Σάββατο, Φεβρουαρίου 13, 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σταματήστε αμέσως να τρώτε αυτό το φαγητό! Προκαλεί καρκίνο...

Πρόκειται για ένα ευρέως διαδεδομένο φαγητό που σίγουρα θα έχετε καταναλώσει αμέτρητες φορές.
Τα γνωστά σε όλους μας hot-dogs όμως, δεν είναι τόσο αθώα όσο μπορεί να φαντάζεστε.

Το voicenews.gr ανέλαβε να σας πληροφορήσει για τον κίνδυνο που διατρέχεται, καθώς σύμφωνα με έρευνα του ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), τα επεξεργασμένα κρέατα μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο, συμπεριλαμβανομένου του κόκκινου κρέας.

Τα hot-dogs περιέχουν ένα μείγμα χοιρινού, βοδινού και κοτόπουλου. Κατά την παραγωγή τους, τα εργοστάσια χρησιμοποιούν περισσεύματα από μπριζόλες χοιρινές και «βρώσιμα« σφαγμένα υποπροϊόντα, όπως τα πόδια τα κεφάλια των ζώων, ο λιπώδης ιστός και δέρματα.

Κατά τη διαδικασία, όλα τα συστατικά αναμιγνύονται μαζί. Το μείγμα ενισχύεται με πολλά πρόσθετα, όπως κορεσμένο, σιρόπι καλαμποκιού, νιτρικά, μεγάλες ποσότητες αλατιού, και άλλες χημικές ουσίες, από τις οποίες οι περισσότερες έχουν συσχετιστεί με τον καρκίνο.

Θεσμοί όπως η Επιτροπή Ιατρών για Υπεύθυνη Ιατρική κατάταξη των κινδύνων των hot-dogs στο ίδιο επίπεδο με εκείνα του καπνίσματος.

Νιτρικά και νιτρώδη άλατα είναι τα πιο επιβλαβή πρόσθετα που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή των hot-dogs. Κατά τη διαδικασία παραγωγής, οι δύο προαναφερθέντα πρόσθετα δεσμεύονται με άμυνες σε υψηλή θερμότητα, η οποία οδηγεί σε νιτροζαμίνες.

Οι νιτροζαμίνες έχουν συνδεθεί άμεσα με διάφορους τύπους καρκίνου:

Καρκίνο της ουροδόχου κύστης
Καρκίνο του παχέος εντέρου
Καρκίνος του στομάχου


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου