι κατηγορηματικές δηλώσεις Όσμπορν, είχαν ως επακόλουθο την έντονη αντίδραση τόσο από πλευράς κυβερνητικών στελεχών όσο και της συντριπτικής πλειοψηφίας του Τύπου στη χώρα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ισχυρίζεται ότι «απώτερος στόχος της ένταξης είναι η στρατηγική σημασία αυτής της κίνησης τόσο για την Τουρκία, όσο και για την ΕΕ, ενώ έχουμε αποδείξει ότι η χώρα πραγματοποιεί αποφασιστικά βήματα προς την πλήρη ένταξη».

Χαρακτηριστικότερη αντίδραση εκφράστηκε μέσω των πρωτοσέλιδων στις τουρκικές εφημερίδες, με τη «Sabah» να υπογραμμίζει: «αλαζονική δήλωση της Αγγλίας για την Τουρκία». Η «Cumhuriyet» έγραψε » Ο κ. Osborne έβγαλε κόκκινη κάρτα από την Αγγλία προς την Τουρκία». Σε πιο έντονο ύφος κινήθηκε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Akit «σκανδαλώδης δήλωση από την αλαζονική Αγγλία».

Τζορτζ Όσμπορν και ο Ντέιβιντ Κάμερον έχουν κατηγορηθεί για οπισθοδρόμηση σε σύγκριση με τις προαναγγελίες τους για υποστήριξη για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ – πυροδοτώντας, πλέον, σενάρια για μια διπλωματική ρήξη μεταξύ των δύο χωρών, λίγες ημέρες μετά την αναταραχή των σχέσεων με τη Γερμανία.¨ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 https://hellasforce.com/

Στο πολύ πιθανό σενάριο του Brexit η Τουρκία και τα τσιράκια της ετοιμάζονται να προκαταλάβουν θέσεις .

Πάντα αυτό έκαναν ιστορικά οι τουρκαλβανοί και έσπαζαν τα μούτρα τους.

Καθόλου τυχαία τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, όμως απολύτως συμβατά  με ύπουλες από κοινού ενέργειες.

Πολιτισμική –Ιστορική και Πνευματική Βεβήλωση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ με την καθημερινή τηλεοπτική μετάδοση ανάγνωσης του κορανίου μέσα στο Καθίδρυμα.

-"Γενοκτονία στην Τσαμουριά – 100.000 Αλβανοί θύματα" έγραψαν Αλβανοί εθνικιστές στο πανό, κατηγορώντας την Ελλάδα για γενοκτονία στη Χειμάρα! 
- Όταν οι διοργανωτές πήραν... χαμπάρι την πρόκληση, κατέβασαν το πανό
- "Η πρόκληση αυτή καταφανώς παραβιάζει τους κανονισμούς της UEFA" τονίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών
-Αυστηρές παραστάσεις διαμαρτυρίας σε UEFA και Γαλλία 
-Περιμένουμε εξηγήσεις διαμηνύει το ελληνικό ΥΠΕΞ 
-Επιστολή διαμαρτυρίας Κοντονή στον γενικό γραμματέα της UEFA κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, ενώ η ΕΠΟ θα προχωρήσει σε καταγγελία στην FIFA, την UEFA και την οργανωτική επιτροπή του Euro εναντίον της αλβανικής ομοσπονδίας και της αλβανικής ομάδας και θα ζητήσει την τιμωρία τους. http://www.newsit.gr/

Τι συμβαίνει τις τελευταίες ώρες στο ΑΙΓΑΙΟ και τι ετοιμάζεται εν όψει τουριστικής περιόδου; ¨Ανησυχία προκαλεί στις αρχές στη Λέσβο η κινητικότητα προσφύγων και μεταναστών τις τελευταίες ώρες.

Το Σάββατο και το πρωί της Κυριακής έφτασαν τρεις βάρκες στις ακτές του νησιού, δημιουργώντας φόβους για ένα νέο «κύμα» αφίξεων, αν και θα πρέπει να παρατηρηθεί πρώτα αν αυτή η τάση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Ανώτατο στέλεχος των Ελληνικών Αστυνομικών αρχών έκανε λόγο για ανησυχητική κινητικότητα, η οποία «δείχνει πως η Τουρκική πλευρά σταμάτησε να ελέγχει διόδους μεταναστών προς τις ακτές απέναντι από τη Λέσβο». 12/06/2016 http://www.pronews.gr/portal

Όλα αυτά δείχνουν ότι τούρκοι και  αλβανοί φοβούνται ότι οι ανισορροπίες μέσα στην ΕΕ και η αποδέσμευση της Μ. Βρετανίας θα είναι εις βάρος τους.

Οι Βρετανοί δεν παίζονται στην εξωτερική πολιτική τους από την οποία μάλιστα σαν Ελλάδα δεν περάσαμε καλά.

Εν όψει της Ρωσικής καθόδου για ¨τα μπάνια του στρατού¨ στις ζεστές θάλασσες της Αν Μεσογείου όλοι θα τρέξουν \να προσεταιριστούν την Ελλάδα μήπως κάνει ¨ηλιοθεραπεία¨ μαζί  με τους ξανθούς

Ο  Αγγλοσαξονικός άξονας έχει ήδη χαράξει γραμμές που μόλις και γίνονται ορατές στις μέρες μας αλλά σύντομα θα ξεκαθαρίσει αν η αποδέσμευση της Βρετανίας από την Γερμανία της κ Μέρκελ συμπαρασύρει την Ελλάδα σε κοινή πορεία  μάλιστα  και λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου