Πέμπτη, Μαΐου 28, 2015

Αποστολή 100 ιρανικών πυραύλων SCUD στο Ιράκ για να «ισοπεδώσουν» το ISIS

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBWjPgFc0GQtSnuOw-Qy5OspV2BTGv1awoHppOogV1aVXcuZnSA0b7EWE1eCa0Cq7TJ14BOdg64klO9nmxvezcrIwzDJ-VNLbUE6Ad5zpmRIamEevEX2Cgf8jv8c63zOCmIFxCUGH5IAY/s400/skud.jpg Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ανάμεσα σε δύο «πυρά» θα βρεθούν οι μαχητές του ισλαμικού στρατού που έχουν διασπείρει τον πανικό σε όλο τον κόσμο . Από την μία πλευρά θα είναι το ΝΑΤΟ και από την άλλη οι Ιρανοί μαζί με το Ιράκ και τις χώρες του αραβικού ΝΑΤΟ.

Το τηλεοπτικό κανάλι Al-Arabia αναφέρθηκε σε κάποιες από τις λεπτομέρειες «του σχεδίου για την επιστροφή της πόλης του Ραμάντι», υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης στην Βαγδάτη, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Σύμφωνα με το κανάλι, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση στην Τεχεράνη, παρουσία του Ιρακινού Υπουργού Χάντι αλ-Αμίρι και άλλων ηγετών της στρατιωτικής δύναμης Badr (της πιο ισχυρής σιιτικής πολιτοφυλακής του Ιράκ) με εκπροσώπους της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς.
Εκεί συνομολογήθηκε η μεταφορά υπό την αυστηρή προστασία των ανδρών της πολιτοφυλακής Badr εκατό πυραύλων «εδάφους-εδάφους» SCUD. Το σχέδιο της παράδοσης των πυραύλων στη Βαγδάτη, προβλέπει την μεταφορά αυτών στα σύνορα της επαρχίας Ανμπάρ.

Σύμφωνα με την πηγή του καναλιού, «οι αξιωματικοί του ιρανικού σώματος μετά την πτώση του Ραμάντι προετοιμάζουν πυρετωδώς ένα σχέδιο για την χρήση πυραύλων», εναντίον των ισλαμιστών.

Ο Χάντι αλ-Αμίρι υπουργός Μεταφορών του Ιράκ, έχει στην πραγματικότητα τον έλεγχο του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ. Όλη η σταδιοδρομία του Αμίρι βασίζεται στο Ιράν και στην σχέση του με την Τεχεράνη, καταλήγει το δημοσίευμα.

Σε ανάλυση, βασιζόμενη σε πληροφορίες του αραβικού τύπου, αξιολογείται η ιρανική προσπάθεια ως μια κίνηση να σταματήσει η προέλαση του ISIS, πάση θυσία. Ταυτόχρονα μία πιθανότατη επιτυχία του Ιράν θα ανεβάσει τις « μετοχές» της Τεχεράνης στην περιοχή της Μ. Ανατολής αναδεικνύοντας την σε μεγάλη περιφερειακή δύναμη. Κάτι το οποίο δεν επιθυμεί με τίποτα ο Λευκός Οίκος. Για αυτό και το ΝΑΤΟ με την συνδρομή πολλών και ετερόκλητων «συμμάχων» προετοιμάζεται για μία πολεμική επιχείρηση τεραστίων διαστάσεων εναντίον του ISIS. Η χώρα μας αποτελεί στο σχέδιο αυτό κομβικό ρόλο , λόγω της « ασφαλούς εγγύτητας της» στην περιοχή.
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/05/100-scud-isis.html pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου