Τρίτη, Μαΐου 10, 2016

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ ΧΩΡΙΣ… ΔΑΧΤΥΛΑ! (βίντεο)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη
Νίκος Χειλαδάκης


Ως που μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη θέληση το δείχνει ο Αλεξέι Ρομανώφ, ο 16χρονος Ρώσος που παίζει πιάνο χωρίς δάχτυλα.



ο Αλεξέι Ρομανώφ παίζει πιάνο – παρά του ότι γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα. Οι εμφανίσεις του όπως ήταν επόμενο προκαλούν πολλές επευφημίες και μεγάλη επιδοκιμασία στο Διαδίκτυο.

Ο 16χρονος Αλεξέι Ρομανώφ γεννήθηκε στην Selenodolksk, στην Δημοκρατία του Ταταρστάν, περίπου 800 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας και εκεί έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα περίπου πριν από δύο χρόνια. Όλα ξεκίνησαν όταν άκουσε για πρώτη φορά κλασικά έργα μεγάλων μουσουργών και αισθάνθηκε την επιθυμία να παίξει τη μουσική τους.



Στο σχολείο που πήγαινε ένας δάσκαλος μουσικής τον βοήθησε να μάθει μουσική από τις ταινίες Twilight και ο Τιτανικός. Σε αυτή την τολμηρή επιθυμία του δεν τον υποστήριξαν μόνο οι εκπαιδευτικοί αλλά και πολλές γνωριμίες από διάφορα κυκλώματα τον φιλών του.

Ιδιαίτερα δύο καλοί φίλοι του δίδαξαν τα βασικά της μουσικής, του έδειξαν πώς να διαβάσει της νότες και τον βοηθάνε ακόμα και τώρα.

Οι θετοί γονείς του συνειδητοποίησαν γρήγορα το πάθος του για την τέχνη, του έκαναν δώρο ένα πληκτρολόγιο και η πρώτη του επιτυχία ήρθε πολύ γρήγορα. Ο Alexei ξεκίνησε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς μουσικής και μάλιστα να κερδίζει βραβεία.


Ο ίδιος έγινε πηγή έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά : «Για μένα προσωπικά, η έμπνευση έρχεται από το πουθενά. Μερικές φορές μου φαίνεται ότι υπάρχει μια αόρατη, άπειρη και γεμάτη αγάπη πνευματική πηγή, από την οποία μπορώ να τραβήξω δύναμη για να παίξω».

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr


1 σχόλιο: