Τρίτη, Αυγούστου 04, 2015

Η Τουρκία και η Ουκρανία δημιούργησαν μια Διεθνή Μουσουλμανική Ταξιαρχία




Την 1η Αυγούστου συνήλθε στην Άγκυρα στο ξενοδοχείο Bilkent υπό την συμπροεδρία του υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας Pavlo Klimkine, και του τούρκου αντιπροέδρου Numan Kurtulmuş, το β παγκόσμιο συνέδριο των Τατάρων που συγκεντρώνει περισσότερες από 200 ενώσεις.

Ο Mustafa Abdülcemil Cemiloğlu, ιστορικός ηγέτης των αντιρώσων Τατάρων και συνεργάτης της CIA κατά την προεδρία Reagan, ανακοίνωσε στο όνομα της ουκρανικής κυβέρνησης τη δημιουργία μιας Διεθνούς Μουσουλμανικής Ταξιαρχίας για να αντιπαρατεθεί στην «αποσχιστική κίνηση των Ρώσων στη Κριμάια» .

Η Ταξιαρχία θα εδρεύει στην Herson, κοντά στα σύνορα με Κριμαία και θα αποτελείται από εθελοντές του Tatarstan και της Τσετσενίας (Ρωσία), του Ouzbekistan, του Azerbaidjan και της Meskhétie (Γεωργία).

Εξερχόμενος από το συνέδριο ο Mustafa Abdülcemil Cemiloğlu έγινε δεκτός από τον πρόεδρο Recep Tayyip Erdoğan που τον διαβεβαίωσε για την υποστήριξη της Τουρκίας κατά της Ρωσίας.

Έπειτα από την επίθεση τον Ιούλιο του 2012 κατά του σαουδάραβα Bandar ben Sultan ως αντίποιν για τη δολοφονία των διευθυντών του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας ο Erdoğan έγινε ο διεθνής ηγέτης της ισλαμιστικής τρομοκρατίας.

Το Δεκέμβρη του 2013 η MIT επαναπάτρισε στην Ουκρανία μια ομάδα τατάρων τζιχαντιστών που είχαν πολεμήσει στη Συρία ώστε κατά κάποιον τρόπον να μπορούν να παρέχουν διαταγή για τις διαδηλώσεις τις φιλοευρωπαικές στην πλατεία Maïdan .( voltairenet 3.8.15)
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου