Τετάρτη, Ιουλίου 02, 2014

Σταλινισμός-φασισμός ζουν και βασιλεύουν στα σάπια μυαλά...

alt

Σταλινισμός-φασισμός ζουν και βασιλεύουν στα σάπια μυαλά ...

Πολύς λόγος έχει γίνει και εξακολουθεί να γίνεται για τη Χρυσή Αυγή, για την οποία τις απόψεις μας και τις διαθέσεις μας απέναντί της τις έχουμε ξεκαθαρίσει εδώ και πολύ-πολύ καιρό. Δεν τους γουστάρουμε «αισθητικά» και τους θεωρούμε τραγική περίπτωση αναχρονισμού και σάπιας υποκουλτούρας, αφού εκπροσωπούν ιδέες και πρακτικές που αιματοκύλισαν την ανθρωπότητα και κάθε ενίσχυσή της από ανεγκέφαλους συμπατριώτες μας (πάντα κατά την υποκειμενική μας άποψη) είτε εκπροσωπούν «ψήφο διαμαρτυρίας» είτε διότι τέρπονται από την κουλτούρα της βίας και του μίσους για καθετί το διαφορετικό.Του Μιχαήλ Βασιλείου

Όσο δεν γουστάρουμε όμως τη Χρυσή Αυγή, άλλο τόσο και ίσως περισσότερο δεν γουστάρουμε τους αυτό-προσδιοριζόμενους ως «προοδευτικούς» και «αριστερούς», οι οποίοι είναι φορείς ολόιδιας με τη Χρυσή Αυγή νοοτροπίας και ιδεολογίας μίσους, ενώ μετέρχονται και βίαιων μεθόδων για τις… πεφωτισμένες τους ιδέες.

Η είδηση κυκλοφόρησε πριν από λίγη ώρα και αφορά την επίθεση που δέχτηκε χθες το απόγευμα ο καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας και στέλεχος πλέον του κόμματος «Το ΠΟΤΑΜΙ», Νίκος Μαραντζίδης, ενώ συναντούσε φοιτητή του υποψήφιο διδάκτορα. Τρεις νεαροί του επιτέθηκαν, φραστικά στην αρχή, λέγοντας «εσύ είσαι που γράφεις για την Αριστερά; Η Αριστερά φταίει για όλα;».

Μέχρι εδώ, όλα καλά. Κάθε δικαίωμα έχουν να διατυπώνουν την αντίδρασή τους στις απόψεις του καθηγητή, αν και θα μπορούσε εύκολα να θεωρηθεί ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ το να έχει να απολογηθεί ακόμα κι ένα δημόσιο πρόσωπο την ώρα που πίνει τον καφέ του στον οποιονδήποτε για τις απόψεις του. Εδώ γνωστοί χαχόλοι σε βομβαρδίζουν με το φοβερό και τρομερό επιχείρημα… τρομοκρατία δεν είναι να σου κόβουν τον μισθό; Γι’ αυτό ξεκινήσαμε κι εμείς να χρησιμοποιούμε γενικότερα τον όρο. Τι είδους ΦΑΣΙΣΜΟΣ είναι αυτός να μην μπορείς να κυκλοφορήσεις διότι μπορεί να μη γουστάρεις είτε την Αριστερά είτε τη Δεξιά;

Στη συνέχεια οι τρεις νεαροί, ηλικίας περίπου 20 ετών, τον χτύπησαν με μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι με αποτέλεσμα να χάσει για λίγο την επαφή με το περιβάλλον, όπως μεταδίδει το «voria.gr». Όταν συνήλθε, οι τρεις δράστες είχαν απομακρυνθεί ενώ ο ίδιος τελικά υπέστη μια μικρή διάσειση.

Τα ανόητα φασιστοειδή που δηλώνουν «αριστεροί», προφανώς δεν έχουν ιδέα ούτε από το τι σημαίνει «Αριστερά», εκτός κι αν ως πρότυπό τους έχουν έναν από τους μεγάλους εγκληματίες της ανθρωπότητας, τον Στάλιν. Και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να αποδεικνύουν την ορθότητα της «θεωρίας των δυο άκρων», την οποία… μετά βδελυγμίας αποτάσσονται υποκριτικά οι πάντες.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στα φασιστοειδή… καλόπαιδα που χτυπάνε μετανάστες και τα εξίσου φασιστοειδή… καλόπαιδα που είτε χτυπάνε καθηγητές είτε συμπεριφερόμενοι ως κοινοί νταβατζήδες και παρότι αποτελούν θλιβερή μειοψηφία, κλείνουν με το «έτσι θέλω» τα πανεπιστήμια, εις το όνομα κάποιου «αγώνα»; Στα δικά μας μάτια, απολύτως καμία. Προβληματικοί και απροσάρμοστοι οι μεν, προβληματικοί και απροσάρμοστοι και οι δε. Τόσο απλό.

Τα κλείνουν εξαιτίας του ανύπαρκτου κράτους δικαίου της σάπιας μεταπολίτευσης, προπηλακίζοντας όσους έχουν ως προτεραιότητα να τελειώσουν στην ώρα τους, είτε για να φύγουν για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό, είτε διότι απλά οι οικογένειές τους έχουν «γονατίσει» να πληρώνουν για τις σπουδές τους και περιμένουν πως και πως το πτυχίο για να πάρουν ανάσα, ίσως και κανένα ζευγάρι παπούτσια.

Που να τα καταλάβουν αυτά όταν οι όψιμοι «αριστεροί» συχνά προέρχονται από μεγαλοαστικές οικογένειες και τα κάνουν αυτά με τις «πλάτες» του μπαμπά που φροντίζει ώστε το καμάρι του να έχει ό,τι του χρειάζεται για να… «αγωνίζεται», βρίσκοντας χίλιες δικαιολογίες για να μην πάει στρατό και να μη δουλέψει.

Ασφαλώς και ΔΕΝ είναι όλοι τέτοιες περιπτώσεις, όποιος όμως θεωρεί ότι αυτά τα αρρωστημένα φαινόμενα δεν έχουν πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα τα τελευταία χρόνια, ας έρθει να διαψεύσει τη δική μας εμπειρία…

Ηθικόν δίδαγμα: Δυστυχώς το μονοπώλιο και η αποκλειστικότητα εκπροσώπησης του φασισμού δεν ανήκει στη Χρυσή Αυγή. Υπάρχουν κι άλλοι πολλοί. Και δηλώνουν προοδευτικοί, δημοκράτες και… αριστεροί. Γι’ αυτό και δεν τους γουστάρουμε ακόμα πιο πολύ από τη Χρυσή Αυγή. Διότι οι άλλοι δεν έκρυψαν την ιδεολογία τους – ασχέτως εάν εν όψει Κορυδαλλού ακούγονται διάφορα – εκθέτοντας εν τέλει τον εαυτό τους στην απαξία και τη χλεύη.



Αυτοί εδώ υποστηρίζουν ότι είναι η… φρεσκάδα και το μέλλον του τόπου. Αγράμματοι οι περισσότεροι σε βαθμό αηδίας, ενώ δηλώνουν γραμματιζούμενοι. Με αυτούς θα επιβιώσει η χώρα την εποχή της γνώσης και της ανταγωνιστικότητας; Μήπως κρύβουν την αχρηστία τους πίσω από ιδεολογικό μανδύα; Για να ρίξουν το φταίξιμο «στο σύστημα» όταν θα συνειδητοποιήσουν την αποτυχία τους σε όλα τα επίπεδα; Όταν θα καταλάβουν ότι δεν έχουν αξία στην αγορά εργασίας;

Ή πολλών οι καριέρες είναι ήδη στρωμένες; Και για να μην αφήσουμε κανέναν παραπονεμένο, περιπτώσεις παιδιών του κομματικού σωλήνα, αγράμματων παρότι κατόχων πτυχίων, υπάρχουν και είναι στα πράγματα σήμερα, σε κόμματα εξουσίας… Που το σύστημα τους διόριζε στα διοικητικά συμβούλια εταιριών και τώρα από τις κομματικές τους θέσεις επιχειρούν να υπερασπίσουν αυτό το σύστημα που μας χρεοκόπησε.

Θα έρθει μεγάλη καταστροφή στη χώρα, η πιθανότητα είναι τεράστια, αλλιώς δεν συνερχόμαστε. Ένα σοκ μπας και ξυπνήσουν όλοι αυτοί που λένε «τι άλλο χειρότερο να πάθουμε;», καθότι θα συνειδητοποιήσουν τι σημαίνει να μη βρίσκεις προϊόντα να αγοράσεις, ακόμα κι αν είχαν λεφτά στο «σεντούκι», διότι θα ψάχνουν για μισθό και μισθό δεν θα βλέπουν, θα ψάχνουν για τη σύνταξη της μάνας τους και του πατέρα τους που τους συμπλήρωνε το εισόδημα πόσα χρόνια και δεν θα τη βρίσκουνε.

Ας συνεχίσουμε την ίδια πορεία, κανένα πρόβλημα. Οι έξυπνοι ήδη παίρνουν μέτρα. Για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους από τους πολιτικούς που δεν έχουν τα κότσια να σακατέψουν το δημόσιο και να το στήσουν εντελώς από την αρχή, τέτοιο δημόσιο που να ανταποκρίνεται τόσο στα οικονομικά της χώρας όσο και στη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών που το χρηματοδοτούν.

Να προστατεύσουν όμως τον εαυτό τους και από τους πολλούς πολιτικούς απατεώνες της αντιπολίτευσης, κάθε απόχρωσης, που προσβάλουν τη λογική κάθε στοιχειωδώς κατηρτισμένου πολίτη. Μπας και σωθούν, διότι η χώρα βαδίζει στον γκρεμό παρακμάζοντας κάθε μέρα που περνά. Κι όσο και να κακολογήθηκε, κατανοητό αφού δεν βολεύει κανέναν, η «θεωρία των δυο άκρων» εξηγεί πολλά.

Από το «κατενάτσιο» των «μη άκρων» και την απροθυμία να εισαχθούν μεταρρυθμίσεις που ξεβολεύουν, έως το δηλητήριο με το οποίο ποτίζουν κάθε μέρα τη νέα γενιά, που γίνεται ολοένα και πιο μαζικά, φορέας στρεβλών αντιλήψεων για το τι ισχύει και τι όχι, συμπεριφερόμενη αυτοκαταστροφικά, αφού αυτή θα υποφέρει περισσότερο από όλους.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου