Τρίτη, Ιουλίου 07, 2015

Τρεις πόρτες έχει η ζωή και εμείς έχουμε ένα διαχρονικό πρόβλημα

Δυο Τρεις πόρτες έχει η ζωή
άνοιξα μια και μπήκα
σεργιάνισα ένα πρωινό
κι ώσπου να `ρθει το δειλινό
από την άλλη βγήκα
Όλα είναι ένα ψέμα, μια ανάσα μια πνοή, σαν λουλούδι κάποιο χέρι, θα μας κόψει μιαν αυγή...

Θα το ξαναπώ, το σημερινό ψέμα, δεν είναι σημερινό, είναι του 2000. Τότε φαλιρίσαμε, αλλά κρατήθηκε μυστικό για να ροκανιστούν Ολυμπιακοί, ΣΔΙΤ, ακίνητα, και λοιπές φούσκες με δανεικά. Και το ΟΧΙ προχτές, το ανέλυσε ο Friedman του STRATFOR μια χαρά, έβαλα και περίληψη στα Ελληνικά.

Τώρα τι γίνεται?

Δεν έχω ιδέα.

Α. Λογικά, θα έπρεπε να ακολουθηθεί η "παραίνεση του ΔΝΤ" που περιλαμβάνει, όλα τα παρακάτω, μαζί, και χωρίς παρεκκλίσεις: 1) Αναδιάρθρωση χρέους δηλαδή 1.α) διαγραφή με κάποιο ευθύ ή δημιουργικό τρόπο ΣΥΝ 1.β) πρόγραμμα για νέα λεφτά αλλά όχι για να κάνουμε επιδοτούμενες σφολιάτες, αρπαχτές, ΑΠΕ, χωματουργικά στο πουθενά, και λοιπές μαϊμουδιές 2) Διαρθρωτικές αλλαγές, δηλαδή, 2.α) Περικοπές χωρίς θανάτους, ΣΥΝ 2.β) φορολογία που να ενθαρρύνει επενδύσεις, με ίδια κεφάλαια, και όχι λάϊφστάϊλ με πιλάτες με Γερμανικά μηχανήματα, ΣΥΝ κλείσιμο παρασιτικών άντρων Δημόσιας διαφθοράς. ΣΥΝ 3) Απομάκρυνση, εξορία, ανασκολοπισμός κλπ των ολιγαρχών που μαστίζουν τον τόπο από το ...1824. ΔΕΝ το λέει κάποιος κομμουνιστής αυτό, το λέει ο Αμερικάνος Πόρτερ. Μην με αρχίσετε με την ΔΕΗ, εάν δεν είχαμε ΔΕΗ θα έπρεπε να την εφεύρουμε για να έχουμε βιομηχανία και φτηνό ρεύμα. Εάν δεν είχαμε ολιγάρχες, κανείς δεν θα ασχολιόταν με την ΔΕΗ. Έχετε δει ολιγάρχη βιομήχανο?

Β. Ουτοπιστικά, θα μας δώσουν μια αποζημιωσούλα, 100 επίχρυσες παντόφλες, 400 κιβώτια νόκβουρστ, 50 τσουβάλια γάλα σκόνη από το περίσσευμα του German Marshall Fund, 2 φορτηγά κατεψυγμένα πρόβατα Αργεντινής, και 1.000 ανεμογεννήτριες και θα βγούμε από την ευρωζώνη. Θα χαρώ να βγούμε από την ευρωζώνη, αλλά πολύ φοβάμαι ότι και αυτοί την έξοδο θα την διαχειριστούν οι Μπομπολοκοπελούζοι, και λοιποί ολιγάρχες, και όχι κάποιος κύριος Πόρτερ, ή άλλη πραγματικά φιλελεύθερη δύναμη.

Γ. Εκδοχή ρεαλπολιτίκ 2015: Δεν θα αυξηθεί τώρα ο ΦΠΑ στα νησιά και το ΕΚΑΣ θα μειωθεί σταδιακά αλλά μετά τον Σεπτέμβριο, οι Γερμανοί είναι φίλοι μας και θα αναπτυχθούμε με 10.000 και όχι 1.000 ανεμογεννήτριες (του παραπάνω "Β") και οι ολιγάρχες θα μείνουν στα πόστα τους, η Κοσιώνη θα μπει στην Άγια Οικογένεια, και η Χριστοφιλίδου θα γίνει ευρωβουλευτής και ο Μπάμπης νέος Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας (πάει το "της Ελλάδος"). Και όλα τα άλλα, αργότερα, αργότερα, μέχρι την επόμενη δόση, που θα έχουμε το ίδιο θέατρο.

Άσχετα με ποια πόρτα έχει η ζωή, αν δεν το έχετε καταλάβει μέχρι τώρα, έχουμε ένα διαχρονικό πρόβλημα: Τους ολιγάρχες μας... Όχι το ιδιωτικό κεφάλαιο (όσο έχει μείνει στην Ελλάδα, μακάρι να είχαμε κι άλλο), αλλά οι μπαμ-μπαμ, 30% πάρε εσύ τα 4%, δώσε 2% στον άλλο, και 1% στο ΚΚΕ, και πάμε για το επόμενο. Αυτοί έχουν φτιάξει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Έχετε δει ολιγάρχη να έχει βιομηχανία? Όχι βέβαια, όχι μετά το 1981 (ή ήταν 1974?)
http://proslalia.blogspot.gr/2015/07/blog-post_64.html
archaeopteryxgr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου