Παρασκευή, Αυγούστου 29, 2014

ΤΥΧΑΙΟ Η ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΩΣ ΤΟΥ;

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Την ώρα που στην Ιερά Μονή του Αγίου Αυγουστίνου επισκόπου Ιππώνος στη Φλώρινα τελούνταν αγρυπνία για τα 4 χρόνια από την αναχώρηση του Γέροντος αγωνιστού Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου, αναχώρησε από τη ζωή και ο αείμνηστος Νικόλαος Σωτηρόπουλος, πνευματικό παιδί του Γέροντος.

 

  Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί  την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014,  και ώρα 5 μ.μ. 


στην Ιερά Μονή Εισοδίων Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος της Μητροπόλεως Αιτωλίας


και Ακαρνανίας, κατόπιν επιθυμίας του.


 

 

ΕΝΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ


ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ




Το καλοκαίρι του 1968 ως μαθήτρια του Γυμνασίου επισκέφτηκα το πατρικό του σπίτι, στην Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου. Ζούσε ο αείμνηστος πατέρας του, άνθρωπος απλός με βαθεια πίστη. Έκανε, όπως μας είπε ο π. Αυγουστίνος, εγχείρηση καταράκτη στα 100 του χρόνια, για να μπορεί να διαβάζει την ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ. Φιλοξενήθηκα στο σπίτι τους από τις αδελφές του για αρκετό καιρό. Στο  διάστημα αυτό, ήρθε για λίγες ημέρες ο κ. Νίκος. Θαύμασα τον μεγάλο σεβασμό που του είχαν και οι τρείς αδελφές. Μία εξ αυτόν η Φωτεινή, με την οποία συνδέομουν ιδιαιτέρως, μου διηγήθηκε κάτι, που τις έκανε να μη ξαναλείψουν την Κυριακή από την Θεία Λειτουργία.


  • Χτύπησε η καμπάνα και ο αδελφός τους ο Νίκος πήγε νωρίς στην εκκλησία, οι δύο αδελφές που βρίσκονταν στο σπίτι, θα πήγαιναν αργότερα, αλλά τελικά δεν πήγαν. Σκέφτηκαν, αφού σπάνια έρχεται ο αδελφός τους στο σπίτι, να καθαρίσουν τα φασουλάκια και να τα μαγειρέψουν με το κρέας, για να είναι νωρίς έτοιμο το φαγητό.
  •  
  •  
  • Όταν ετοιμαζόταν να σερβίρουν το φαγητό, τις ρώτησε· Πότε μαγειρέψατε; Δεν πήγατε στην εκκλησία; Προσπάθησαν να δικαιολογηθούν. Τα φασολάκια έπρεπε να τα καθαρίσουμε, το κρέας για να το μαγειρέψουμε χρειαζόταν χρόνος και δεν προλαβαίναμε. Δηλαδή, δεν πήγατε και οι δύο στην Θεια λειτουργία για να κάνετε αυτό το φαγητό; Ρωτά με απορία και άγιο θυμό. Παίρνει την κατσαρόλα με το μαγειρεμένο φαγητό και το πετάει έξω και τις λέει; Κάντε τώρα μια μακαρονάδα για να φάμε.


4219881
απο το ιστολογιο Αυγουστινος Καντιωτης
http://apotixisi.blogspot.gr/2014/08/4.html

1 σχόλιο: