Τρίτη, Μαΐου 19, 2015

"Κλαίει" ο πιο χυδαίος κρατικοδίαιτος "επιχειρηματίας" της μεταπολίτευσης...


alt

πηγη


«Μαζί τα φάγαμε αλλά αυτός...πάχυνε...»
ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ!

Πρόταση-παρέμβαση Σ. Κόκκαλη για δημιουργία εθνικής λοταρίας



Λάβρος κατά του μοντέλου υλοποίησης των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα με σαφείς αναφορές στον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η πώληση του 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ εμφανίστηκε ο Σωκράτης Κόκκαλης μιλώντας στη σημερινή Γ.Σ. της Intralot, στο πλαίσιο της οποίας αποκάλυψε πρόταση του ομίλου προς την κυβέρνηση για τη δημιουργία "Εθνικής Λοταρίας".
Ο πρόεδρος του ομίλου Intralot λαμβάνοντας το λόγο "για πρώτη φορά έπειτα από πάρα πολύ καιρό" όπως χαρακτηριστικά είπε, στηλίτευσε το μοντέλο παραχώρησης των κρατικών συμμετοχών, φέρνοντας ως παράδειγμα τις ιδιωτικοποιήσεις που πραγματοποιούνται στη γειτονική Τουρκία, αναφέροντας συγκεκριμένα το παράδειγμα της παραχώρησης της κρατικής λοταρίας Milli Biyango πέρυσι τον Αύγουστο. 
Όπως σημείωσε, οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα έχει φανεί ότι γίνονται με έναν και μόνο συμμετέχοντα και χαρακτήρισε “απαράδεκτα πράγματα” να έχει νομοθετηθεί η ασυλία των υπαλλήλων του ΤΑΙΠΕΔ. 
Σημείωσε χαρακτηριστικά, πως στην περίπτωση του ΟΠΑΠ υπήρξε το “πρωτοφανές” να πληρωθεί το τίμημα για το 33% το Οργανισμού με ομόλογα τα οποία είχαν ως εγγύηση τις μετοχές του ΟΠΑΠ που δεν κατείχε ο προσφέρων, δηλαδή το επενδυτικό σχήμα EMMA Delta που πλειοδότησε και στο διαγωνισμό.  
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν με τα λεγόμενά του ανοίγει μέτωπο με τον ΟΠΑΠ, ο κ. Κόκκαλης ξεκαθάρισε ότι "η αντιμετώπιση της Intralot από την πλευρά ορισμένων από τους σημερινούς μετόχους της ΟΠΑΠ δεν ήταν καθόλου κόσμια και ευγενική κατά την περίοδο που πραγματοποιούνταν ο σχετικός διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ". Συμπλήρωσε δε, ότι ο όμιλος είχε δεχθεί και απειλές αναφέροντας σχετικές αποκαλύψεις που είχαν γίνει σε ξένα και εγχώρια ΜΜΕ, τις οποίες είχε τότε καταγγείλει ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ κ. Λουρόπουλος. Έσπευσε όμως να συμπληρώσει ότι “δεν υπάρχουν όμως hard feelings, έτσι είναι οι μπίζνες, σήμερα μπορεί να είσαι αντίπαλος και αύριο συνεργάτης”.
Ο επικεφαλής του ομίλου, αποκάλυψε επίσης ότι πριν από τρεις ημέρες απέστειλε επιστολή προς τον ΥΠΟΙΚ Γ. Βαρουφάκη προτείνοντας στην κυβέρνηση τη δημιουργία “Εθνικής Λοταρίας” μέσω της οποίας μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να ενισχυθούν σημαντικά τα κρατικά έσοδα. Σύμφωνα με την πρόταση, η λοταρία αυτή θα μπορούσε να γίνει με προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού, τον οποίο θα εποπτεύσει η ΕΕΕΠ, και το κράτος να ορίσει τη μετοχική σύνθεση της λοταρίας, εάν θα είναι δηλαδή υπό κρατικό έλεγχο ή μέσω ΣΔΙΤ. Επίσης προτάθηκε το management της λοταρίας να δοθεί σε ιδιώτες με εγγυημένο πολυετές συμβόλαιο. Όπως σημείωσε ο επιχειρηματίας, η δημιουργία της λοταρίας αυτής θα οδηγήσει σε απελευθέρωση της αγοράς, όπως επιθυμούν και οι Βρυξέλλες, ενώ σε βάθος χρόνου θα μπορέσει να φέρει στα δημόσια ταμεία έσοδα της τάξης των 500-600 εκατ. ευρώ ετησίως “τα οποία χρειάζεται σήμερα πάρα πολύ το κράτος”. 
Ανάπτυξη
Ο κ. Κόκκαλης στη τοποθέτησή του σημείωσε ότι μόνον η ανάπτυξη και η παραγωγή εθνικού προϊόντος μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, χαρακτηρίζοντας την Intralot ως ένα απόλυτα πετυχημένο μοντέλο αυτού του είδους της ζητούμενης οικονομικής ανάπτυξης.
Τέλος ο πρόεδρος του ομίλου, αποκάλυψε οτι κατά καιρούς η Intralot έχει δεχθεί κρούσεις από ξένα επενδυτικά κεφάλαια και εταιρείες του κλάδου των τυχερών παιγνιδιών όπως η Scientific Games και η GTECH, ωστόσο στην παρούσα φάση και με τις αποτιμήσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο να έχουν καταρρεύσει τέτοιου είδους συζητήσεις δεν μπορούν να γίνουν σε ρεαλιστική βάση. “Δεν ψάχνουμε να πουλήσουμε, άλλο να βρεις μία σωστή στρατηγική συνεργασία και άλλο να ξεκινάς μία διαπραγμάτευση με βάση τις χρηματιστηριακές τιμές”, κατέληξε ο κ. Κόκκαλης.
Νίκος Χρυσικόπουλος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου