Τρίτη, Ιουλίου 01, 2014

Ο “πλαστικός χειρούργος” της Μ. Ανατολής και ο “αναισθησιολόγος” των σφαγέων τζιχαντιστών.

Ξεσηκώθηκαν και οι Βεδουίνοι της Ιορδανίας με το μέρος της ISIL. Η Μ. Ανατολή με νέο πρόσωπο σε λίγα 24ωρα;
η"Ma'an είναι η Φαλούτζα της Ιορδανίας"  αυτό φώναζαν χιλιάδες Βεδουίνοι  στην Ιορδανία το Σάββατο 28 Ιουνίου, ενώ στο ένα χέρι τους κρατούσαν πλακάτ με εξτρεμιστικά συνθήματα της  Αλ Κάιντα και στο άλλο χέρι τους κράδαιναν αυτόματα τουφέκια.

Η σημερινή συγκυρία και η γεωπολιτική θέση της πόλης Ma'an  ¨218 χιλιόμετρα νότια του Αμμάν, βρίσκεται, επίσης, 104 χιλιόμετρα από την ισραηλινή πόλη λιμάνι του Eilat και περίπου 60 χλμ από την κύρια αρτηρία  που διασχίζει – διατέμνει το Ισραήλ  από βορρά προς το νότο.¨
Σε σχέση με τον ξεσηκωμό αυτό δημιουργεί τριγμούς στον Ιορδανικό Θρόνο του Βασιλιά Αμπντάλα. DEBKAfile Αποκλειστική Έκθεση 29, Ιουνίου 2014, 20:44 (IDT)
Μέχρι τώρα καλά την έβγαζε, τώρα θα δει ¨τι πάει να πει βερίκοκο¨
¨Σύμφωνα με το παραπάνω πρακτορείο ο διαχεόμενος φόβος είναι να μην επεκταθεί η εξέγερση στις γειτονικές μεγάλες πόλεις Irbid και Zerka γιατί εκεί υπάρχουν πολλοί θύλακες της Αλ Καίντα.¨
Ο Ιορδανικός στρατός  αυτή την στιγμή διαθέτει επαυξημένες ενισχύσεις   στα σύνορα με το Ιράκ λόγω της ISIL,στα σύνορα με την Συρία και σήμερα μετά  από τα εσωτερικά γεγονότα ενισχύει τις φρουρές στο Αμμάν για να προστατεύσει την Βασιλική εξουσία, καθότι θεωρείται και θεματοφύλακας της.
Πηγές αναφέρουνε ότι ανάλογα με την κρισιμότητα των επερχομένων στο εσωτερικό της χώρας κρίνετε αναγκαίο σκόπιμο να ζητηθεί η συνδρομή ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ και των Αμερικάνων, μάλιστα  δε να ενεργοποιηθεί  και το ειδικό στρατηγικό  κέντρο αποφάσεων που δημιουργήθηκε από τους  τελευταίους  στο παρελθόν για να διαχειριστούν το πρόβλημα του  Λιβάνου λόγω της Χεζμπολάχ.
Κάποιοι μιλούν ήδη για προληπτικές ενέργειες  ώστε να αποφύγουν καταστάσεις  όμοιες με αυτής της Συρίας.
Οι πνευματικοί νόμοι φαίνεται  δεν αργούν να ενεργήσουν.
Αυτοί που προμήθευαν με όπλα τους μακελάρηδες της Συρίας και έβλεπαν με απάθεια τις σφαγές των γειτόνων τους, τώρα τρέμουν και δεν μπορούν να κοιμηθούν από τους εφιάλτες που σκεπάζουν τις ζωές τους.
Τελικά η ISIL είναι το αυγό του φιδιού  που το είδαμε να επωάζεται πριν από λίγους μήνες  στα βόρεια σύνορα της Συρίας και να έχει υπόγειες διαδρομές  με αμφίβολα κέντρα εξουσίας.
Αρκεί να θυμηθούμε τι έγινε πριν λίγους μήνες για να καταλάβουμε ότι το ψιλόβροχο της  ίντριγκας έφερε την καταιγίδα της ISIL.
27 Μαρτίου 2014
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωνε ότι η ανάρτηση μιας υποκλαπείσας συνομιλίας του με τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών στο YouTube, στην οποία ακούγονται να συζητούν για πιθανές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, αποτελεί «κήρυξη πολέμου» κατά της Τουρκίας. http://www.protothema.gr/
23 Απριλίου 2014
Η Τουρκία επιχείρησε στρατιωτική επέμβαση εντός της Συρίας, όπως πληροφόρησε ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν για να προστατέψει τον τάφο του Σουλεϊμάν χαν που φέρεται ως ιδρυτής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στο χαλιφάτο που βρισκόταν στην βόρειο Συρία και ο οποίος τάφος βρίσκεται σε βάθος, 25 χλμ. εντός του συριακού εδάφους. defence-point.
Πληροφορίες λένε ότι οι τουρκικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν απέναντι από τους αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Λεβαντίνης (ISIL) που έχει αποσχιστικές τάσεις από τις υπόλοιπες ομάδες των ισλαμοφασιστών και είχε ¨ζητήσει¨από τον Μάρτιο τον συγκεκριμένο τάφο.
Ουσιαστικά από αυτό το γεγονός μαθαίνουμε την ύπαρξη της.
Πληροφορίες ανέφεραν τότε ότι οι δυνάμεις ISIL των ανταρτών είναι περίπου ένα χιλιόμετρο από τον τάφο. Η Τουρκία παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Συρία, με μεγάλη ανησυχία. Υπάρχει μια κρίση της ασφάλειας λόγω της έλλειψης δύναμης και εξουσίας στην περιοχή, με ριζοσπαστικές ομάδες και με αύξηση των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων τους στη βόρεια Συρία. www.liveleak.com
¨Οι μάστορες της προβοκάτσιας επί τω έργω¨
Τελικά  το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Λεβαντίνης (ISIL) ξεκίνησε από ένα τούρκικο τάφο – μνημείο και σήμερα σαρώνει τα πάντα.
Ποιος το περίμενε ότι οι εγκληματίες αυτοί  ¨θα χειρουργούσαν πλαστικά το πρόσωπο της Μ. Ανατολής¨  για να της το αλλάξουν;
Σήμερα όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι και  ο ¨αναισθησιολόγος¨ αυτού του σφαγείου.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου