Σάββατο, Ιουλίου 21, 2012

Ετοιμασίες για εισβολή στη Συρία;

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ελληνικό ΥΠΕΞ έδωσε εντολή να κλείσει η πρεσβεία στη Δαμασκό
Μεγάλη ανησυχία για τις εξελίξεις που μεθοδεύονται σε βάρος της Συρίας, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας, προκαλούν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του ΥΠΕΞ, έδωσε εντολή για την εκκένωση της πρεσβείας στη Δαμασκό και την άμεση απομάκρυνση του προσωπικού. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με άλλες πηγές, βρίσκονται σε εξέλιξη εντατικοί σχεδιασμοί για την οργάνωση μιας μεγάλων διαστάσεων αποστολής απομάκρυνσης ξένων υπηκόων από τη Συρία.

 

http://www.triklopodia.com/



Ολα δείχνουν ότι οι ανταγωνιζόμενες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δρομολογούν εξελίξεις σε βάρος του συριακού και των άλλων λαών, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ευρύτερη γειτονιά μας. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ριζοσπάστη», οι σχεδιασμοί για την απομάκρυνση ξένων υπηκόων έχουν ως επίκεντρο την Κύπρο, η οποία προετοιμάζεται για την υποδοχή περίπου διακοσίων χιλιάδων ανθρώπων που για διάφορους λόγους βρίσκονται στη Συρία. Σύμφωνα με υπολογισμούς που γίνονται για την οργάνωση της μεταφοράς, στη Συρία υπάρχουν σήμερα περισσότεροι από 120.000 Αμερικανοί και πάνω από 65.000 υπήκοοι χωρών μελών της ΕΕ.

Με πρόσχημα και την παρουσία μεγάλου αριθμού Αμερικανών πολιτών στη Συρία, η Ουάσιγκτον δείχνει να πρωτοστατεί στην οργάνωση της επιχείρησης απομάκρυνσης, η οποία, από κύκλους του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, τοποθετείται περί το τέλος Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Κύπρο οι προετοιμασίες για την επιχείρηση απομάκρυνσης των ξένων υπηκόων και την υποδοχή τους, βρίσκονται στην τελική φάση.

Αμεση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι και η εμπλοκή της Ελλάδας, καθώς ήδη εμφανίστηκαν στην Αθήνα Αμερικανοί στρατιωτικοί, οι οποίοι συμμετείχαν σε συσκέψεις στο ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ (Πολυεθνικό Συντονιστικό Κέντρο Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών) που εδρεύει στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Το ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ ή «Athens Multinational Sealift Coordination Center (AMSCC) αυτοχαρακτηρίζεται ως ανεξάρτητος Πολυεθνικός οργανισμός, ιδρύθηκε το 2004, μετά από απόφαση του ελληνικού υπουργείου Αμυνας, με σκοπό να συμβάλει στην εξεύρεση μέσων στρατηγικών θαλάσσιων μεταφορών για λογαριασμό -κατά κύριο λόγο- του ΝΑΤΟ. Οπως σημειώνουν παράγοντες της ελληνικής διπλωματίας, από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η διαδικασία απομάκρυνσης του πληθυσμού από τη Συρία, θα ξεκινήσει και η αντίστροφη μέτρηση για τη στρατιωτική εμπλοκή.

http://www2.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου