Πέμπτη, Μαΐου 19, 2016

Maria Zakharova: Η Τουρκία θέλει να επανεγκαθιδρύσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία αλλά ξεχνάει την τύχη της


arton125875-480x297

Oι τουρκικές αρχές ονειρεύονται να επανεγκαθιδρύσουν την Οθωμανική αυτοκρατορία αλλά αυτές ξεχνούν την τύχη της δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού Υπ.Εξωτερικών Maria Zakharova στην εφημερίδα Izvestia.

Αυτή σημείωσε ότι ακόμη κι αν η Μόσχα αναζήτησε να κανονίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεωντις διαφορές της με την Άγκυρα οι αρχές της που η Ρωσία τις « για πολύ καιρό“, ont tout contrecarré.

Maria Zakharova πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για αλλαγή στάσης απέναντι στην Άγκυρα στο εγγύς μέλλον καθώς οι τουρκικές αρχές “παγώνουν την κατάσταση. »

Oι τόνοι ανεβαίνουν με δοθείσης ευκαιρίας αφού είχε προηγηθεί δήλωση του βουλευτή του Κόμματος (AKP) Şamil Tayyar που σχολιάζοντας την ήττα στο μπάσκετ της Fenerbahçe Ülker από την ρωσική CSKA για την Euroligue :

« Εχω τόση μεγάλη επιθυμία να καταρρίψω ένα ακόμη ρωσικό αεροπλάνο! » έγραψε στο twitter για ν ανασκευάσει αργότερα μετά τις αντιδράσεις και να πει ότι ήταν ένα αστείο για το οποίο ζήτησε και συγγνώμη.

O Τούρκος ΥΠΕΞ Mevlut Cavusoglu δήλωσε έτοιμος να παραιτηθεί αν η Ρωσία κατορθώσει ν΄αποδείξει την ύπαρξη διασυνδέσεων μεταξύ Άγκυρας και Daechαπορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του ρώσου ομολόγου του ότι η Άγκυρα φέρει υποστήριξη στην DAESH στη Βιέννη στη Διάσκεψη για το συριακό της (GISS) Daech.Aνάλογη δήλωση με τον Cavusoglu είχε κάνει προηγουμένως και ο .Recep Tayyiparmenews sputnik 18.5.16

Ο ψυχρός πόλεμος σε επίπεδο δηλώσεων μεταξύ των 2 κρατών καλά κρατεί.

dimpenews.com

2 σχόλια:

  1. Ο επικεφαλής στην Τουρκία είναι πολυσχιδής προσωπικότητα αφού πιστεύει ο,τι είναι απεσταλμένος ΤΟΥ Αλλάχ προκειμένου να ενώσει το Ισλάμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστος Ανεστη Γιωργο
      Ειναι ημιτρελοι και οι δυο (Ερντογαν και Νταβουτογλου) το λενε οι διπλωματες

      Διαγραφή