Πέμπτη, Δεκεμβρίου 18, 2014

Όταν η Αρκούδα τους ¨χορέψει¨ μπαλαλάικα. ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ‏

Ο ΑΡΚΟΥΔΙΑΡΗΣΤότε τι θα γίνει;
Είναι λογικό η προσοχή μας αυτές τις μέρες να επικεντρώνεται στις διαδικασίες για την ανάδειξη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

¨τύχη αγαθή¨, λόγος του λέγειν σε αυτή την χρονική συγκυρία να τρέχουν δίπλα μας ήσσονος σημασίας μεγάλα γεω-οικονομικά γεγονότα που προετοιμάζουν μεθοδευμένα τον πλανήτη σε χορούς με ¨αναταράξεις¨ και ως εκ τούτου σε ¨πανηγύρια¨.
Και έτσι αρχίζουν τα δημοσιεύματα να ¨χορεύουν¨ και αυτά.
Οι αγορές -που θα χορεύουν πεντοζάλη με τον Τσίπρα (!)- γκρεμίζουν τη Ρωσία «Καταρρέει» το ρούβλι προς τα 80 ρούβλια/δολάρια, καθώς εντείνεται η φημολογία περί επιβολής ελέγχων ροής κεφαλαίων από την κυβέρνηση της χώρας. Οι απώλειες έφτασαν λίγη ώρα νωρίτερα το 19% στα 80,10 ρούβλια/δολάριο, ενώ στις 15:53, βρίσκεται στα 78 ρούβλια/δολάριο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το 1998, όταν και η Ρωσία κήρυξε στάση πληρωμών. Ναυτεμπορική http://infognomonpolitics.blogspot.gr/ 16/12/14
Ρωσία: Συναγερμός στην κυβέρνηση – Μπαράζ συσκέψεων για να αποτραπεί το «κραχ»
Έκτακτη σύσκεψη με αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης συγκάλεσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, D. Medvedev υπό το βάρος των ισχυρών κλυδωνισμών στην οικονομία και το ρούβλι. http://www.bankingnews.gr/ 16/12/2014 – 16:49
Τελικά η πιο φαρμακερή κύρωση των Αμερικάνων στους Ρώσους ήταν η μείωση των τιμών του πετρελαίου.
Φυσικά μετά από όλα αυτά οι ευκατάστατοι Ρώσοι να μην αγοράζουν πλέον γερμανικά αυτοκίνητα, ευρωπαϊκές ηλεκτρικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και άλλα τεχνολογικά καλούδια που ανέβαζαν το κοινωνικό prestige τους με ότι αυτό συνεπάγεται για την βιομηχανική παραγωγή της ΕΕ.
Αυτό όμως που θα πονέσει τους Ρώσους περισσότερο είναι ότι από εφέτος¨ θα βλέπουν με κιάλια¨ τις ξένοιαστες και φτηνές διακοπές στην Ελλάδα λόγω της τεράστιας συναλλαγματικής διαφοράς που διαμορφώνεται.
Κάποιοι φρόντισαν να πατήσουν το πόδι της Αρκούδας…
Και όταν κάνεις το λάθος να πατήσεις το πόδι της Αρκούδας , Αρκούδα θα σε τσαλαπατήσει.
Ο Ρώσος είναι απρόβλεπτος και ανατρεπτικός και το απέδειξε πρόσφατα όταν ο ίδιος ¨καθάρισε¨ με την ακύρωση του South Stream την ενεργειακή πολιτική πολλών χωρών.
Το σκοινί είναι πλέον τεντωμένο και από τις δύο γεωπολιτικές πλευρές και όχι μόνο τεντωμένο αλλά και πολύ φθαρμένο από τις άπειρες διπλωματικές υπαναχωρήσεις.
Λέτε η Αρκούδα να μείνει με σταυρωμένα χέρια;
Εμείς εδώ στην Ελλάδα μπαίνουμε σε χορούς εκλογικούς και πιθανώς να ακολουθήσουν για λίγο και τοκογλυφικοί χοροί.
Ενώ η Αρκούδα ετοιμάζεται να χορέψει μπαλαλάικα όλο τον πλανήτη.
¨Μαζικές ασκήσεις στο θύλακα του Καλίνινγκραντ πραγματοποίησαν εκτάκτως οι ρωσικές δυνάμεις με στόχο τον έλεγχο της πολεμικής ετοιμότητας στην περιοχή. Περίπου 9000 στρατιώτες και 642 Τ/Θ
οχήματα πήραν μέρος στην έκτακτη κινητοποίηση μαζί με την κινητοποίηση βαλλιστικών πυραύλων Iskander-M.
Οι έκτακτες ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 5 και 10 Δεκεμβρίου αλλά έγινε γνωστή σήμερα από την διεύθυνση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων μέσω του στρατηγού Andrey Kartapolov.
«Στρατιωτικές μονάδες και σχηματισμοί της δυτικής στρατιωτικής Διοίκησης έφτασαν στο ύψιστο επίπεδο ετοιμότητας στις 7 το πρωί της 5ης Δεκεμβρίου» ανακοινώθηκε από το ρωσικό γενικό επιτελείο.¨ defencenet.gr 16/12/2014
¨Η Κριμαία θεωρείται ως ένας τόπος που μπορούν να εγκατασταθούν ρωσικά πυρηνικά όπλα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ,: «Τώρα η Κριμαία είναι μέρος του Ρωσικού κράτους, που σύμφωνα με τη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων, μπορεί να έχει τέτοια όπλα».
«Και το ρωσικό κράτος, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, έχει κάθε λόγο για διάθεση των νόμιμων πυρηνικών του όπλων, σύμφωνα με τη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων, όπως απορρέει από το διεθνές δίκαιο», είπε ο Λαβρόφ¨. 2/16/2014 | Πηγή: Pravda.Ru
Τελικά οι χοροί στις ¨ τοκογλυφικές αγορές¨ είναι βαλς μπροστά στις ¨μπαλαλάικες¨ που ετοιμάζονται να παίξουνε στα επερχόμενα γεωστρατηγικά δρώμενα.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου