Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 01, 2014

ΣΟΚ: Βρετανίδα τζιχαντίστρια ορκίζεται να αποκεφαλίσει Χριστιανούς με «αμβλύ μαχαίρι»

twit1

Μια Βρετανίδα μητέρα δύο παιδιών και πρώην μουσικός, η οποία πιστεύεται ότι έχει ταξιδέψει μαζί με το σύζυγό της στη Συρία προκειμένου να ενταχθούν στο «Ισλαμικό Κράτος», απείλησε μέσω του Twitter ότι θα «αποκεφαλίσει χριστιανούς με ένα αμβλύ μαχαίρι».
Η ίδια αυτοαποκαλείται ως Umm Hussain al-Britani, ωστόσο οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για την Sally Jones, πρώην μέλος γυναικείου ροκ συγκροτήματος.


«Εσείς οι Χριστιανοί χρειάζεστε έναν αποκεφαλισμό με ένα ωραίο αμβλύ μαχαίρι και τα κεφάλια σας στα κάγκελα της Raqqa … Ελάτε εδώ και θα σας τον χαρίσω εγώ», ανέφερε σε ένα tweet, το οποίο έχει πλέον διαγραφεί από το λογαριασμό της στο Twitter.
Η 45χρονη Jones φέρεται να έχει παντρευτεί τον κατά 25 χρόνια νεότερό της Βρετανό τζιχαντιστή Junaid Hussain, έπειτα από ένα διαδικτυακό ειδύλλιο. Το ζευγάρι λέγεται ότι ταξίδεψε ξεχωριστά στη Συρία για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος (IS), πρώην ISIS ή ISIL.
Η αναφορά στην Raqqa, προπύργιο της οργάνωσης στη βόρεια Συρία, παραπέμπει στις θηριωδίες που διέπραξαν οι ισλαμιστές δολοφόνοι τον περασμένο μήνα, όπου αφού αποκεφάλισαν τουλάχιστον 50 Σύρους στρατιώτες, στη συνέχεια κρέμασαν τα κεφάλια τους πάνω στα κάγκελα, σε διάφορα σημεία της πόλης.
Στις 10 Αυγούστου, η Umm Hussain έγραψε ότι η ίδια και ο σύζυγός της ζουν τώρα στο «χαλιφάτο», αφού νωρίτερα είχαν «εγκλωβιστεί» για επτά μήνες στο Idlib, στη βορειοδυτική Συρία.
twit
Ο σύζυγός της, ο 20χρονος Junaid Hussain από το Μπέρμιγχαμ, ταξίδεψε στη Συρία νωρίτερα φέτος, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν υπό αστυνομική επιτήρηση.
Το 2012, ο Hussain φυλακίστηκε για έξι μήνες, κατηγορούμενος για την κλοπή ευαίσθητων πληροφοριών από έναν σύμβουλο του Τόνι Μπλερ.

http://www.makeleio.gr/?p=158456

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου