Πέμπτη, Ιουνίου 16, 2016

Γιατί οι φτωχοί χαίρονται...


Βλέπουμε φτωχότερες οικογένειες από εμάς να έχουν υγεία και ευτυχία.
Γιατί; Γιατί να μην συμβαίνει και στο αυτάρκες σπιτικό μας;



Υπάρχει το μικρό ποτήρι, το μεγάλο και το μεγαλύτερο. Όλα είναι γεμάτα νερό.
Το μικρό ποτήρι δεν στενοχωριέται, διότι δεν χωρεί μέσα του όσο νερό είναι στο μεγαλύτερο ποτήρι. Το μικρό ποτήρι είναι ικανοποιημένο ότι είναι κι αυτό γεμάτο. Ένας στο μέτρο των δυνάμεών του, έλαβε το βραβείο, πού είναι το μικρό ποτήρι γεμάτο νερό.







Άλλος, αγωνίστηκε περισσότερο και πήρε βραβείο το μεγαλύτερο ποτήρι.
Όλα αυτά τα βραβεία εξαρτώνται από την Χάρη πού δίδεται δωρεάν στους ταπεινούς τη καρδία.
Ό άνθρωπος πού είναι ειλικρινής και ταπεινός, είναι γεμάτος με το δικό του το ποτήρι. Είναι ευχαριστημένος και δεν βασανίζεται με τον λογισμό του ότι ο άλλος είναι πιο ευχαριστημένος απ’ αυτόν, διότι έχει πιο πολλή Χάρη στο δικό του ποτήρι.

Μένετε ευχαριστημένοι με τα μικρά δώρα του Δημιουργού σας, μη ζητείτε τα μεγαλύτερα. Γνωρίζει Εκείνος αν είστε και πότε θα είστε άξιοι για να σας δώσει τα μεγαλύτερα χαρίσματά Του. Ένα μικρό δώρο πού έχεις, μη το βλέπεις μικρό- είναι αυτό πού σου χρειάζεται. Αλλά ο άνθρωπος, επειδή έχει απερίσκεπτη επιθυμία και υπερηφάνεια, θέλει σε μια στιγμή ολόκληρο τον ουρανό! Όχι! όλος ο ουρανός είναι δικός σου, εάν είσαι ταπεινός και βιώνεις μέσα στην καρδιά σου βαθειά την Χάρη του Αγίου Πνεύματος. Χωρίς την ταπείνωση δεν γίνεται τίποτε.



Είναι αλήθεια ότι ο σατανάς έρχεται να σου αρπάξει τον νου και να σου δώσει μικρότερο ποτήρι, μέχρι να σου το πάρει τελείως. Αλλά εσύ δεν πρέπει να ξαφνιάζεσαι, ούτε να αδημονείς, διότι αυτός (ο σατανάς) δεν ησυχάζει να σε ενοχλεί. Ο Θεός γνωρίζει τι θέλεις. Μη φοβάσαι καθόλου και συνέχιζε την προσευχή σου. Εάν λέγεις την ευχή: «Κύριε, Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησόν με τον αμαρτωλό», μη φοβάσαι πλέον τον διάβολο. Διότι δεν μπορεί να ακούει και να υποφέρει την δύναμη του Ονόματος του Χριστού.

Ακούσατε για τον Άγιο Ιωάννη τον Ευαγγελιστή, τον όποιον αγαπούσε ο Ιησούς. Άραγε δεν αγαπούσε ο Ιησούς τους άλλους Μαθητές; Τούς αγαπούσε, αλλά ο Άγιος Ιωάννης είχε μεγαλύτερη δύναμη να εγκολπώνει μέσα του την Αγάπη. Ο Χριστός έπρεπε να τον κρατά πάντα κοντά Του, διότι "ήτο ποτήρι πρώτου μεγέθους".

Όποιος πιει από το νερό που ο Κύριος δίνει δεν θα διψάσει ποτέ. Κανένα άλλο νερό δεν μπορεί να ικανοποιήσει την δίψα για ζωή παρά μόνο το νερό που ο Κύριος δίνει.

Ποιος είναι εκείνος που διψάει για ζωή;
Ποιος είναι εκείνος που έχει κουραστεί από την έρημο αυτού του κόσμου;

Ο Κύριος έχει καλά νέα γι’ αυτόν. Αυτός, ο Αρχηγός της Ζωής, έχει το ζωντανό νερό. Αν μπει στο μέσο μιας καρδιάς, όχι μόνο το νερό Του θα την ξεδιψάσει αλλά επίσης θα την κάνει «πηγή νερού που θα αναβλύζει σε αιώνια ζωή». (κατά Ιωάννη)

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, με το μικρό ποτήρι μας, ευτυχισμένοι που το έχουμε γεμάτο και το πείσμα και την ελπίδα, να το μεγαλώσουμε...
Μην δημιουργούμε μάταιες ανάγκες.
Ο Χριστός ξέρει τι θέλουμε. Εμπιστευτείτε Τον και ειρηνεύστε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου