Δευτέρα, Μαΐου 30, 2016

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ...ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΥΣ!!! ΚΡΗΤΕΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ του Αγωνιστου ιατρου Λυκουργου Νανη


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ...ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΥΣ!!!

ΚΡΗΤΕΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ

 του Αγωνιστου ιατρου Λυκουργου Νανη



Από πολλά χρόνια, δεκαετίες ολόκληρες, διάχυτη είναι η εντύπωση ότι κάποια από τα ιερατικά ψηφίσματα και ανακοινώσεις  δεν αποτελούν έκφραση των ιδεών, θελήσεων, φρονημάτων και συναισθημάτων του συνόλου των υπογραφομένων ιερέων αλλά μάλλον αποτελούν "φωνή" των προισταμένων τους επισκόπων! 
Υπενθυμίζω τα αλήστου μνήμης ιερατικά ψηφίσματα σε βάρος του τότε αρχιμανδρίτου π.Αυγουστινου Καντιώτη ένεκα των αγώνων που διεξήγαγε ο μακαριστός  εναντίον του θεοκατάρατου και λαομίσητου μεταθετού των επισκόπων αλλά και εκείνα σε βάρος των τριών σφαγιασθέντων υπό του επαράτου σεραφειμισμού μητροπολιτών Νικοδήμου, Θεολόγου και Κωνσταντίνου.
 


Παραβλέποντας κανείς τα περί "πολιτιστικής και αναπτυξιακής αξίας" βαρύγδουπα ρήματα δεν μπορεί παρά να καγχάσει όταν βλέπει τους ιερείς της Κρήτης να επικαλούνται στην "αυθόρμητη" ανακοίνωσή τους το συνοδικό σύστημα της Ορθοδόξου Εκκλησίας τη στιγμή κατά την οποία τόσο η σύνθεση όσο και ο κανονισμός λειτουργίας της "συνόδου" του Κολυμπαρίου  έχουν ευτελίσει κάθε έννοια συνοδικότητας!
 


Οι ιερείς της Κρήτης, εάν επιθυμούν να προσφέρουν ουσιαστική υπηρεσία στη Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, την Οποία επίσης επικαλέσθηκαν στην  ανακοίνωσή τους, ας τοξεύσουν τα βέλη της κριτικής τους προς τους διαρκώς σκανδαλίζοντες την αδιάφθορη πανορθόδοξη συνείδηση εκκλησιαστικούς αξιωματούχους που καταπατουν αδεώς πλειάδα ιερών κανόνων που ρυθμίζουν τις σχέσεις Ορθοδόξων και αιρετικών, εξέχουσα θέση μεταξύ των οποίων κατέχει ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως!
 


Δεν τους είδαμε ποτέ να εκδώσουν καμία ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τα αίσχη του  Μπάλαμαντ, του Πόρτο Αλέγκρε, του Πουσάν, της Καμπέρας, τη Ραβένας, τη Γροιλανδίας, του Σαμπεζύ, της "θρονικής εορτής" στο Φανάρι, του δώρου ενός Αγίου Ποτηρίου από την πλευρά του κ.Βαρθολομαίου στον ουνίτη ψευδεπίσκοπο των Αθηνών, της Ασσίζης και των συμπροσευχών με "παπαδίνες" και "επισκοπίνες" κ.ο.κ.!
 


Ούτε ακούσαμε τη φωνή τους όταν ο συμπατριώτης τους Στυλιανός Χαρκιανάκης διατύπωσε φρικώδεις βλασφημίες αναφορικά με το Θεανδρικό Πρόσωπο του Σωτήρος Χριστού.
Επίσης είναι γνωστό ότι στη λεγόμενη "Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης" καλλιεργείται ένα φιλο-καζαντζακικό πνεύμα και φρόνημα για το οποίο οι Κρήτες ιερείς τήρησαν και τηρούν αιδήμονα σιωπή! Αλήθεια, γλωσσοδέτη έπαθαν;
 


Για τη "σύνοδο" του Κολυμπαρίου όμως λύθηκε η γλώσσα τους!
Βεβαίως, εάν τολμούσαν να διαφωνήσουν οξέως κάποιοι από αυτούς για λόγους συνειδήσεως είναι πολύ πιθανόν να γευόντουσαν τη "στοργική" αντίδραση των προισταμένων τους προς δόξαν του δημοκρατικού και φιλελευθέρου ορθοδόξου εκκλησιαστικού πολιτεύματος βεβαίως-βεβαίως!
Τουλάχιστον ας μην προκαλούν επικαλούμενοι το συνοδικό σύστημα διοικήσεως της Ορθοδοξου Εκκλησίας! Πάει πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου