Κυριακή, Ιουλίου 05, 2015

(ΕΑΤ) European Banking Authority: Το «Κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων στην Ελλάδα θα αποτελούσε παραβίαση του νόμου.

RIA NOVOSTI ΜΟΣΧΑ 4 Ιουλίου - RIA Novosti. Οι ηγέτες του ευρωπαϊκού τραπεζικού οργανισμού (Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών)ΕΑΤ  πιστεύει ότι «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων στην Ελλάδα, το οποίο  έχει ήδη αναφερθεί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, θα αποτελούσε παραβίαση της νομοθεσίας της ΕΕ.


Οι Financial Times την Παρασκευή, επικαλούμενες πηγές ανέφεραν ότι υπάρχει "μεγάλη πιθανότητα" να γίνει  "κούρεμα" των καταθέσεων. Σε καταθέσεις άνω των € 8000 θα  "κουρευτούν" τουλάχιστον 30% των καταθέσεων ισχυρίστηκε. Το  Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι η δημοσίευση των Financial Times σχετικά με το  υποτιθέμενο  επικείμενο  «κούρεμα» των καταθέσεων είναι προκλητική και με στόχο την διακοπή του επικείμενου δημοψηφίσματος, και απαίτησαν να ακυρώσει το άρθρο.

Ο Επικεφαλής της ΕΑΤ,  ο  οποίος  επιβλέπει σήμερα  τον  τραπεζικό  τομέα  της ΕΕ  Andrea Enria είπε ότι δεν γνωρίζει για τυχόν σχέδια για την εισαγωγή της οργάνωσης  ενός «κουρέματος» των τραπεζικών καταθέσεων στην Ελλάδα.
"Δεν ξέρω για οποιαδήποτε σχέδια να επιβάλουν  ένα« κούρεμα »για τους καταθέτες στις ελληνικές τράπεζες, που σήμερα το πρωί, αναφέρθηκε από τα μέσα ενημέρωσης. Αμφιβάλλω πολύ ότι οι αρχές της ΕΕ θα μπορούσαν να αποδεχθούν κάτι  τέτοιο, δεδομένου ότι αυτό θα ήταν  μια παράβαση του νόμου, και η ΕΑΤ θα ξεκινούσε  αμέσως τη διαδικασία για τη διερεύνηση των παραβιάσεων των νόμων της ΕΕ ", δήλωσε ο Andrea Enria σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε το Σάββατο η EAT.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδα Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε για τις 5 Ιουλίου ένα  δημοψήφισμα σχετικά με την πρόταση των  Ευρωπαίων πιστωτών και προέτρεψε τους ψηφοφόρους να απορρίψουν τις προτάσεις αυτές. Σε μια τηλεοπτική προσφώνηση, είπε ότι το  «όχι» στο δημοψήφισμα θα αποτελέσει ένα βήμα προς μια νέα συμφωνία με τους πιστωτές.

Στο  ψηφοδέλτιο  θα υπάρχει  το ερώτημα - "αν εγκρίνουν  το σχέδιο συμφωνίας που υποβλήθηκε από την  Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πλαίσιο της Ευρωομάδας που έγινε στις 25 Ιουνίου και το  οποίο  αποτελείται από δύο έγγραφα ως μέρος μιας ενιαίας πρότασης.  Το  πρώτο έγγραφο έχει επικεφαλίδα  «Μεταρρυθμίσεις μέχρι το τέλος του τρέχοντος προγράμματος και μετά από αυτό » και το  δεύτερο « Προκαταρκτική ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους".

Οι ελληνικές αρχές έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι οι ενέργειες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σταμάτησαν   την παροχή ρευστότητας μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, με στόχο τον πίεση στην  βούληση των ανθρώπων, και είναι μια προσπάθεια να επηρεάσουν τα αποτελέσματα. Αυτό που προξένησε  στο κλείσιμο των τραπεζών και την διακοπή της χρηματοδότησης
http://tokoutsavaki.blogspot.gr/2015/07/european-banking-authority.html
http://ria.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου