Σάββατο, Ιουνίου 16, 2012

Καίνε πάλι την χώρα παραμονές των εκλογών - Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Συγκεκριμένες πληροφορίες για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών, ανάλογο με αυτό του Αυγούστου του 2007 διερευνούν οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας, καθώς οι πυρκαγιές μαίνονται και νέες εστίες ανάβουν από το "πουθενά".
Η συγκεκριμένη κατάσταση οδήγησε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Φ.Φράγκο νε ενεργοποιήσει το σχέδιο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ. Όλα αυτά την στιγμή που οι ενέργειες και πράξεις της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (Μ.Όθωνος) έχει αφήσει την χώρα, χωρίς τα ρωσικά πυροσβαστικά ελικόπτερα που στις προηγούμενες χρονιές είχαν σηκώσει το βάρος της "στοχευμένης" αεροπυρόσβεσης.

 
Το σύνολο των εναέριων μέσων που μπορούν να πετάξουν και να προσφέρουν στην αεροπυρόσβεση ή στην εναέρια επιτήρηση, χερσαίες δυνάμεις σε προσωπικό και οχήματα και οι στρατιωτικές επικοινωνίες έχουν διατεθεί για να αποτρέψουν τα χειρότερα.
Την ίδια στιγμή η Διακλαδική Διεύθυνηση Στρατιωτικών Πληροφοριών, και ομάδες της ΕΥΠ, ερευνούν συγκεκριμένες καταγγελίες για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών, που μόνο άσχετο δεν φαίνεται να είναι με τις αυριανές εκλογές, όπως είχε συμβεί και το 2007.


Με δεδομένη την αδυναμία της Πυροσβεστική και του ΥΠΡΟΠΟ, οι Ένοπλες Δυνάμεις ανέλαβαν δράση: 
Η σύμπτωση είναι πραγματικά "σατανική...
Οι πολίτες παρακαλούνται να καταγγέλλουν στις αρχές οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση και ενέργειες αγνώστων που πέφτουν στην αντίληψή τους. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Σε ποιες περιοχές "καίγεται ο τόπος": 
Η μεγάλη φωτιά της Αττικής είναι στην Παλαιά Φώκαια, η οποία εκδηλώθηκε στις 12.30 το μεσημέρι στη θέση Δροσιά Κερατέας, κοντά στον οικισμό Συντερίνα, χωρίς ωστόσο, προς το παρόν να κινδυνεύουν σπίτια αλλά προληπτικά εκκενώθηκε το Γηροκομείο Κωνσταντινουπολιτών. Στο σημείο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 29 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, τα οποία αδυνατούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά λόγω των ισχυρότατων ανέμων
Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως έως και 9 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.
Την ίδια στιγμή άλλη μια πυρκαγιά μαίνεται στην περιοχή Μεγάλη Σπηλιά στη Νεάπολη Λακωνίας, εκεί όπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα αεροσκάφη.
Η φωτιά λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν έλαβε γρήγορα διαστάσεις και απείλησε τον οικισμό Βιγκλάφια, όμως οι πυροσβέστες απομάκρυναν τη φωτιά.
Αυτή την ώρα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
Δυνάμεις της πυροσβεστικής με δώδεκα οχήματα, υδροφόρες του δήμου, κάτοικοι της περιοχής και τέσσερα αεροσκάφη που κάνουν συνεχής ρίψεις νερού. Η φωτιά καίει καλλιέργειες και χορτολιβαδική έκταση χαμηλής βλάστησης. 

Όπως είπε στο δελτίο της ΝΕΤ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κωνσταντίνος Λεβαντής, η φωτιά εκτείνεται σε έκταση 10 χιλιομέτρων περίπου. Το ένα κύριο μέτωπο κατευθύνεται προς την θάλασσα, στην Παλαιά Φώκαια, και το άλλο προς την περιοχή του Μεγάλου Πεύκου και εν συνεχεία πάλι προς τη θάλασσα.

Η φωτιά ξεκίνησε από χωματερή και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε δασική έκταση. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η πυροσβεστική υπηρεσία και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιούν για πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) και για αύριο την Κυριακή και δίνουν και τηλέφωνα και γι αυτή την περίπτωση… 

Συγκεκριμένα σε αυξημένη ετοιμότητα για πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς τις επόμενες ώρες τίθενται οι περιοχές:

- Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Νήσων (Περιφέρεια Αττικής).

- Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου).

- Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Σκύρου, Εύβοιας (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).

- Ανδρου, Τήνου, Μυκόνου, Σύρου, Κέας-Κύθνου, Μήλου, Νάξου, Πάρου και Θήρας (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).
- Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας (Περιφέρεια Πελοποννήσου).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου