Τρίτη, Ιουλίου 29, 2014

Σουφλέ με τραχανά




Yλικά• 2 φλιτζάνια γάλα
• 2 φλιτζάνια τραχανά ξινό
• 3 φλιτζάνια κοτόζουμο
• 4 αβγά
• 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
• 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
• λίγο αλάτι
Eκτέλεση

Αναμειγνύουμε το γάλα με το κοτόζουμο σε κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Ρίχνουμε τον τραχανά και βράζουμε ανακατεύοντας συχνά. Όταν είναι έτοιμος, τον αφήνουμε να γίνει χλιαρός. Προσθέτουμε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το τριμμένο κεφαλοτύρι, τους κρόκους των αβγών και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο μείγμα του τραχανά με ξύλινη κουτάλα με απαλές κινήσεις. Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνουμε το σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.
Καλή μας όρεξη!

http://zoyridi.blogspot.gr/2014/07/blog-post_28.html?spref=fb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου