Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2015

Umit Yalim :«Η θάλασσα του Αιγαίου είναι κλειστή για τους Τούρκους »!

Το πού το πάνε οι Τούρκοι στο Αιγαίο  δείχνει το μήνυμα που περνάει ο τ.Γ.Γ του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας  Συνταγματάρχης ε.α και (όχι μόνο) Umit Yalim !

«Η θάλασσα του Αιγαίου είναι κλειστή για τους Τούρκους αλιείς» τιτλοφορείται δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφ. Yeni Cag, στο οποίο αναφέρεται ότι το Ελληνικό Λιμενικό, μετά το περιστατικό της ρίψης στεφάνου στα Ίμια του Έλληνα υπουργού Άμυνας, δεν επιτρέπει στους Τούρκους αλιείς να περνούνε στα διεθνή ύδατα.
 
image001401
Ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Άμυνας, Συνταγματάρχης ε.α. Umit Yalim, επισημαίνοντας ότι τα σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής δεν μπόρεσαν να περάσουν βόρεια των βραχονησίδων Ιμίων, δήλωσε: «Μετά την κατοχή 14 νησιών από την Ελλάδα, τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας στο Αιγαίο μειώθηκαν έως και στα 3 ναυτικά μίλια. Η Ελλάδα συνεχίζει να παραβιάζει το δίκαιο στο Αιγαίο».Ο Umit Yalim ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση, πριν την επιχείρηση στον τάφο Suleyman Sah, παραχώρησε στην ουσία μεγάλο αριθμό νησιών στην Ελλάδα.
Επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα κατέχει de facto 16 νησιά μεταξύ του Φαρμακονησίου και του Αγαθονησίου, ο Yalim συνέχισε λέγοντας: «Οι Τούρκοι αλιείς δεν μπορούν να αλιεύσουν στα διεθνή ύδατα. (sos)
Η Ελλάδα, που παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας, δεν επιτρέπει στους αλιείς να αλιεύουν στα διεθνή ύδατα.
Εν προκειμένω, οι Τούρκοι αλιείς στο Αιγαίο αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα. Και πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί λύση ως προς αυτό».Ακολούθως, ο Yalim προσθέτει ότι η Ελλάδα, μετά την κατοχή των νησιών, προβαίνει συνεχώς σε παραβιάσεις των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο. «Παρενοχλεί τους Τούρκους αλιείς.
Τα σκάφη του Ελληνικού Λιμενικού πλησιάζουν τους Τούρκους αλιείς και τα σκάφη τους, που ανοίγονται στο Αιγαίο, και τους παρενοχλεί.Οι αρμόδιοι θα πρέπει να είναι πιο ευαίσθητοι στο θέμα αυτό. Παραβιάζονται τα διεθνή δικαιώματα της Τουρκίας». Τέλος, στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι ο βουλευτής του MHP Yusuf Halacoglu αποφάσισε να καταθέσει κοινοβουλευτική επερώτηση αναφορικά με «τα 16 νησιά που βρίσκονται υπό την κατοχή της Ελλάδας».
«Θα φέρω το θέμα στην κοινοβουλευτική ατζέντα. Ως MHP ζητούμε να εξετασθεί το ζήτημα από τη Βουλή. Τις προσεχείς ημέρες θα θέσουμε το ζήτημα με επερώτηση» φέρεται να δήλωσε ο Halacoglu.
 
Με πληροφορίες απο την εφ. Ο Φιλελεύθερος της Κύπρου

Read more: http://www.oparlapipas.com/2015/03/umit-yalim.html#ixzz3TWVs7zyq

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου