Τετάρτη, Μαΐου 18, 2016

«Τα «καλά μαντάτα» της κυβέρνησης είναι..»… ο Ακαριαίος Θάνατος της Χώρας


«Τα «καλά μαντάτα» της κυβέρνησης είναι ένα σύνολο από μέτρα στις συντάξεις και στα φορολογικά, στην έμμεση φορολογία. Ο δε «κόφτης» ο μόνιμος, μεταβάλει τη χώρα σε χώρα υπό μόνιμη επιτροπεία. Έχει υπογραφεί δύο φορές ο κόφτης. Είμαστε πια με μόνιμο δημοσιονομικό κόφτη που θα δουλεύει κάθε τρεις μήνες», είπε στον Alpha 989 ο πολιτικός αναλυτής Γιώργος Καραμπελιάς.

Πρόσθεσε ότι «είναι 12 δις σε σύνολο το πακέτο από πέρυσι. Ελληνικές τράπεζες δεν έχουμε, όλα τα ξένα funds τις αγόρασαν. Ανοίγει υποκαταστήματα στην Θεσσαλονίκη γερμανική τράπεζα. Ο ΟΤΕ δεν είναι ελληνικός, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια δεν είναι ελληνικά. Αυτή είναι η πραγματικότητα».
Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι «είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης που έχει αναδείξει ποτέ η ελληνική πολιτική ιστορία, ο κ. Τσίπρας. Δεν ξέρω αν τον περνάει ο Βαρουφάκης, συναγωνίζονται… Οι άνθρωποι γνωρίζουν πια ποιος είναι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, δεν υπάρχουν αυταπάτες πια. Όμως γνωρίζουν ότι δεν μπορούν κάτω από τις παρούσες …………


συνθήκες να αντιδράσουν αποτελεσματικά. Υπάρχει συνολική υπονόμευση του ελληνικού κράτους, η Ελλάδα κατέβηκε κατηγορία. Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του επισφράγισαν την κάθοδο στον Άδη».

Για τον Γ. Βαρουφάκη είπε ότι «τον κάνανε ήρωα τον ξεγάνωτο τενεκέ, αυτή είναι η κατάντια της Ευρώπης, που έλεγε ότι κατά τον ίδιο «ο μεγαλύτερος διανοούμενος ήταν ο Σόιμπλε». Ο ελληνικός λαός έκανε ήρωα έναν τύπο που φαινόταν από 10 χλμ μακριά ότι είναι απατεώνας. Όταν ο «μεγάλος φιλόσοφος» είναι ο Ζίζεκ, ο «μεγάλος διανοητής πολιτικός» είναι ο Βαρουφάκης και ο «μέγας πολιτικός» είναι ο Τσίπρας, αυτή είναι η παρακμή της Ευρώπης. Η Ελλάδα έχει προεξέχουσες φιγούρες στην παρακμή της Ευρώπης».
Ο κος Καραμπελιάς υποστήριξε ότι «μετά το δημοψήφισμα οι Έλληνες παραδόθηκαν. Ούτως ή άλλως ήταν το ίδιο το ερώτημα τέτοιο που δεν μπορούσε να έχει άλλο αποτέλεσμα.Επομένως σε έφερε να ταυτιστείς με τον Τσίπρα που είπε «έκανα τα πάντα». Οι εκλογές είναι απόλυτη συνέπεια της μεγάλης απάτης που παίχτηκε με το δημοψήφισμα. Από τότε και μετά, η ευρύτερη συμμετοχή του κόσμου είναι πάρα πολύ μικρή. Ήταν άνθρωποι στρατευμένοι στα κόμματα της Αριστεράς. Υπάρχει μια ανοχή – αφασία στην οποία βρίσκεται ο κόσμος που παραδόθηκε έπειτα από 6 χρόνια αντι-μνημονιακών κινημάτων, έχει αποδεχτεί την ήττα του ο ελληνικός λαός».
«Δεν θα υπάρχει διέξοδος για την Ελλάδα παρά μια αληθινή επανάσταση… δεν ξέρω αν υπάρχει χειρότερος πολιτικός από τον Τσίπρα. Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε φοβερά πολιτικά αδιέξοδα, η χώρα μεταβλήθηκε στα έξι χρόνια του μνημονίου σε προτεκτοράτο, ιδιαίτερα επί ΣΥΡΙΖΑ, κατόρθωσε να ξεδοντιάσει την αντίσταση», πρόσθεσε.
Σε σχέση με τις αντιδράσεις των πολιτών στη Γαλλία, είπε πως«η Ελλάδα σε αντίθεση με τη Γαλλία είναι χώρα στριμωγμένη από ανατολή και δύση, έχει υποστεί μείωση εισοδημάτων που δεν είναι 25%, πρόκειται για τεράστια κοινωνική καταστροφή χωρίς προηγούμενο. Αυτά που συμβαίνουν στη Γαλλία είναι «οδοντογλυφίδες» σε σχέση με την Ελλάδα. Και δεν κατόρθωσε να το αντιμετωπίσει. Είναι σε φάση παροδικής παράδοσης».
Ο κος Καραμπελιάς είπε ότι «βλέπουμε μια πραγματικότητα μιας χώρας υπό επιτροπεία και βλέπω τον άξονα Γερμανίας – Τουρκίας ισχυρό και ισχυροποιούμενο. Η Ελλάδα είναι στο χαμηλότερο πεδίο που έχει το σύγχρονο κράτος. Κατεβαίνουμε χωρίς να έχουμε άμεσα δυνατότητες ανάσχεσης και ανατροπής. Στο τέλος, δεν θα υπάρχει άλλη λύση από μια κυριολεκτική επανάσταση. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα περιμένουν μήπως επιβεβαιωθεί καμιά προφητεία του Παΐσιου ή ότι θα μας σώσει ο Πούτιν. Όπως η Φιλική Εταιρεία το 1814 αποφάσισε πώς δεν θα μας σώσει το «ξανθό γένος» αλλά μόνοι μας θα σωθούμε, αυτό είναι το επόμενο βήμα. Πιστεύω ότι μία μεγάλη μάχη θα την δώσουμε τα επόμενα χρόνια. Έληξε η προηγούμενη περίοδος».
«Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχει μια κυβέρνηση που γελάει και λέει «πάμε πολύ καλά» και οι Έλληνες σαν μαγνητισμένοι, λένε «έχουμε πετάξει πετσέτα». Οι Έλληνες έχουν αποδεχτεί – σε αυτή τη φάση- αυτό που δεν ήθελαν, ότι τα μνημόνια συνέτριψαν το παλιό ελληνικό κράτος», πρόσθεσε.
Αναφέρθηκε σε μια «παρασιτική αριστερά»: «Έχω μάθει να χαλάω τη σούπα ανθρώπων που από το 1974 -μια παρασιτική Αριστερά- εκμεταλλεύτηκαν το Πολυτεχνείο για να γίνουν ισόβιοι βουλευτές, μεγαλο- δημοσιογράφοι… Οι άνθρωποι αυτοί εδώ και 40 χρόνια αποτελούν τον σκληρό πυρήνα και παριστάνουν ότι είναι θύματα και ήταν εκτός εξουσίας. Λέω ότι ήρθαν να ολοκληρώσουν ανενδοίαστοι μια παρασιτική λογική που έχουν όλα αυτά τα χρόνια. Όλα τα ιδρύματα των εφοπλιστών διαχειρίζονται από αριστερούς, εγώ ήμουν στην αριστερά αλλά είχα σύγκρουση με αυτού του είδους τις λογικές. Είχα συγκρουστεί με αυτούς που έλεγαν «διάλυση του στρατού». Από τη μεταπολίτευση και μετά, το ’80, την κύρια ευθύνη την έχει η αριστερά. Τα παράσιτα κλείνουν μια παρασιτική εποχή».
Πρόσθεσε ότι «την προηγούμενη μεγάλη κρίση της μεταπολίτευσης τη γλυτώσαμε με ένα επίπεδο υποβάθμισης, τώρα δυστυχώς έκλεισε αρνητικά ο κύκλος. Όταν είσαι σε παρακμή και δεν την αναγνωρίζεις, βυθίζεσαι σε αυτή. Όλο το σκεπτικό των κειμένων μου της τελευταίας περιόδου στηρίζεται στο ότι με αποκορύφωμα την ιστορία του δημοψηφίσματος και μετά, υπάρχει σιωπηρή αποδοχή της μνημονιακής υποβάθμισης της χώρας».
Ο κος Καραμπελιάς είπε για τον Κ. Μητσοτάκη: «θυμάμαι ένα τραγούδι του Σαββόπουλου για τον Μητσοτάκη, που έλεγε«θα φωνάξουμε τον υδραυλικό να μαζέψει τα νερά». Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και τώρα. Όπως δεν κατάφερε και ο πατέρας του, σημαντικός μεν πολιτικός άνδρας
εκ των πραγμάτων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο».
Αναφερόμενος στο προσφυγικό εκτίμησε ότι «τώρα υπάρχει σχετική ηρεμία, επειδή δεν έχουν έρθει ακόμα οι «λογαριασμοί». Θα επανέλθει η κρίση στο προσφυγικό. Η Τουρκία θα βάλει πάλι μπροστά τη μηχανή, ιδιαίτερα μετά την εκπαραθύρωση Νταβούτογλου. Τί έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ; Δύο μήνες πέρασαν που είναι κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης. Υπάρχει χώρα στον κόσμο που να ανέχεται μια σιδηροδρομική διέξοδο που έχει, να είναι κλεισμένη; Πλέον δεν προβάλλεται στα ΜΜΕ το πρόβλημα, είμαστε περίκλειστη χώρα, οι μαφίες έχουν οργανωθεί πια στην Ειδομένη και πορνεία και ναρκωτικά, τα πάντα. Οι σεμνοί άνθρωποι και αυτοί που έχουν τις οικογένειές τους δεν μπορούν να κυριαρχήσουν. Πάντα ο υπόκοσμος κυριαρχεί σε αυτά».

Για τον ρόλο της Τουρκίας είπε πως «οι Τούρκοι περνοδιαβαίνουν στο Αιγαίο. Αποδεχόμαστε ότι είμαστε χώρα μειωμένης κυριαρχίας έναντι της Τουρκίας».


Τέλος, αναφερόμενος σε ενδεχόμενο νέο πολιτικό σχηματισμό που θα είχε ανάγκη η χώρα, ο κος Καραμπελιάς είπε πως «θα έβλεπα ένα πολιτικό σχήμα με στοιχεία όπως ο πατριωτισμός, η έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης, η παραγωγική ανασυγκρότηση και η πολιτιστική αναγέννηση της χώρας».

https://eleftheroiellines.blogspot.gr/2016/05/blog-post_798.html
Ακούστε τη συνέντευξη:
www.alpha989.com

tolimeri.wordpress
Αναρτήθηκε από ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου