Τρίτη, Απριλίου 22, 2014

Η αποχή ως λύση μετάθεσης, είναι ακινησία και διαιώνιση του πολιτικού προβλήματος

Πιστεύω κι ο πλέον αφελής μπορεί να κατανοήσει ότι κανένα πρόβλημα δεν λύθηκε με την μετάθεσή του, είτε σ' ένα απροσδιόριστο μέλλον, είτε σ’ ένα απροσδιόριστο καθεστώς προϋποθέσεων που ίσως δεν εκπληρωθούν ποτέ.
Η μετάθεση κάθε φορά, του όποιου προβλήματος, το μόνο που κάνει είναι να επιτείνει και να συσσωρεύει τα προβλήματα.Την πρακτική της μετάθεσης  ακολούθησαν οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης και είχε σαν αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα μας στα μνημόνια και να υποθηκευθεί το παρόν και το μέλλον του λαού της.


Αν και λογικά θα έπρεπε να μας έχει γίνει μάθημα ζωής αυτό, λίγο καιρό πριν τις ευρωεκλογές, εμφανίζονται αρκετοί να προτρέπουν τους πολίτες σε πολιτικές λύσεις αποχής που δεν είναι άλλο από στρουθοκαμηλισμός των υπαρκτών πολιτικών προβλημάτων που απαιτούν λύσεις. Με άλλα λόγια, προτρέπουν σε μετάθεση επίλυσης του προβλήματος σε άγνωστο τόπο και χρόνο, διαιωνίζοντάς το, την ίδια στιγμή που το καταγγέλλουν.
Τι το διαφορετικό, δηλαδή, θα έκαναν εάν ήσαν μισθωτά όργανα του φαυλοκρατικού καθεστώτος που με κάθε τρόπο επιδιώκει την επιβίωσή του, είναι κάτι που δεν το εξηγούν.  Σε τι διαφέρουν, από τα απροκάλυπτα δεκανίκια του συστήματος διαπλοκής, επίσης δεν το εξηγούν. Φροντίζουν όμως να μας εξηγούν, ότι η δημοκρατία προβλέπει και την αποχή και την μετάθεση και την διαιώνιση όσων βιώνει η κοινωνία …
Τι το διαφορετικό κάνει ο κάθε «Πρετεντέρης» όταν σε καλεί να αποδεχτείς το μνημόνιο, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση ;
Τι το διαφορετικό σου λένε όσοι κατά καιρούς υποστήριξαν ότι η πολιτική μας στην ΕΕ είναι  μονόδρομος και οι διαπραγματεύσεις πρέπει να περιοριστούν στο "Yes Sir";
Τι το διαφορετικό έλεγαν Παπανδρέου, Παπαδήμος και τα τελευταία δύο χρόνια Σαμαράς και Βενιζέλος ;
Γι' αυτό κλείσε τ' αυτιά σου στις σύγχρονες Κασσάνδρες και άκου τι υπαγορεύει η καρδιά, η ψυχή και η συνείδησή σου, γιατί σύντομα θα κληθείς να αποφασίσεις για το μεγάλο ΝΑΙ ή το μεγάλο ΟΧΙ, σε όσα βιώνει ο τόπος.
Οι επιλογές σου για το ΟΧΙ πολλές, εντός κι εκτός Βουλής. Ψάξε, Μάθε, Διερεύνησε ... και μην χαρίζεις το μέλλον σου σε "αμφιβόλου ποιότητας διαχειριστές".
Μόνο μην μείνεις στο "παρών" της αποχής που έλεγε κι η ΔΗΜΑΡ, στηρίζοντας εμμέσως όσα βιώνεις.
Γιάννης Μ.     
aoratipoli.blogspot.gr

http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/04/blog-post_7392.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου