Πέμπτη, Ιουνίου 14, 2012

Μπαγίς: Έχουμε πρόβλημα με τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο!


Την προκλητική δήλωση ο Τούρκος υπουργός έκανε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας.
Αφορμή για την τουρκική ομολογία ήταν η ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γ. Κουμουτσάκου, σχετικά με τους λόγους για τους οποίους η Τουρκία δεν αποδέχεται την εν λόγω Σύμβαση του ΟΗΕ. Το Δίκαιο της Θάλασσας αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο, καθώς όλα τα κράτη-μέλη, η ίδια η ΕΕ και όλα τα υποψήφια προς ένταξη κράτη -πλην Τουρκίας- είναι συμβαλλόμενα μέρη της, τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος στην ερώτησή του.
Ο κ. Μπαγίς τόνισε μάλιστα ότι η χώρα του δεν πρόκειται να υπογράψει τη Σύμβαση, έως ότου η Τουρκία ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η απάντηση του Τούρκου υπουργού σχολιάσθηκε δυσμενώς από τους ευρωβουλευτές- μέλη της Επιτροπής, που υπογράμμισαν ότι: «Μέσω της απάντησης του κ. Μπαγίς καταδεικνύεται ότι μία υποψήφια προς ένταξη χώρα στην ΕΕ, αποδέχεται το Διεθνές Δίκαιο, τις διεθνείς συμβάσεις και το ευρωπαϊκό κεκτημένο μόνον όταν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα και οι επιδιώξεις της, με αποτέλεσμα να εγείρεται, ένα πολλαπλώς σοβαρό ζήτημα όσον αφορά στις σχέσεις της Τουρκίας τόσο με την Ελλάδα όσο και με την ΕΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου