Πέμπτη, Μαΐου 05, 2016

Από το «στρατηγικό βάθος» του Νταβούτογλου στην «πολίτικη κουζίνα» του Ερντογάν και από εκεί σύντομα στην «γεωπολιτική ψησταριά» των Ρώσων!

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Α. Από το ¨στρατηγικό βάθος¨ του Νταβούτογλου.
Την εποχή που εγχώριοι τουρκολάγνοι πετούσαν ροδοπέταλα στον αξιότιμο κ. Νταβούτογλου και την θεωρία του περί στρατηγικού βάθους 


 
αρθρογραφούσαμε και διαμηνύαμε με θάρρος γνώμης στον κύριο αυτόν ότι το στρατηγικό του βάθος είναι πιο ρηχό και από μια τρύπα με θολό νερό που στο τέλος θα ξεραθεί και αυτή.
Μετά από καιρό με τις θέσεις μας αυτές συμφωνούσαν και τούρκοι επιστήμονες.
¨Το βιβλίο «Στρατηγικό Βάθος» του Αχμέτ Νταβούτογλου, πρώην υπουργού Εξωτερικών και νυν πρωθυπουργού της Τουρκίας, μπήκε στο μικροσκόπιο: αυτή τη φορά από τονΟυμίτ Κουβάντς, έναν τούρκο συγγραφέα και σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ, του οποίου το βιβλίο «Pan – Islamcinin Macera Kilavuzu» (Οδηγός Περιπέτειας του Παν-Ισλαμιστή) κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία της Τουρκίας.
Σε αυτό, ο Κουβάντς αποδομεί τις θέσεις που εκφράζει ο Νταβούτογλου στο διάσημο και πολυδιαβασμένο βιβλίο του, χαρακτηρίζοντάς το «μη επιστημονικό» και «καθόλου βαθύ».

«Δεν αποδεικνύει τους ισχυρισμούς του. Δεν είναι επιστημονικός. Αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να διαδώσει τον πανισλαμισμό, αλλά το βιβλίο δεν είναι καθόλου βαθύ σε αντίθεση με τον τίτλο του»
είπε ο ίδιος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη τουρκική εφημερίδα Today’s Zaman.
«Με το βιβλίο του Νταβούτογλου, μία χώρα μπορεί να μπει σε περιπέτειες, σε επικίνδυνες περιπέτειες. Ο λόγος που το αποκαλώ περιπέτεια είναι επειδή τα μέσα που έχει στη διάθεσή της η χώρα δεν είναι συμβατά με τον στόχο που θέλει να επιτύχει ο συγγραφέας. Το βιβλίο του Νταβούτογλου είναι ένα ιδεολογικός οδηγός δράσης, δεν είναι ένα ακαδημαϊκό βιβλίο που βασίζεται σε μία θεωρία» σχολίασε ο Κουβάντς. ¨ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/02/2015 06:00
http://www.tovima.gr/#
Β. στην ¨πολίτικη κουζίνα ίντριγκας ¨ του Ερντογάν
¨Κύκλοι προσκείμενοι στον Ερντογάν τον έπεισαν ότι ο Νταβούτογλου, μαζί με τον αρχηγό της ΜΙΤ Hakan Fidan συνωμοτούν για να τον ανατρέψουν.
Όταν σπείρουν το ζιζάνιο της υποψίας σε μια σχέση αυτή μοιραία κλονίζεται

Η Zeynep Gurcanli στην τακτική της στήλη στην Cumhuriyet υποστηρίζει ότι μια από τις αιτίας της ρήξης ανάμεσα στους δυο άνδρες είναι η άρνηση του Προέδρου Ομπάμα να συναντηθεί με τον Ερντογάν.
Θυμόμαστε όλοι με πόσες δυσκολίες και ασφυκτικές πιέσεις πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στο Λευκό Οίκο για να αστράψουν τα φλας των φωτογράφων. …
Αντιθέτως ο κ. Νταβούτογλου κατάφερε να κλείσει αμέσως ραντεβού με τον Αμερικανό Πρόεδρο , γεγονός που εξόργισε τον Ερντογάν και υποχρέωση τον Νταβούτογλου να ακυρώσει την επίσκεψη του στις ΗΠΑ. Η δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι η οικογενειακή φωτογραφία των Ευρωπαίων ηγετών με τον κ. Νταβούτγλου, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τους πρόσφυγες ενόχλησε υπερβολικά τον Πρόεδρο.
Ένας πολιτικός νάρκισσος προτιμά πάντα το one man’s show . ¨
Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ http://militaire.gr/ 5 Μαίου 2016

Γ. και από εκεί σύντομα στην ¨γεωπολιτική ψησταριά¨ των Ρώσων.
¨Μία ημέρα μετά την σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου κατά της Αγκυρας για την απόπειρα ανασύστασης της οθωμανικής αυτοκρατορίας με την στάση της σε Συρία και Αιγαίο, ο ισχυρός άνδρας της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής Σεργκέι Λαφρόφ, έγινε πολύ πιο συγκεκριμένος σε δηλώσεις του στο Russia Today:

«Η πρόθεση της Τουρκίας να επεκτείνει την επιρροή της και να διευρύνει τα εδάφη της στο Αιγαίο είνει ένδειξη ιμπεριαλιστικής συμπεριφοράς. Οι τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικου εναέριου χώρου, έφτασαν τις 1.800 πέρυσι και το ΝΑΤΟ τηρεί σιγή ιχθύος σχετικά με το εν λόγω ζήτημα. Πρόκειται για μια ξεκάθαρα επεκτατική συμπεριφορά, που δεν μπορεί να οδηγήσει σε τίποτα καλό», κατέληξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ. ¨του Γιάννη Πετρίδη http://www.pronews.gr/portal/
ΓΙΑΤΙ όλοι οι σουλτάνοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας τις περισσότερες φορές είχαν προς το τέλος της θητείας τους ψυχοπαθολογικά προβλήματα;
¨Ο Ερντογάν έχει χάσει το μέτρο εδώ και καιρό. Οι δηλώσεις του όσο περνά ο καιρός αποκαλύπτουν τη μεγαλομανία που φαίνεται να τον έχει κυριεύσει. Τελευταίο παράδειγμα η δήλωσή του περί …πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου που πρέπει να αποκτήσει η Τουρκία! .¨ http://militaire.gr/

Ο κανόνας των Ελλήνων Ορθοδόξων Ρωμιών με αυτά που διαδραματίζονται και έχουν ταυτιστεί με τα προρρηθέντα των ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ παίρνει τέλος . Αυτό το είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ και μάλιστα στα λεγόμενα αυτά του ΟΣΙΟΥ και όσα σχετίζονται με αυτά αντιδρούν ¨κάποιοι¨ και απειλούν ανοικτά αρθρογράφους μέσα στο χώρο του διαδικτύου με σκοπό να τους φιμώσουν.
Και αν σε εμάς τους ΕΛΛΗΝΕΣ ο κανόνας τελειώνει στους τούρκους μάλλον ξεκινάει ¨κανόνας μετανάστευσης ¨ στην καλύτερη περίπτωση ώστε να καταλάβουν τι εστί προσφυγιά που την προκάλεσαν πολλές φορές μέχρι και τις ημέρες μας σε αθώους ανθρώπους.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου