Τρίτη, Ιουλίου 22, 2014

Ελεγκτής πέταξε έξω από το λεωφορείο άνεργη με το 6άχρονο παιδί της γιατί είχε λάθος εισιτήριο...Να τον χαίρεται η μανούλα του..

.(Δεν τον έπνιγε καλύτερα με το που τον γέννησε;Θα γλίτωνε από τον κόπο κάποιους άλλους στο πολύ κοντινό μέλλον όταν πάρουν το νόμο στα χέρια τους με κάτι τέτοια "μπουμπούκια")
Επεισόδιο σε λεωφορείο: Κατέβασαν μητέρα με παιδί… γιατί είχε άλλο εισιτήριο!
Όλη την αυστηρότητά του, προς μία άνεργη μητέρα που συνόδευε το ανήλικο παιδάκι της, εξάντλησε ελεγκτής του Αστικού ΚΤΕΛ Πατρών, υποχρεώνοντας και τους δύο να κατέβουν από το λεωφορείο επειδή η άτυχη γυναίκα δεν κατείχε το κατάλληλο εισιτήριο!...

Και όλα αυτά, για μια διαφορά της τάξεως των... 40 λεπτών του ευρώ!!!

 Έκπληκτοι οι υπόλοιποι επιβάτες, είδαν τον «άτεγκτο» ελεγκτή να μην συγκινείται, ούτε από τις εκκλήσεις της μητέρας αλλά ούτε και από το αποσβολωμένο προσωπάκι του 6χρονου παιδιού της και να τους υποχρεώνει με υποτιμητικό τρόπο να κατέβουν από το όχημα!

Ο λόγος; Επειδή χωρίς να το γνωρίζει, αντί για το εισιτήριο του 1.50 που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο δρομολόγιο, η γυναίκα είχε αγοράσει εισιτήριο του 1.10!

Συνέβη πριν μερικές εβδομάδες, όταν η άνεργη μητέρα -τα στοιχεία της οποίας βρίσκονται στη διάθεση του «Κ»- θέλησε να χρησιμοποιήσει το λεωφορείο της γραμμής 5, προκειμένου να πάει για μπάνιο το παιδάκι της στην Παραλία.

Επιβιβάστηκε από τη στάση των Ιτεών, που βρίσκεται πλησίον των παλαιών εγκαταστάσεων του κέντρου διασκεδάσεως «Villy's Park» και κτύπησε κανονικά το εισιτήριό της.

Δε γνώριζε βέβαια, ότι το δρομολόγιο μετά την «Εύα» ανήκει στη Β΄ ζώνη και ότι από εκείνο το σημείο και πέρα, οι επιβάτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν το εισιτήριο που κοστίζει 1.50 ευρώ.

Όταν λοιπόν ο ελεγκτής διαπίστωσε ότι η γυναίκα κατείχε εισιτήριο μειωμένης αξίας (το παιδάκι λόγω ηλικίας δεν πληρώνει εισιτήριο), απαίτησε να κατέβουν μία στάση νωρίτερα: «Το εισιτήριό σας δεν φθάνει έως εκεί, θα κατέβετε εδώ!» είπε με ύφος αυστηρό και επίσημο ο ελεγκτής και έκανε σχετικό σήμα στον οδηγό προκειμένου να σταματήσει.

Παρά το γεγονός ότι η μητέρα έσπευσε να του εξηγήσει πως δεν γνώριζε ότι έπρεπε να αγοράσει ακριβότερο εισιτήριο, ο υπάλληλος παρέμεινε αμετάπειστος: Υποχρέωσε μητέρα και παιδί να κατέβουν στη στάση που βρίσκεται κοντά στο παλαιό Δημαρχείο Παραλίας και όχι στην επόμενη που ήταν ο προορισμός τους, αψηφώντας τις εκκλήσεις της βασανισμένης μητέρας.

Έτσι η γυναίκα, αναγκάστηκε μέσα στον πρωινό καύσωνα και κάτω από τον ανυπόφορο ήλιο, να διανύσει με τα πόδια τη συγκεκριμένη απόσταση, κρατώντας μάλιστα στην αγκαλιά της το 6χρονο παιδάκι της, το οποίο ήδη είχε αρχίσει να κλαίει γοερά!

Ας σημειωθεί, ότι εκτός από τη μητέρα, είναι άνεργος εδώ και περίπου δύο χρόνια και ο πατέρας του παιδιού.

Οι δυο γονείς τα βγάζουν πέρα με μεγάλες στερήσεις και έχοντας την συμπαράσταση των οικογενειών τους.Άραγε, εάν ο ελεγκτής γνώριζε το δράμα που βιώνει αυτό το ζευγάρι και τις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται προκειμένου να της περισσέψει έστω και το 1.10 ευρώ για να προσφέρει στο μονάκριβο παιδάκι του ένα θαλασσινό μπάνιο, θα παράμενε το ίδιο αλύγιστος; Ή και πάλι θα εφάρμοζε το γράμμα του νόμου, αψηφώντας για το πνεύμα του νομοθέτη;
                                                                                                                             Πηγη: dete.gr

http://www.plektani.gr/ 

2 σχόλια:

  1. ΕΔΕΙΞΕ ΟΛΗ ΤΗΝ "ΜΑΓΚΙΑ" ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟ ΠΛΑΣΜΑ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΠΑΝΚΣ ΘΑ "ΕΚΛΑΝΕ" ΜΕΝΤΕΣ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ, ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ονοματα των σημαντικων μετοχων ταν συγκοινωνιων απανταχου της χωρας εχουν ενδιαφερον.Στην ανωτερω περιπτωση εχουμε σοβαρα παραπτωματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή