Πέμπτη, Ιουνίου 14, 2012

Οχι φίδια στην κάλπη!

Mου είπε πριν λίγο ένας φίλος πως στο διαδίκτυο, ανάμεσα στις άλλες "δημοκρατικές" "ομορφιές" κατά της Ορθοδοξίας και της Εκκλησίας, έπεσε πάνω σε ένα κείμενο βγαλμένο μάλλον από οχετό....Το είδα κι'εγώ.
Εκεί -μεταξύ άλλων- τα ξωκλήσια αναφέρονται ως λευκά σπυριά γεμάτα πύον, οι παπάδες ως ρασοφόροι λύκοι, το σύνθημα "ας κάψουμε μια εκκλησία", η ιστορία της πίστης χαρακτηρίζεται ως παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας, ως κάτι διαβρωτικό και άρρωστο, το "ποίμνιο" πρόβατα που πάνε χαράματα στην εκκλησία (τότε που όποιος έχει μυαλό κοιμάται, κατά τον


γράφοντα) και πολλά άλλα.  Τα οποία σίγουρα δεν θα γράφονταν για τον Μωάμεθ π.χ., αφού σ' αυτή την περίπτωση θα κουνιόταν το κεφάλι του αρθρογράφου στους ώμους του, δεν θα γράφονταν αν ενδιαφερόταν κάποιος εισαγγελέας να επέμβει για εξύβριση των θείων και αν τέλος πάντων, δεν μας είχε πάρει από τα μπατζάκια αυτή η "ελευθερία" έκφρασης η οποία απλά είναι ο μελετημένος τρόπος διάβρωσης των αξιών.
Το θέμα είναι τεράστιο και ο εν λόγω υβριστής δεν είναι ο μόνος.
Η αναφορά γίνεται για να επισημάνουμε πως είναι καιρός μαρτυρίας και μαρτυρίου για όσους είμαστε χριστιανοί και για να προσέξουμε την ώρα της κάλπης, καθώς παρόμοιες απόψεις μπορούν να μπουν στην κάλπη ως ψηφοδέλτια και να βγουν ως φίδια που θα τυλιχτούν στον λαιμό μας..... .
Όλοι μιλούν για το ευρώ και την δραχμή.
Εμείς ας μιλήσουμε για Χριστό και ας ψηφίσουμε επικαλούμενοι την φώτιση του Αγίου Πνεύματος...
Το ξέρω δεν είναι πολύ "προοδευτικό" αυτό αλλά είναι το μόνο αληθινό!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου