Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2015

ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ



ΠΩΣ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΜΕΓΑΣ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΣ ΝΤΡΟΠΙΑΣΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...:
Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ...











Ο Άγιος Βασίλειος Καισαρείας (330 - 1 Ιανουαρίου 379), γνωστός και ως Μέγας Βασίλειος ή Άγιος Βασίλης, ήταν Έλληνας επίσκοπος της Καισαρείας στην Καππαδοκία, Μικρά Ασία (στη σημερινή Τουρκία). Ήταν Πατέρας της Εκκλησίας, κορυφαίος θεολόγος του 4ου αιώνα και ένας από τους Τρεις Ιεράρχες, που θεωρούνται προστάτες της παιδείας. Η «Εξαήμερος» του Μεγάλου Βασιλείου αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα έργα της Πατερικής Γραμματείας, ερμηνεύοντας την Γένεση, βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης. Αποτελείται από εννέα λόγους που εκφωνήθηκαν στην Καισάρεια, πιθανόν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, μεταξύ άλλων είχε πει, γνωρίζοντας ακριβώς την περίμετρο της γης...:


"...ἐπειδὴ οὐδὲν περὶ σχημάτων ὁ τοῦ Θεοῦ θεράπων Μωϋσῆς διελέχθη, οὐδὲ εἶπε δέκα καὶ ὀκτὼ μυριάδας σταδίων τὸ περίμετρον ἔχειν τῆς γῆς· καὶ τὸ ἀπ᾿ αὐτῆς σκίασμα, ἐν τῇ ὑπὸ γῆν τοῦ ἡλίου κινήσει, ἐπὶ πόσον χωρεῖ τοῦ ἀέρος οὐ διεμέτρησε· καὶ πῶς τοῦτο τῇ σελήνῃ προσενεχθὲν τὰς ἐκλείψεις ποιεῖ. Ἐπειδὴ τὰ μηδὲν πρὸς ἡμᾶς ὡς ἄχρηστα ἡμῖν ἀπεσιώπησεν· ἆρα τούτου ἕνεκεν ἀτιμότερα ἡγήσομαι τῆς μωρανθείσης σοφίας τὰ τοῦ Πνεύματος λόγια; ἢ μᾶλλον δοξάσω τὸν μὴ ἀπασχολήσαντα τὸν νοῦν ἡμῶν ἐπὶ τὰ μάταια, ἀλλὰ πάντα εἰς οἰκοδομὴν καὶ καταρτισμὸν τῶν ψυχῶν ἡμῶν γραφῆναι οἰκονομήσαντα;..."






Ο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ...


Ο Γαλιλαίος (πολλά χρόνια μετά τον Άγιο Βασίλειο) Γαλιλέι (Galileo Galilei, 15 Φεβρουαρίου 1564 – 8 Ιανουαρίου 1642), γνωστός ως Γαλιλαίος, ήταν Ιταλός φυσικός, μαθηματικός, αστρονόμος και φιλόσοφος, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιστημονική επανάσταση.


Πιάστηκε δυο φορές στα δίχτυα της Καθολικής Εκκλησίας και σχεδόν τη γλίτωσε. Προδόθηκε απ’ τον στενό του φίλο, τον Πάπα Ουρβάνο Η’, ο οποίος τον οδήγησε στην τελική του καταδίκη....


Κύρια κατηγορία για την καταδίκη του Γαλιλαίου το 1633 ήταν η αθέτηση του Διατάγματος του Καταλόγου Απαγορευμένων που δημοσιεύτηκε στις 6 Μαρτίου του 1616. Σύμφωνα με αυτό, δόθηκε εντολή στον Γαλιλαίο να μην υποστηρίξει, ούτε να υπερασπιστεί, ούτε να διδάξει με οποιονδήποτε τρόπο την άποψη της ακινησίας του Ήλιου και της κίνησης της Γης. Έχοντας τότε, χωρίς δεύτερη σκέψη, υποσχεθεί να υπακούσει, αφέθηκε ελεύθερος και απέφυγε τον κίνδυνο να λογοκριθεί ή να απαγορευτεί κάποιο από τα βιβλία του.


Παρ’ όλη την επιθετικότητά του, οι θεωρίες του αρχικά έγιναν αποδεκτές με τιμές. Το 1611, επισκέφθηκε το Βατικανό, όπου τον καλωσόρισαν με ανοιχτές αγκάλες. Ο Πάπας Ουρβάνος Η, του επέτρεψε να συνεχίσει τις έρευνές του, χωρίς να προβάλει αντιστάσεις....


Στις 22 Ιουνίου του 1633, το δικαστήριο καταδίκασε τον Γαλιλαίο ως αιρετικό....

Πέρασε την υπόλοιπη ζωή του φυλακισμένος, στο σπίτι του στη Φλωρεντία. Πέθανε βαριά άρρωστος το 1642, σε ηλικία 77 ετών....





Η ΠΛΑΝΗ ΤΩΝ ΜΟΥΛΣΟΥΜΑΝΩΝ...


Οι Μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι το Κοράνιο είναι ο λόγος του Θεού, η καταγραφή της "αποκαλυψης" του, στο ανθρώπινο γένος, έτσι όπως μεταδόθηκε στον προφήτη Μωάμεθ. Οι "αποκαλύψεις" αυτές δόθηκαν στον Μωάμεθ ,σε μια περίοδο 20 με 23 χρόνων περίπου, από το 610μ.Χ. ως το θάνατό του το 632μ.Χ.


Ο σεΐχης Saleh bin Fauzan bin Abdul-Lah al-Fauzan είναι ένας από τους επιφανέστερους κληρικούς του σουνητικού Ισλάμ και διδάκτωρ του ισλαμικού δικαίου του πανεπιστημίου της Ριάντ, διδάσκει δε στο ίδιο πανεπιστήμιο ισλαμικό δίκαιο και όπως λέει (κοινοποίησε μία fatwa): Το ιερό κοράνι αναφέρει ότι ο Ήλιος κινείται και η Γη είναι σταθερή. Και επιπλέον, συμπληρώνεται στο κείμενο της fatwa, οι γνωμοδοτήσεις των επιστημόνων δεν είναι ιερές, αλλά το κοράνι είναι ιερό, οπότε σε περίπτωση αμφιβολιών από ολιγόπιστους υπερισχύει το κοράνι!


Και ο σεΐχης Μπεντέρ αλ Χαϊμπερί, (κυκλοφορεί βίντεο στο διαδίκτυο στις μέρες μας... https://www.facebook.com/KontraRexe/videos/453417128146843), προσπαθεί να αποδείξει μπροστά σε μαθητές, στις μέρες μας(!), γιατί η γη δεν περιστρέφεται. Για να τους πείσει, χρησιμοποιεί ένα ποτήρι νερό, το οποίο αντιπροσωπεύει τη Γη. «Ας πούμε ότι πηγαίνουμε με το αεροπλάνο στην Κίνα. Λέτε ότι η Γη γυρίζει. Προσέξτε με τώρα (δείχνει το ποτήρι). Αν η Γη γύριζε, δεν θα έπρεπε το αεροπλάνο να στεκόταν στον αέρα και η Κίνα να ερχόταν σε αυτό; Λάθος ή σωστό; Αν γύριζε προς την αντίθετη κατεύθυνση, τότε το αεροπλάνο δεν θα έφτανε ποτέ στην Κίνα, γιατί και η Κίνα θα εκινείτο προς την ίδια κατεύθυνση με το αεροπλάνο». Δηλαδή η γη κατ΄ αυτούς, σύμφωνα με το κοράνι, είναι ακίνητη!






ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ...






ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ...


Σύμφωνα με έρευνα, μόνο το 74% ξέρει ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο. (Εθνικό Συμβούλιο Επιστημών ΗΠΑ 2015)


Σχεδόν ένας στους τρεις κατοίκους του πλανήτη (σε ποσοστό 32%) πιστεύουν σε κάποιο χριστιανικό δόγμα. (Έρευνα του ερευνητικού κέντρου Pew Research Center 2015). Ο Ορθόδοξος πληθυσμός στην εποχή μας, υπολογίζεται σε 250 εκατομμύρια πιστούς. (Σε αντιστοιχία οι Παπικοί υπολογίζονται σε 1 δισεκατομμύριο και οι Προτεστάντες σε 850 εκατομμύρια).






Κύριος Ιησούς Χριστός: "Αν με αγαπάτε, φυλάξτε τις εντολές μου. Και εγώ θα παρακαλέσω τον Πατέρα, και θα σας δώσει έναν άλλον Παράκλητο, για να μένει μαζί σας στον αιώνα, το Πνεύμα της αλήθειας, το οποίο ο κόσμος δεν μπορεί να λάβει, επειδή δεν το βλέπει ούτε το γνωρίζει. Εσείς, όμως, το γνωρίζετε, επειδή μένει μαζί σας, και μέσα σας θα είναι. Δεν θα σας αφήσω ορφανούς." (Κατά Ιωάννη 14:15-18)






Κύριος Ιησούς Χριστός: "Και όταν σας παραδίνουν, μην μεριμνήσετε πως ή τι θα μιλήσετε, για τον λόγο ότι κατά την ώρα εκείνη θα σας δοθεί τι πρέπει να μιλήσετε. Επειδή δεν είστε εσείς που μιλάτε, αλλά το Πνεύμα του Πατέρα σας που μιλάει μέσα από εσάς" (Ματθαίος 10, 19-20).






Εσείς σε ποιον Άγιο Βασίλη και σε ποια Θρησκεία θα πιστεύατε;


Αν θέλαμε να ήμασταν τουλάχιστον μορφωμένοι, θα ήμασταν όλοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί!!!!






Σας εύχομαι καλά Χριστούγεννα να έρθουν στις καρδιές μας...


Με αγάπη και πίστη στον Αληθινό Τριαδικό Θεό.


Κάποιος αμαρτωλός αδερφός σας...


Γιώργος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου