Πέμπτη, Ιουλίου 03, 2014

ΟΡΔΕΣ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΣΛΑΒΙΑΝΣΚ (Nikolayevka) – ΒΙΝΤΕΟ

  Δημοσιεύθηκε από spitha80

ορδεςΣυγχρόνως ανελέητος βομβαρδισμός της πόλης κατεδαφίζει ολόκληρες πολυκατοικίες.

Δ. Πορφύρης/Π. Σταφυλά

Άνδρας της ρωσόφωνης πολιτοφυλακής, δήλωσε στο LifeNews ότι μεγάλος αριθμός τεθωρακισμένων τανκς και άλλων στρατιωτικών οχημάτων εισέβαλαν στην πόλη Νikolayevka που απέχει μόλις 15 χλμ από το Σλαβιάνσκ. Μεταφέρουν βαρύ οπλισμό και πολύ προσωπικό. Οι κάτοικοι της πόλης βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.



Σύμφωνα με το ίδιο ειδησεογραφικό, βομβαρδίστηκαν πυκνοκατοικημένες γειτονιές της πόλης και υπάρχει αδιευκρίνιστος αριθμός νεκρών και τραυματιών. Θραύσματα όλμων χτύπησαν σχολείο και νηπιαγωγείο. Τα αεροσκάφη συνεχίζουν να πετούν πάνω από την πόλη.

Πηγή από το νοσοκομείο δήλωσε στον ανταποκριτή του Life News: Άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα στα συντρίμια της 5όροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε από βομβαρδισμό. Καταστράφηκε όλο το κτίριο από το ισόγειο μέχρι και τον 5ο όροφο. Στο σχολείο της γειτονιάς έσπασαν τα παράθυρα και οι πόρτες. Βλήματα έπληξαν και το νηπιαγωγείο. Η πόλη έχει περικυκλωθεί. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να διαφύγουν στην ύπαιθρο. Παραμένουν στα υπόγεια των σπιτιών. Η κατάσταση είναι τραγική.

Επίσης πραγματοποιείται μαζικός βομβαρδισμός στα σημεία ελέγχου πρόσβασης της πόλης Nikolayevka. Σύμφωνα με έναν από τους διοικητές της πολιτοφυλακής, πραγματοποιήθηκε εκτόξευση πυραύλων «Grad» και τα άρματα μάχης πλήττουν επίσης με βλήματα όλμων. Οι κάτοικοι της περιοχής πέρασαν τη νύχτα στα υπόγεια και στα καταφύγια.

Ο Ρώσος ανταποκριτής αναφέρει ότι οι δυνάμεις της πολιτοφυλακής έχουν περικυκλωθεί και διεξάγουν μια πολύ σκληρή μάχη ενάντια στις συντριπτικές δυνάμεις των Ουκρανών. Επίσης έγραψε στο tweeter του ότι μίλησε με τον Ιgor Strelkov αρχηγό των ρωσόφωνων που παραμένει στις θέσεις του στην Νikolayevka παρά το ότι οι Ουκρανοί έσπασαν τη γραμμή άμυνας της πόλης .

ορδες2

Ο Strelkov δηλώνει απεγνωσμένα ότι οι δυνάμεις του δεν έχουν παρά ένα ζευγάρι δεκάδων όπλων και ιδιωτικά φορτηγά για να αντιμετωπίσουν τους δήμιους της Ουκρανίας. Επανειλημμένα έχει κάνει εκκλήσεις για αποστολή όπλων από τη Ρωσία και δηλώνει ότι αν η κατάσταση συνεχίσει έτσι σε δυο εβδομάδες το πολύ θα έχουν εξοντωθεί. Ωστόσο δηλώνει έτοιμος να πεθάνει μαχόμενος. (rusvena)



dimpenews.com


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου