Παρασκευή, Ιουλίου 29, 2011

Έρνεστ Χέμινγουεϊ: "Στην Προκυμαία της Σμύρνης" - Η Μικρασιατική Καταστροφή όπως την έζησε και την κατέγραψε ο μεγάλος νομπελίστας



Γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1899. Μόλις 20 χρονών διετέλεσε πολεμικός ανταποκριτής της «Τορόντο Σταρ» στην Ευρώπη και περιέγραψε τη Μικρασιατική Καταστροφή. Το 1925 εκδίδει το πρώτο λογοτεχνικό βιβλίο του «Στην εποχή μας» με πρώτο διήγημα το διήγημα «Στην προκυμαία της Σμύρνης».
Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις πύρινες ανταποκρίσεις και λογοτεχνικά κείμενα του νομπελίστα συγγραφέα Έρνεστ Χεμινγουέι, που σχετίζονται με τη Μικρασιατική καταστροφή, παρουσιάζονται στο τελευταία τεύχος του περιοδικού «Ελληνική Διασπορά» του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Το χειρότερο, είπε, ήταν οι γυναίκες με τα νεκρά παιδιά. Δε μπορούσαμε να τις πείσουμε να μας δώσουν τα πεθαμένα παιδιά τους. Είχαν τα παιδιά τους, νεκρά ακόμα και έξι μέρες, αλλά δεν τα εγκατέλειπαν. Δε μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Τελικά έπρεπε να τους τα πάρουμε με τη βία.»
(Από τη συλλογή διηγημάτων του με το γενικό τίτλο «Στην προκυμαία της Σμύρνης»).
Με παραπάνω λόγια κάποιος ήρωας του Χεμινγουέι, που υποτίθεται ότι ήταν αξιωματούχος πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ αγκυροβολημένου στη Σμύρνη, περιγράφει τη μεγάλη καταστροφή. Το απόσπασμα είναι από το πρώτο λογοτεχνικό κείμενο που εξέδωσε ο αμερικανός συγγραφέας το 1925, μόλις 26 χρονών τότε, και με το οποίο άρχισε να αποκτά παγκόσμια φήμη. Πρόκειται για τη συλλογή διηγημάτων του «Στην εποχή μας» (In Our Times), όπου το πρώτο του διήγημα, ουσιαστικά ο πρόλογος του βιβλίου, έχει τον τίτλο «Στην προκυμαία της Σμύρνης».
Όσο κι αν μιλάμε για διήγημα, ο συγγραφέας δεν γράφει από απλή φαντασία. Μόλις πριν τρία χρόνια ως ανταποκριτής της καναδικής εφημερίδας “Toronto Star” ο Χεμινγουέι είχε βρεθεί ο ίδιος στον τόπο της καταστροφής και την είχε περιγράψει σε μια σειρά άρθρων του, που εκδόθηκαν το 1985 σε βιβλίο με τον τίτλο: «Dateline: Toronto”.
Ως ανταποκριτής αυτής της εφημερίδας είχε ταξιδέψει από το Παρίσι στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλα μέρη της Τουρκίας στέλνοντας κατά την πορεία του τα άρθρα του στην καναδική εφημερίδα.
Στην έκδοση της 20ής Οκτωβρίου 1922 γράφει:
«Ο άντρας σκεπάζει με μια κουβέρτα την ετοιμόγεννη γυναίκα του πάνω στον αραμπά για την προφυλάξει από τη βροχή. Εκείνη είναι το μόνο πρόσωπο που βγάζει κάποιους ήχους [από τους πόνους της γέννας]. Η μικρή κόρη τους την κοιτάζει με τρόμο και βάζει τα κλάματα. Και η πομπή προχωρά... Δεν ξέρω πόσο χρόνο θα πάρει αυτό το γράμμα να φτάσει στο Τορόντο, αλλά όταν εσείς οι αναγνώστες της Σταρ το διαβάσετε να είστε σίγουροι ότι η ίδια τρομακτική, βάναυση πορεία ενός λαού που ξεριζώθηκε από τον τόπο του θα συνεχίζει να τρεκλίζει στον ατέλειωτο λασπωμένο δρόμο προς τη Μακεδονία».
Τα λόγια αυτά δεν είναι γραμμένα από κάποιον που πρώτη φορά αντικρίζει τη φρίκη του πολέμου. Ο νεαρός Χεμινγουέι είχε ζητήσει να καταταγεί ως εθελοντής στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά δεν έγινε δεκτός λόγω της κακής όρασής του. Αυτό δεν τον εμπόδισε να γίνει εθελοντής νοσοκόμος, να τραυματιστεί σοβαρά δυο φορές στην Αυστρία και τελικά να αποσυρθεί αφού τιμήθηκε με το βραβείο ανδρείας. Κι αυτά πριν να βρεθεί στην Τουρκία ως πολεμικός ανταποκριτής της Toronto Star, μόλις 23 χρονών.
Μέσα από το λογοτεχνικό του ταλέντο, που φανερώθηκε μέσα στα επόμενα χρόνια, ο συγγραφέας δίνει συγκλονιστικές περιγραφές μιας περιόδου που έχει σημαδέψει την ψυχή του Νεοέλληνα, μ’ όλο που κοντεύει να περάσει σχεδόν ένας αιώνας από τότε.
Σ’ ένα από τα κείμενα αυτά, στο οποίο αναφερθήκαμε ήδη, «Στην προκυμαία της Σμύρνης», που θεωρείται αριστούργημα γραφής και διδάσκεται, καθώς είδαμε στο Ιντερνέτ, στους φοιτητές αγγλικής φιλολογίας σε πολλά πανεπιστήμια, γράφει:
«Είχαμε ρητές εντολές να μην επέμβουμε, να μη βοηθήσουμε... Το πλοίο μας είχε τόση δύναμη που θα μπορούσαμε να βομβαρδίσουμε όλη τη Σμύρνη και να σταματήσουμε το μακελειό, αλλά η εντολή ήταν να μην κάνουμε τίποτα... Το παράξενο ήταν, είπε [ο υποτιθέμενος αξιωματούχος του αμερικάνικου πολεμικού που διηγείται την ιστορία], πώς ούρλιαζαν κάθε νύχτα τα μεσάνυχτα. Δεν ξέρω γιατί ούρλιαζαν αυτή την ώρα. Ήμασταν στο λιμάνι κι αυτές στην προκυμαία και τα μεσάνυχτα άρχιζαν να ουρλιάζουν. Στρέφαμε πάνω τους τους προβολείς και κι αυτές τότε σταματούσαν. ...».
Ο Χεμινγουέι ως πολεμικός ανταποκριτής είναι πιο σαφής. Ξέρει ότι 1.250.000 Έλληνες διώχτηκαν από τα σπίτια τους με την ανταλλαγή των πληθυσμών: «Ό,τι και να πει κανείς για το πρόβλημα των προσφύγων στην Ελλάδα δεν πρόκειται να είναι υπερβολή. Ένα φτωχό κράτος με μόλις 4 εκατομμύρια πληθυσμό πρέπει να φροντίσει για άλλο ένα τρίτο των κατοίκων. Και τα σπίτια που άφησαν οι Μουσουλμάνοι που έφυγαν δεν επαρκούν σε τίποτα, χώρια η διαφορά στο επίπεδο κουλτούρας που είχαν συνηθίσει οι Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη».
Σε μια άλλη ανταπόκρισή του στη «Σταρ» γράφει:
«Βρίσκομαι σε ένα άνετο τρένο, αλλά με τη φρίκη της εκκένωσης της Θράκης, όλα μου φαίνονται απίστευτα. Έστειλα τηλεγράφημα στη «Σταρ» από την Αδριανούπολη. Δεν χρειάζεται να το επαναλάβω. Η εκκένωση συνεχίζεται.... Ψιχάλιζε. Στην άκρη του λασπόδρομου έβλεπα την ατέλειωτη πορεία της ανθρωπότητας να κινείται αργά στην Αδριανούπολη και μετά να χωρίζεται σ’ αυτούς που πήγαιναν στη Δυτική Θράκη και τη Μακεδονία. .. Δε μπορούσα να βγάλω από το νου μου τους άμοιρους ανθρώπους που βρίσκονταν στην πομπή γιατί είχα δει τρομερά πράγματα σε μια μόνο μέρα. Η ξενοδόχισσα προσπάθησε να με παρηγορήσει με μια τρομερή τούρκικη παροικία: «Δε φταίει μόνο το τσεκούρι, φταίει και το δέντρο». (Toronto Star, 14 Νοέμβρη 1922)
«Η υποχώρηση του ελληνικού στρατού ήταν μια θλιβερή υπόθεση, αλλά δε χρειάζεται να κατηγορούμε γι’ αυτό τον απλό Έλληνα φαντάρο. Ακόμα και όταν γινόταν εκκενώσεις περιοχών οι Έλληνες δρούσαν ως πραγματικοί στρατιώτες. Ο Κεμάλ θα είχε μεγάλο πρόβλημα αν ήταν να τους αντιμετωπίσει στη Θράκη. Ο λοχαγός Wittal του Ινδικού Ιππικού, που βρισκόταν στην Ανατόλια ως παρατηρητής κατά τη διάρκεια του πολέμου των Ελλήνων με τον Κεμάλ, μου είπε: «Οι Έλληνες στρατιώτες ήταν μαχητές πρώτης κατηγορίας. Οι αξιωματικοί τους ήταν άριστοι.... Θα μπορούσαν να έχουν καταλάβει την Άγκυρα και να τελειώσουν τον πόλεμο αν δεν είχαν προδοθεί». Κατά τον Χεμινγουέι η προδοσία αυτή πήγασε και από τους συμμάχους, αλλά και από τον βασιλιά Κωνσταντίνο που αντικατέστησε τους έμπειρους –αλλά βενιζελικούς- αξιωματικούς, με δικούς του «που ποτέ δεν είχαν ακούσει τον κρότο της μάχης». Και τελειώνει με μια πρόταση που δεν θα την έγραφε ποτέ ένας απλός δημοσιογράφος αν δεν είχε μέσα του το ταλέντο του μεγάλου νομπελίστα συγγραφέα: «Όλη μέρα περνούν δίπλα μου, λεροί, εξαντλημένοι, αξύριστοι, ανεμοδαρμένοι στρατιώτες που βαδίζουν στη γκρίζα γυμνή ύπαιθρο της Θράκης. Χωρίς μπάντες, χωρίς [ανθρωπιστικές] οργανώσεις να τους ανακουφίσουν, χωρίς τόπο να ξαποστάσουν, παρά γεμάτοι ψείρες, με βρώμικες κουβέρτες και κουνούπια όλη τη νύχτα. Είναι οι τελευταίοι από αυτό που ήταν κάποτε η δόξα της Ελλάδας. Κι αυτό είναι το τέλος της δεύτερης πολιορκίας της Τροίας» (Toronto Star, 3 Νοεμβρίου 1922).
Μπορεί ο συγγραφέας να ήταν σκληραγωγημένος και από τη φύση του (πλην των άλλων ήταν και μποξέρ) ή από τη ζωή του ως πολεμικός ανταποκριτής, αλλά δε μπορεί αν μη συγκινηθεί με τόσο πόνο. Χρόνια αργότερα, αφού είχε καλύψει δημοσιογραφικά και τον εμφύλιο πόλεμο στην Ισπανία, μιλώντας μέσα από το στόμα ενός ήρωά του γράφει:
«Δε θέλω να κοιμηθώ γιατί έχω τη προαίσθηση ότι αν κλείσω τα μάτια μου στο σκοτάδι και αφεθώ στον εαυτό μου, η ψυχή μου θα βγει από το σώμα».
Σε ένα από τελευταία του άρθρα από την Τουρκία στην Τορόντο Σταρ γράφει:
«Ποιος θα θρέψει τόσο πληθυσμό; Κανένας δεν το ξέρει και μέσα στα επόμενα χρόνια ο χριστιανικός κόσμος θα ακούει μια σπαρακτική κραυγή που ελπίζω να φτάσει και ως τον Καναδά: «Μην ξεχνάτε τους Έλληνες!».
Μόλις πριν από λίγο καιρό η διεθνής «Οργάνωση των Ακαδημαϊκών για τις Γενοκτονίες» αναγνώρισε ως γενοκτονία όχι μόνο αυτή των Ποντίων αλλά και των Ελλήνων της Ανατολίας.
Η κραυγή του Χεμινγουέι έχει επί τέλους φτάσει όχι μόνο στον Καναδά, αλλά και σε όλο τον κόσμο.
του Χρήστου Μαγγούτα(http://tvxs.gr/)

Λάδι ο Άκης για την παθητική δωροδοκία!!!!!!

Ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου Νικόλαος Μαύρος τάχθηκε, υπέρ των απόψεων του ανακριτή του Δικαστικού Συμβουλίου Βασίλη Λαμπρόπουλου, σχετικά με την υπόθεση Τσοχατζόπουλου
Ο ανακριτής στην εισήγησή του, υποστήριξε ότι έχει παραγραφεί το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, το οποίο αποδίδεται στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη.
Ο κ. Μαύρος ασπάστηκε και την άποψη του κ. Λαμπρόπουλου, ότι το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που αποδίδεται στον Άκη Τσοχατζόπουλο, δεν μπορεί να εκδικαστεί από το Ειδικό Δικαστήριο, αλλά από τα Τακτικά Δικαστήρια.
Ειδικότερα, ο κ. Μαύρος σε πρόταση του προς το Δικαστικό Συμβούλιο επισημαίνει ότι πρέπει να αρθεί η διαφωνία που έχει ανακύψει μεταξύ του κ. Λαμπρόπουλου και της Βουλής υπέρ του ανακριτή.
Υπογραμμίζει ότι ως προς το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, πρέπει να παύσει οριστικά η δίωξη σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, λόγω παρόδου της αποσβεστικής προθεσμίας, καθώς έχουν παρέλθει δύο και πλέον κοινοβουλευτικές σύνοδοι της Βουλής χωρίς να κινηθεί καμιά διαδικασία σε βάρος του.
Αναφορικά με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) ο κ. Μαύρος τονίζει ότι για το αδίκημα αυτό ο κ. Τσοχατζόπουλος πρέπει να δικαστεί από τα Ποινικά Τακτικά Δικαστήρια, καθώς κατά το χρόνο τέλεσης του αδικήματος δεν ασκούσε υπουργικά καθήκοντα.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αντιμετωπίζει το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος για την υπόθεση τής απευθείας ανάθεσης ναυπήγησης τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214 σε γερμανικά ναυπηγεία και τη γερμανική εταιρεία HDW/Ferrostaal.
Μετά από ψηφοφορία στη Βουλή, ο πρώην υπουργός παραπέμφθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδρασή του. Ο ίδιος δηλώνει αθώος και κάνει λόγο για σαθρό κατηγορητήριο που θα καταπέσει.
Το πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο θα συνέλθει μέσα στην επόμενη εβδομάδα για να αποφανθεί οριστικά με βούλευμα. (news247.gr)
Σχόλιο oneiropagidas:Πλήρωνε μ@@@@@α Έλληνα , εσένα να σε χώνουν μέσα για 5000 ευρώ και τα "λαμόγια" να απολαμβάνουν τις σπιταρώνες τους και τα κοτερά τους πίνοντας την ακριβή τους σαμπάνια στην υγειά του "κορόιδου" ............τι νομίζατε ότι ξαφνικά έγιναν Έλληνες και τον έστειλαν στο δικαστήριο ;;;Ή ο κ.Τσοχατζόπουλος ξαφνικά απόκτησε συνειδηση και δέχτηκε να τον τραβάνε στις Επιτροπές ;;;ΑΑΑΑ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ!!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!




ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ (ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ).
ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΟΥΝ ΒΑΣΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ .ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ .



ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΧΕΤΑΙ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΥΤΩΝ (ΛΑΘΡΟ), ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ 11,000,000 ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ .



ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΙ ΤΟ ΄22 ΠΟΥΛΗΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΖΩΕΣ ΑΘΩΕΣ ΣΤΑ ΓΙΑΤΑΓΑΝΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΒΑΣΙΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΠΡΟΣ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ 5 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ ΝΟΜΟΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΧΕΤΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ (ΤΥΧΑΙΟ???).



ΟΠΟΤΕ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ -ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑΝ . ΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΟΥΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΟΥΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.ΠΑΛΕΨΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ,ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΑ ΕΚΕΙΝΑ ΧΩΜΑΤΑ ΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ" ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛ-ΣΑΛΕΧ ΟΥΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΝΤΑΛΑΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ .ΗΤΑΝ "ΞΕΝΟΙ" ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.



ΔΕΝ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΗΣ ΤΙΣ ΑΝΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΣ. ΑΛΛΑ ΞΕΡΙΖΩΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΜΕΡΕΣ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥΣ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΕΣ ΑΣΗΜΑΝΤΕΣ ΓΙΑΥΤΟΥΣ . ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΒΛΕΠΩ "ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΥΣ" ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ,ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ,ΓΙΑ ΣΤΕΓΗ, ΦΑΓΗΤΟ ΚΤΛ.ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ .ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ. ΚΑΙΝΕ ΜΕ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ , ΦΤΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ .



ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗ ΓΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΙ .ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΔΩ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ( Ή ΜΗΠΩΣ ΝΑΙ?). ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ .

ΟΜΩΣ "ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΕ ΔΕ ΓΙΝΕΣΑΙ". ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ "ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ" ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΤΟ '22 ,ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ,ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΑΜΕΡΙΚΗ,.ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ . ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ,ΕΥΘΥΝΗ, ΠΙΣΤΗ ,ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΙΣΤΟΡΙΑ,ΠΙΣΤΗ.ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΟ DNA ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ.

ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΑΠΟ ΓΕΝΙΑ "ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ" ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑΥΤΟ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ "ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ" , ΟΥΤΕ ΜΕ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥΣ ,ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΟΥ ΝΑ ΑΓΑΠΩ, ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΗ ΖΩΗ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ,ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ. ΣΑΣ ΕΚΛΙΠΑΡΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ,ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ,ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ....ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΟΤΙ ......ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!

Μια Σμυρνιά Oneiropagida ..............

Δὲν μπορῶ πιὰ νὰ σωπαίνω…Ντρέπομαι!

Γράφει ὁ π. Κων/νος Καπετανόπουλος
. Ντρέπομαι, γιατί τὴν Πατρίδα μου, τὴν κυβερνοῦν ἐδῶ καὶ δεκαετίες τὰ γνωστὰ «τζάκια», τὰ ὁποῖα ἐναλλάσσονται στὴν ἐξουσία. Καραμανλῆδες-Μητσοτάκηδες-Παπανδρέηδες! Γιατί; Τί συμβαίνει;
. Ντρέπομαι γιὰ τὴν κατάντια τοῦ πολιτικοῦ μας συστήματος, γιατί ἀπέκρυψε, καὶ συνεχίζει νὰ ἀποκρύπτει, τὴν ἀλήθεια ἀπὸ τὸ λαό μας. Ἡ δικτατορία στὴν πληροφόρηση συνιστᾶ ἔγκλημα κατὰ τῆς Δημοκρατίας καὶ τοῦ λαοῦ μας. Ὅλα γίνονται στὸ ἡμίφως ἢ στὸ σκοτάδι. Ὅλοι τους συνειδητὰ ἔφεραν τὴν Πατρίδα σὲ τέτοιο χάλι. Ναί, συνειδητά!
. Ντρέπομαι, γιατί τὰ κόμματα κατάντησαν «μαγαζάκια» διορισμένων «ἀνθυπάτων»!
. Ντρέπομαι γιὰ τὰ κανάλια ἐκεῖνα καὶ τοὺς δημοσιογράφους ἐκείνους ποὺ χρόνια τώρα παίζουν τὸν ρόλο τοῦ νταβατζῆ καὶ τοῦ προαγωγοῦ… Τὰ λένε ὅλα, ἐκτὸς ἀπὸ τὴν ἀλήθεια. Ἔτσι κάποιοι ἄλλοι χειραγωγοῦν τὸν ἀνενημέρωτο λαό μας σὲ «δρόμους», ποὺ ἄλλοι τοὺς ἔχουν ὑποδείξει καὶ ἐπιβάλει.
. Ντρέπομαι γιὰ τοὺς βουλευτὲς ἐκείνους ποὺ ψήφισαν τὸ Μνημόνιο 1 χωρὶς νὰ τὸ ἔχουν μελετήσει. Οἱ βουλετὲς αὐτοὶ ἀπεδείχθησαν «μολυβένια στρατιωτάκια», ποὺ ἐκτελοῦν διαταγὲς «ἀνθυπάτων»… Θὰ τὰ βροῦν μπροστά τους… Τὸ Μνημόνιο 1 περιέχει ὅρους ντροπῆς. Οἱ δανειστές μας μᾶς ἀπαγορεύουν νὰ κάνουμε μὲ ἄλλους σχέδια ἀνάπτυξης χωρὶς τὴν ἄδειά τους! Στὸ ἄρθρο 14 παράγρ. 5, ἡ Ἑλλάδα παραιτεῖται ἀμετακλήτως καὶ ἄνευ ὅρων ἀπὸ τὶς ἀσυλίες προστασίας τῆς ἐθνικῆς κυριαρχίας. Τέτοιος πρωτόγνωρος ὅρος δὲν συναντᾶται οὔτε σὲ ἀποικιοκρατικὲς συμβάσεις! Καὶ τὸ χειρότερο εἶναι ὅτι οἱ δανειστές μας μποροῦν νὰ μεταβιβάσουν σὲ τρίτη χώρα τὰ δικαιώματά τους ἀπὸ τὴν Σύμβαση!
. Ντρέπομαι, γιατί αὐτοὶ οἱ ἀνίκανοι μᾶς κατέστησαν ὁμήρους τῶν Τραπεζῶν τοῦ Ἐξωτερικοῦ καὶ τῆς ντόπιας οἰκονομικῆς ὀλιγαρχίας. Μὲ τοὺς κατοχικοὺς (Γερμανοὺς καὶ Ἰταλοὺς) πολεμούσαμε, γιατί εἴχαμε τὴν ἐλπίδα τῆς ἀπελευθέρωσης. Τώρα δὲν ὑπάρχει ἐλπίδα, οὔτε λύση στὴν τραγωδία τῆς Χώρας. Τὸ Μνημόνιο ἀποδομεῖ τὸ Κοινωνικὸ Κράτος καὶ δὲν εἶναι συμβατὸ μὲ τὴν Ἑλληνικὴ Συνταγματικὴ νομιμότητα. Εἴμαστε ὑπὸ κατοχὴ καὶ παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματα τῶν Ἑλλήνων πολιτῶν. Ἡ Τρόϊκα εἶναι παράνομη, δὲν ἔχει νόμιμη βάση. Τὸ Μνημόνιο ἀπέτυχε. Θὰ ἔχουμε συνεχῆ ἀναπαραγωγὴ ἐλλειμμάτων. Ἡ Κυβέρνηση καὶ τὸ ἁμαρτωλὸ καὶ σάπιο σύστημα, διὰ στόματος πρωθυπουργοῦ, μᾶς εἶπε χοντρὰ ψέματα, ὅπως: «λεφτὰ ὑπάρχουν», «φόροι δὲν θὰ μποῦν» καὶ ὅτι «δὲν θὰ μποῦμε στὸ ΔNT». Ὅμως, ἔγιναν ἀκριβῶς τὰ ἀντίθετα.
. Ντρέπομαι γι’ αὐτὰ καὶ γιὰ ἄλλα πολλά. Καὶ ἐνῶ ὑπῆρχαν τρόποι νὰ ξεφύγουμε ἀπὸ τὴ μέγγενη (Ρωσία, Κίνα μὲ 1 1/2 τοῖς ἑκατὸ ἐπιτόκιο καθὼς καὶ τὸ Οὐγγρικὸ πρότυπο), μᾶς ἔρριξαν στὰ χέρια ἀναίσχυντων τοκογλύφων καὶ πληρώνουμε τόκους 5,50% ἕως 6,50%!! Ἡ Τρόϊκα δὲν ἐπιθυμεῖ τὴν ἀνάπτυξη τῆς Ἑλλάδας. Αὐτὸ ἄλλωστε εἶναι ἐξώφθαλμο. Ἐκεῖνο ποὺ ἐπιδιώκει εἶναι ἡ καθολικὴ δέσμευση τῆς δημόσιας περιουσίας. Θέλουν τὶς πλουτοπαραγωγικὲς μονάδες τοῦ ἑλληνικοῦ κράτους. Οἱ Τράπεζες τῆς Τρόικας εἶναι «πιράνχας», εἶναι «ἀλιγάτορες», εἶναι «βδέλλες»! Πίνουν τὸ αἷμα τῶν λαῶν…
. Ντρέπομαι καὶ γιὰ τὴν Εὐρώπη τῶν πολιτῶν καὶ τῶν ἐθνῶν ποὺ μετεξελίχθηκε σὲ Εὐρώπη τῶν συμφερόντων!!
. Ντρέπομαι καὶ γιὰ τὴν Γερμανία, ποὺ ἐνῶ μᾶς χρωστάει τὰ μαλλιὰ τῆς κεφαλῆς της γιὰ ὅσα ἔπραξαν ἐδῶ οἱ Χιτλερικοί, ἀρνεῖται νὰ πληρώσει. Γιατί; Σὲ ἄλλους τὰ πλήρωσε… Γιατί τὸ ἀρνεῖται σὲ μᾶς; Ἂν εἴχαμε πραγματικοὺς ἡγέτες, ἡγέτες πατριῶτες, θὰ μποροῦσαν νὰ σταματήσουν τὶς εἰσαγωγὲς πολεμικοῦ ὑλικοῦ ἀπὸ τὴν Γερμανία καὶ τὴν Γαλλία. Ὑπάρχουν κι ἀλλοῦ «πορτοκαλιές»…
. Ντρέπομαι καὶ γιὰ τὰ δύο νομικὰ ἐκτρώματα ποὺ σχεδιάστηκαν καὶ γράφτηκαν στὸ ἴδιο γραφεῖο στὸ Λονδίνο, τὸ ἔκτρωμα «Σχέδιο Ἀνά ν» καὶ τὸ τωρινὸ Μνημόνιο. Πόσα χρήματα πῆραν; Γιὰ τὸ Μνημόνιο ὁ Πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας ἔπρεπε νὰ ἔχει παρέμβει. Τί περιμένει; Ἴσως πάρει κι αὐτὸν τὸ «ποτάμι»!!… Τὸ Μνημόνιο εἶναι ἕνα κοινωνικὸ μακελειό, εἶναι ἕνας ἐργασιακὸς μεσαίωνας. Τὸ ΠAΣOK, ποὺ κάποτε ὑπέσχετο κοινωνικὴ δικαιοσύνη, τώρα ἐνεργώντας ὑπὲρ τῆς οἰκονομικῆς ὀλιγαρχίας ὅρισε μισθοὺς 550 εὐρώ!! Ἐρωτῶ τοὺς πολιτικούς μας· μποροῦν αὐτοὶ νὰ περάσουν τὸ μήνα μὲ τόσο ὀλίγα χρήματα; Δὲν αἰσχύνονται; Δὲν ντρέπονται;
. Ντρέπομαι, γιατί τὸ σάπιο σύστημα κρατάει ἔξω τοὺς κλέφτες, τὰ λαμόγια καὶ τὰ κομματοκοπρόσκυλα καὶ ἀπὸ τὴν ἄλλη ἔχει γδάρει τὸνμισθωτὸ καὶ τὸν συνταξιοῦχο στὴν φορολογία. Τὰ οἰκονομικὰ μέτρα δείχνουν ἀνθρώπους πολιτικῶς ἠλιθίους. Μὲ ποιό δικαίωμα περικόπτουν μισθοὺς καὶ συντάξεις; Δὲν ἔχουν τὸν ἀνδρισμὸ νὰ βάλουν τὸ χέρι στὸ μεγάλο κεφάλαιο καὶ στὶς Τράπεζες, ἐπειδὴ εἶναι «χωροφύλακες» τῆς οἰκονομικῆς ὀλιγαρχίας.
. Ντρέπομαι, γιατί τὸ ΠAΣOK ἀπὸ κόμμα κοινωνικῆς δικαιοσύνης μετεξελίχθηκε σὲ «σοσιαλιστικὸ περιτύλιγμα»(!)
. Ντρέπομαι, γιατί ἡ Κυβέρνηση αὐτὴ καὶ ὅλο τὸ σάπιο πολιτικὸ σύστημα θεωροῦν τὸ κράτος τσιφλίκι τους καὶ ἐμᾶς, μᾶς περνοῦν γιὰ ὑπηκόους καὶ ὄχι γιὰ πολίτες. Ἐξοργίζομαι, γιατί αὐτὸ τὸ ἄθλιο σύστημα ἐργάζεται καὶ συνεργάζεται γιὰ τὴν οἰκονομικὴ χιτλεροποίηση τῆς Εὐρώπης. Γιατί δὲν ζητᾶνε ἀπὸ τὴν Γερμανία νὰ μᾶς δώσει ὅσα μᾶς χρωστάει; Δὲν γνωρίζουν ὅτι ἡ Γερμανία, ἡ χώρα τοῦ λαδώματος, μόνο ἀπὸ τὸ ἀεροδρόμιο «Ἐλευθέριος Βενιζέλος» μᾶς ὀφείλει τεράστια ποσά; Ἀπὸ τὴν ἄλλη ὅμως ξέρουν νὰ ρημάζουν τὸν ἀστικὸ ἱστὸ τῆς Χώρας(!).
. Ντρέπομαι, ἀκόμα, γιατί στὸν τελευταῖο ἀνασχηματισμὸ «χρησιμοποίησαν» ἀναίσχυντα καὶ τὸν Πρόεδρο τῆς Χώρας. Ὁ Πρόεδρος ἔπρεπε νὰ ἔχει παρέμβει, γιὰ νὰ σταματήσει τὰ κομματικά τους τερτίπια. Γιατί δὲν τὸ πράττει; Τί περιμένει;
. Ντρέπομαι γιατί κυβερνοῦν τὴ Χώρα κομματικὲς παρέες, οἱ ὁποῖες εἶναι ξεκομμένες ἀπὸ τὸν λαὸ καὶ οἱ ὁποῖες στὸ ὄνομα τοῦ πατριωτισμοῦ ἀπεργάζονται τὸν ὄλεθρο τῆς Ἑλλάδας.
. Ντρέπομαι ἀκόμη πολύ, γιατί ἀρκετοὶ πολιτικοὶ ἀπὸ ὅλο τὸ σάπιο σύστημα εἶναι μέλη Μασονικῶν Στοῶν καὶ Λεσχῶν, ξένων καὶ δικῶν μας, ἀπὸ τὶς ὁποῖες παίρνουν ἐντολές. Στὴν Στοὰ τῆς Λέσχης Μίλντεμπεργκ, ποὺ πραγματοποίησε σύσκεψη στὸ Σαὶν Μόριτς τῆς Ἐλβετίας, ἔλαβε μέρος ὁ Γ. Παπακωνσταντίνου. Τί πῆγε νὰ κάνει ἐκεῖ; Στὶς μυστικὲς συνεδριάσεις αὐτῆς τῆς Λέσχης ἔχουν κατὰ καιροὺς παρευρεθεῖ οἱ Γεώργιος Παπανδρέου, Θ. Πάγκαλος, Ἀλογοσκούφης, Καραμανλῆς, Σαμαρᾶς, Διαμαντοπούλου καὶ οἰκονομικοὶ παράγοντες, τραπεζίτες κι ἄλλοι. Ἔχει λάβει μέρος καὶ ἡ Ντόρα Μπακογιάννη, αὐτὸ τὸ καρκινικὸ ἀπόστημα τῆς N.Δ. Εἶναι δὲ γεγονὸς ὅτι γιὰ τὴν στρεβλὴ πορεία τῆς Ἑλλάδας τὰ τελευταῖα χρόνια, μεγάλο μέρος εὐθύνης ἔχει καὶ ὁ Μασονισμός, ὁ ὁποῖος ἀποτελεῖ «πρακτορεῖο» τοῦ Διεθνοῦς Σιωνισμοῦ καὶ ἐργάζεται μὲ ἀφοσίωση σκύλου γιὰ τὴν πραγματοποίηση τῶν σχεδίων του.
. Ντρέπομαι, γιατί ἐνῶ ἡ ντόπια οἰκονομικὴ ὀλιγαρχία εἰσφοροδιαφεύγει καὶ φοροδιαφεύγει, τὸ ἄθλιο πολιτικὸ σύστημα περικόπτει ἀπὸ τὸ πολυτεκνικὸ ἐπίδομα 10 εὐρὼ καὶ ἑνάμισυ εὐρώ!!! Ὅσοι ψήφισαν τὸ Μεσοπρόθεσμο πρέπει νὰ ὁδηγηθοῦν σὲ Εἰδικὸ Δικαστήριο… Θά ’ρθει ἡ ὥρα… Χίλιες φορὲς ντροπή… Δὲν ὑπάρχει τσίπα… Τί πρέπει νὰ γίνει; Τὸ πολιτικὸ σύστημα ποὺ κυβερνᾶ τὴν Χώρα μας ἐδῶ καὶ δεκαετίες, ἔχει σαπίσει πιὰ καὶ εἶναι γι’ αὐτὸ ἄκρως ἐπικίνδυνο. Πρέπει γι’ αὐτὸ νὰ πάρει «πόδι». Εἶναι σὰν τὰ ληγμένα τρόφιμα… Ἡ θέση του εἶναι στὰ σκουπίδια… Καὶ ὁ ἀνασχηματισμός, ποὺ ἔγινε, εἶναι ἁπλῶς ἕνα ἀνακάτωμα τῆς «τράπουλας». Πρέπει νὰ φύγουν ὅλοι. Αὐτοὶ ποὺ δημιούργησαν τὸ πρόβλημα εἶναι ἀνίκανοι νὰ τὸ λύσουν.
Εἶναι γι’ αὐτὸ ἀνάγκη μιᾶς Κυβερνήσεως Ἐθνικῆς Σωτηρίας, ποὺ θὰ ἔχει μέσα τῆς πατριῶτες. Εἶναι ἀνάγκη ἑνὸς νέου Συντάγματος μέσα ἀπὸ τὸ ὁποῖο θὰ χτυπηθεῖ ἡ οἰκογενειοκρατία στὴν πολιτικὴ ζωὴ καὶ νὰ γίνεται ἀνανέωση τῆς Βουλῆς. Ἐπιπλέον, νὰ περικοπεῖ ὁ ἀριθμὸς τῶν βουλευτῶν. Ἑκατὸ (100) μᾶς φθάνουν. O δὲ βουλευτὴς νὰ λαμβάνει μόνο μία σύνταξη καὶ ὄχι δύο ἢ τρεῖς, ὅπως τώρα. Ὅσο διαρκεῖ ἡ κρίση, ὁ Πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας, οἱ ὑπουργοὶ καὶ οἱ βουλευτὲς νὰ λαμβάνουν μισὴ σύνταξη ἀπὸ αὐτὴ ποὺ παίρνουν τώρα. Ἐὰν ὁ πολιτικὸς κόσμος δὲν κάνει θυσίες, δίνοντας ἔτσι τὸ παράδειγμα, δὲν ἔχει τὸ δικαίωμα νὰ ἀπαιτεῖ θυσίες ἀπὸ τοὺς πολίτες. Πρέπει νὰ χτυπηθεῖ ἡ χλιδὴ τῶν κυβερνώντων καὶ τῶν παρατρεχάμενων… Πρέπει νὰ μπεῖ γερὴ φορολογία στὶς Τράπεζες καὶ στὴν οἰκονομικὴ ὀλιγαρχία. Ἂς δώσουν καὶ αὐτοὶ κάτι. Νὰ γίνουν βαθειὲς καὶ ριζικὲς ἀλλαγὲς στὸ Τραπεζικὸ Σύστημα, ὥστε νὰ πάψει αὐτὸ νὰ εἶναι «βδέλλα»… Ὑπάρχει ἐκεῖ μέσα πολὺ «σκοτάδι»… Νὰ πεταχτοῦν ἔξω ἀπὸ τὰ ὑπουργεῖα καὶ τὶς ὑπηρεσίες οἱ κομματικοὶ στρατοὶ καὶ οἱ στρατιὲς τῶν «εἰδικῶν» συμβούλων. Νὰ ἀπαγορευτεῖ, ὅταν ἔλθει ἡ ὥρα, ἡ ἔξοδος ἀπὸ τὴν Χώρα ὅλων τῶν ὑπουργῶν τῶν Οἰκονομικῶν ἀπὸ τὸ 1974 καὶ ἐντεῦθεν. Τὸ ἴδιο πρέπει νὰ γίνει καὶ γιὰ τοὺς Κων. Σημίτη, Γ. Παπανδρέου, Ἄννα Διαμαντοπούλου, Θ. Πάγκαλο, Δρούτσα, Γ. Παπακωνσταντίνου, Ἰω. Ραγκούση, Παπουτςῆ καὶ ἄλλους…
Οἱ πολίτες νὰ ἐγκαταλείψουν ὁριστικὰ τὶς κομματικὲς στροῦγκες. Τὸ σύστημα τὸ σάπιο ἔχει κάψει τὰ ὄνειρα τῶν παιδιῶν μας καὶ πρέπει νὰ γκρεμιστεῖ AMEΣΩΣ. Νὰ περάσουμε τώρα σὲ εἰρηνικοὺς μὰ ἀνυποχώρητους τρόπους ἀντιστάσεως… Σὲ καθιστικὴ ἄμυνα… Σὲ τέλεια ρήξη μὲ τὴ σαπίλα… Μία Ἐπ-Ανάσταση πρέπει νὰ γίνει… Στὴν Βαλκανικὴ καὶ τὴν Μέση Ἀνατολὴ δὲν ἔχει τελειώσει τὸ ντόμινο τῆς φωτιᾶς καὶ τῶν ἐδαφικῶν καὶ συνοριακῶν ἀνακατατάξεων… Νὰ ἔχουμε τὸ νοῦ μας… Καὶ πάνω ἀπ’ ὅλα ἡ ἀγάπη γιὰ τὴν Πατρίδα… Καὶ νὰ ἔχουμε τὸ νοῦ μας καὶ στὸ ἐσωτερικὸ τῆς Χώρας. Τὸ κύμα τῶν μεταναστῶν ποὺ εἶναι ἐδῶ μόνον τυχαῖο δὲν εἶναι… Μπορεῖ νὰ κάνει μεγάλη ζημιά… Ἀπὸ τοὺς τάφους τῶν προγόνων μας, τοῦ Ἀγησιλάου, τοῦ Φιλοποίμενος, τοῦ Μιλτιάδου, τοῦ Λεωνίδου, τοῦ Ἐπαμεινώνδα, τοῦ Μεγαλέξανδρου, τοῦ Παλαιολόγου, τοῦ Σαμουήλ, τοῦ Καρτάλη, τοῦ Παύλου Μελᾶ, τοῦ Αὐξεντίου σηκώνεται βουή…
Τώρα AMEΣΩΣ πρέπει νὰ ἀποφασίσουμε τί ἔχουμε χρέος νὰ πράξουμε. Νὰ σαρωθεῖ ἡ σαπίλα… Νὰ ξεβρωμίσει ὁ τόπος… Τὸ σύστημα τῆς πολιτικῆς ἀναξιοπιστίας τελειώνει… Ἔρχονται πολιτικὲς καὶ κοινωνικὲς ἀνακατατάξεις… Οἱ νεοσουλτάνοι τοῦ Δ.N.T., τῆς E.E. καὶ τῶν Ἑβραϊκῶν Τραπεζῶν μὲ τοὺς διορισμένους ἐδῶ «ἀνθυπάτους» θὰ μᾶς βροῦν μπροστά τους… Καὶ ἐὰν εἶναι νὰ χυθεῖ αἷμα, αὐτὸ πρέπει νὰ εἶναι δικό μας καὶ ὄχι ξένο. Δικό μας… Τελειώνοντας θέλω νὰ ἐπισημάνω τὸ «σιωπητήριο», ποὺ ἔχει χτυπήσει ἡ Ἐκκλησία. Ὁ λαὸς τὴν ἄφησε πίσω του… Θλιβερὸ τὸ γεγονός. Ὁ λαὸς ὑποφέρει… H σιωπὴ δὲν εἶναι πάντοτε χρυσός…
Καὶ ἐνῶ ἡ Δημοκρατία στὸν τόπο μας καταρρέει, καὶ ἐνῶ συντελεῖται ἐργασιακὸ καὶ ἀσφαλιστικὸ ΠPAΞIKOΠHMA, τὸ σάπιο σύστημα ἐπιμένει νὰ μᾶς «δουλεύει», λέγοντάς μας ὅτι ἔτσι θὰ γίνουμε… ἀνταγωνιστικοί(!) Καὶ ἐνῶ κανένας κλέφτης δὲν ἔχει μπεῖ φυλακή, τὸ ἐκφυλισμένο σύστημα ψαλιδίζει τὰ πάντα, σπρώχνοντας τὸν λαό μας στὴν ἀπελπισία. Συνέλληνες, ψηλὰ τὸ κεφάλι!!! Πίσω ἀπὸ κάθε κρίση ἀκολουθεῖ τὸ γλυκὸ φῶς τῆς Θείας Ἀγάπης!!!
… Ἰσχύσατε καὶ μὴ φοβεῖσθε! Περάσαμε τόσα βάσανα σὰν φυλή. Διωγμούς, παιδομαζώματα, πείνα, ἐμφυλίους σπαραγμούς, κατατρεγμούς, κατοχές… Γιὰ τὴν πατρίδα, ποὺ εἶναι ὅ,τι πιὸ γλυκὸ ἔχει ὁ ἄνθρωπος, ἀξίζει καὶ θυσία… Μὴ φοβεῖσθε. «Μείζων ὁ ἐν ἡμῖν ἢ ὁ ἐν τῷ κόσμῳ»!!! Θὰ περάσουμε μονοιασμένοι καὶ αὐτὴ τὴν ὀδύνη, ποὺ ἄλλοι ἑτοίμασαν γιά μᾶς.
Τὸ λουλούδι τῆς λευτεριᾶς δὲν εἶναι ἀπὸ τόπο μακρυνό.
Ἔχει ρίζες στὴν αὐλή μας καὶ κλαδιὰ στὸν οὐρανό!!!
Γιὰ νὰ μᾶς ἐξανδραποδίσουν, θὰ πρέπει νὰ ξεριζώσουν τὶς καρδιές μας…
Θὰ πεθάνουμε ὄρθιοι, ὄχι γονατισμένοι.
Δὲν μπορῶ πιὰ νὰ σωπαίνω…
ΠΗΓΗ: http://ntprodromoy.blogspot.com/

ΜΙΑ ΝΟΣΤΑΛΓΙΚΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!

Μια νοσταλγική καλημέρα από μια Ελλάδα όπως την ξέραμε και την αγαπήσαμε πρίν μας την καταστρέψουν .


(από την φίλη Συγκλητική)

Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2011

ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ!!! (ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ)



Ο ΝΤΕΝΗΣ ΛΟΣΕ ΕΙΝΑΙ 25 ΧΡΟΝΩΝ. ΠΡΙΝ 18 ΜΗΝΕΣ (18-2-2010) Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΦΕΡΘΗΚΕ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΗΛΩΣΕ ΣΕ ΕΝΑ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ. O ΝΤΕΝΗΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΒΑΘΥ ΥΠΝΟ (ΚΩΜΑ). Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΝΤΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΕΓΩ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ Κ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΝΤΕΝΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ Ο ΝΤΕΝΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΟΝ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ !!!ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΤΕΝΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΣΤΑ ΕΞΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 693.73.04.131 (Άννα - Mητέρα Ντένη) & 695.73.15.808 (Δημήτρης - Αδερφός Ντένη)ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ:Αριθμός Λογαριασμού: 0170103285327 - ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑIBAN: GR24 0430 6240 0001 7010 3285 327ΟΝΟΜΑ: DENIS LLOSHEΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΩΝ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK:
FACEBOOK
Πηγή:agioritikovim.gr

Η Ρωσία υπέρ της Κύπρου!



Ενοχλημένη δείχνει η Μόσχα από τις απειλητικές δηλώσεις Ερντογάν στα Κατεχόμενα, τις οποίες χαρακτηρίζει «εξαιρετικά σκληρές», προσθέτοντας ότι μόνο η απαρέγκλιτη τήρηση από όλες τις χώρες χωρίς εξαίρεση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μπορεί να επιτρέψει την επανένωση της Κύπρου.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας επαναβεβαίωσε ότι στηρίζει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ Αυτό δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, σημειώνοντας ότι «μόνο αυτή η προσέγγιση θα επιτρέψει την επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας με ενιαία κυριαρχία, υπηκοότητα και διεθνή νομική υπόσταση».
Εντύπωση προκάλεσε στους διπλωματικούς κύκλους ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το ρωσικό ΥΠΕΞ δεν περιορίστηκε σε τυπικές διατυπώσεις, αλλά προχώρησε και σε επαναφορά στο δημόσιο διάλογο ολόκληρων παραθέσεων από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ 541 (του 1983) και 550 (του 1984), υπενθυμίζοντας ότι εκεί καλούνται τα μέλη της διεθνούς κοινότητας «να μην αναγνωρίζουν κανένα κυπριακό κράτος πλην της Κυπριακής Δημοκρατίας, να σέβονται την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και να μη διευκολύνουν και να μην παρέχουν κατ' ουδένα τρόπο βοήθεια στο αποσχιστικό μόρφωμα στο βορρά της νήσου της Κύπρου».
Οπως διαβεβαίωσε ο κ. Λουκασέβιτς, «η Ρωσία ως μόνιμο μέλος του Σ.Α. του ΟΗΕ παρείχε και θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη στην επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και καθολικής διευθέτησης προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων, βασισμένη στα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ, των ενδοκυπριακών συμφωνιών υψηλού επιπέδου (των ετών 1977 και 1979) και της εθελουσίας, χωρίς έξωθεν πίεση, συναίνεσης των ίδιων των κυπριακών κοινοτήτων».
Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια η τύχη της κυπριακής διευθέτησης βρίσκεται στα χέρια των ίδιων των Κυπρίων, Ελλήνων και Τούρκων», όμως το «ευαίσθητο υλικό» των συνεχιζόμενων εφ' όλης της ύλης διακοινοτικών συνομιλιών στην Κύπρο δεν πρέπει να υφίσταται πίεση έξωθεν, πολύ περισσότερο στις παρούσες συνθήκες που η διαπραγματευτική διαδικασία προχωρά εξαιρετικά δύσκολα, γι' αυτό και το βασικότερο είναι να βοηθηθεί ο διάλογος και όχι «να προσπαθούμε να υποκαταστήσουμε τα κοινά συμφέροντα των Κυπρίων με τα συμφέροντα άλλων πλευρών».
«Είναι προφανές ότι η Μόσχα θέλει να δείξει με σαφήνεια ότι η Κύπρος τελεί υπό την υψηλή διπλωματική της προστασία» εκτιμούν διπλωματικές πηγές στη ρωσική πρωτεύουσα.

(enet.gr)

Απολύσεις εργαζομένων που δεν έχουν παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο!!



Μία βιομηχανία γαλακτοκομικῶν προϊόντων στήν περιοχή τῆς Μόσχας, ἡ ΄Ροῦσκο Μόλοκο΄ (Russkoe Moloko), ἀνακοίνωσε ὅτι θά ἐφαρμόσει ΄ὀρθόδοξους΄ θρησκευτικούς κανόνες ἐργασίας, σύμφωνα μέ τούς ὁποίους θά ἀπολύονται ἀμέσως ὅλες οἱ ὑπάλληλοι πού ἔχουν ὑποβληθεῖ σέ ἄμβλωση καί ὅλοι αὐτοί πού δέν ἔχουν παντρευτεῖ μέ θρησκευτικό γάμο… “Ἐάν μία γυναίκα ἔχει ὑποβληθεῖ σέ ἄμβλωση, δέν θά μπορεῖ νά ἐργάζεται στήν ἐπιχείρησή μας. Ἡ ἔκτρωση εἶναι ἁπλῶς ἡ δολοφονία μιᾶς ζωῆς. Δέν ἐπιθυμοῦμε νά συνεργαζόμαστε μέ δολοφόνους”, ἀνέφερε ὁ ἰδιοκτήτης τῆς ἐπιχείρησης Βασίλ Μπόλκο-Βέλικι, μιλώντας σέ ἐκπομπή τοῦ ραδιοφωνικοῦ σταθμοῦ “Ἠχώ τῆς Μόσχας”.Παράλληλα, “δέν εἶναι φυσιολογικό γιά ἕνα ἄτομο πού ἔχει βαπτιστεῖ νά ἔρχεται σέ γάμου κοινωνία μέ πολιτικό τρόπο καί ὄχι θρησκευτικό, ὅπως πρέπει”, πρόσθεσε ὁ ἴδιος, ἐπισημαίνοντας ὅτι “οἱ μισθωτές πού δέν θά κάνουν θρησκευτικό γάμο θά ἀπολυθοῦν”. Καταλήγοντας, ἀνέφερε ὅτι ὅλοι οἱ ἐργαζόμενοι στήν ἐπιχείρησή του θά πρέπει νά ἀκολουθοῦν τούς νέους κανόνες, πού βασίζονται ἀποκλειστικά «στόν ὀρθόδοξο πολιτισμό».Πηγή: Ἀθηναϊκό Πρακτορεῖο Εἰ δήσεων
romnios.gr/

Σχόλιο oneiropagidas :Ενώ στη χώρα μας καταστρέφουν κάθε Χριστιανικό Ιδανικό στη Ρωσία το προστατεύουν με την ίδια τους την ζωή .όχι μόνο ο απλός λαός αλλά και η κυβέρνηση τους .....εδώ μας κυβερνούν Ανθέλληνες και Αντίχριστοι .......τι να περιμένει κανείς !

Ευλογείτε! (Ένα κείμενο που πρέπει να διαβάσουμε όλοι!)



Πόσες φορές έτυχε να νιώσουμε θαυμασμό κοιτάζοντας το μεγαλείο της φύσης! Πόσες φορές απολαύσαμε ένα ηλιοβασίλεμα, μια εξαίσια μουσική, ένα νόστιμο φαγητό, ή μια απλή όμορφη ανθρώπινη στιγμή! Πώς ανταποκριθήκαμε στο αίσθημα αυτό της ικανοποίησης; Πώς αντιδράσαμε στην απόλαυση της στιγμής αυτής;
Δίπλα σου βλέπεις ένα παιδί να κοιτάζει με λαχτάρα ένα γλυφιτζούρι, αλλά είναι φανερό ότι δεν έχει χρήματα για να το αγοράσει. Κι εσύ έχεις πρόχειρα κάτι ψιλά. Το φωνάζεις λοιπόν, και του αγοράζεις το αντικείμενο του πόθου του. Αυτό, όλο χαρά, το παίρνει, και το βλέπεις να το απολαμβάνει χαρούμενο. Η δική σου ανταμοιβή είναι η δική του χαρά. Όμως, πώς άραγε θα σου φαινόταν, αν έφευγε από δίπλα σου, και δεν σου έλεγε ένα απλό: “ευχαριστώ”; Αν δεν σου έριχνε ούτε καν μια ματιά, αλλά...... σου γύριζε την πλάτη και έφευγε αφοσιωμένο στο δώρο που ΕΣΥ του αγόρασες;
Ένας φτωχός βρίσκεται έξω από την πόρτα σου. Πεινάει και κρυώνει. Τον καλείς, του δίνεις να φάει, του προσφέρεις ρούχα και ζεστασιά, και τον βλέπεις να τα απολαμβάνει με χαρά. Ναι, εσύ νιώθεις καλά με αυτό που έκανες. Όμως, πώς θα ένιωθες, αν δεν άκουγες από τα χείλη του ούτε ένα ευχαριστώ; Αν τον έβλεπες να σου γυρίζει την πλάτη και να φεύγει σαν να μην υπήρχες;Το παιδί σου τρώει απέναντί σου στο οικογενειακό τραπέζι. Βλέπεις ότι θέλει να πιάσει το αλάτι, που όμως είναι μακριά του και δεν φτάνει. Του το δίνεις, κι εκείνο το παίρνει και κάνει τη δουλειά του, χωρίς να πει τίποτα. Και του λες:-Τα ευγενικά παιδιά λένε: “Ευχαριστώ!”
Ναι, στα παιδιά μας ξέρουμε να κάνουμε μαθήματα ευγένειας. Και ξέρουμε καλά την απογοήτευση βλέποντας την αχαριστία κάποιου που ευεργετήσαμε. ΕΜΕΙΣ όμως, πώς συμπεριφερόμαστε απέναντι στον Μεγάλο Ευεργέτη μας τον Θεό;Κάποτε ο Ιησούς Χριστός, “…ενώ έμπαινε σε κάποια κωμόπολη, τον συνάντησαν δέκα άνθρωποι λεπροί, οι οποίοι στάθηκαν από μακριά· κι αυτοί ύψωσαν φωνή, λέγοντας: ΄΄Ιησού, επιστάτη, ελέησέ μας΄΄. Και όταν τους είδε είπε: ΄΄Πηγαίνετε και δείξτε τον εαυτό σας στους ιερείς΄΄. Και ενώ πορεύονταν, καθαρίστηκαν.
Ένας, όμως, απ’ αυτούς, βλέποντας ότι γιατρεύτηκε, επέστρεψε με δυνατή φωνή δοξάζοντας τον Θεό. Και έπεσε με το πρόσωπο στα πόδια του, ευχαριστώντας τον· κι αυτός ήταν Σαμαρείτης.Και ο Ιησούς, αποκρινόμενος, είπε: ΄΄Δεν καθαρίστηκαν οι δέκα; Οι άλλοι εννιά πού είναι; Δεν βρέθηκαν άλλοι να επιστρέψουν για να δοξάσουν τον Θεό, παρά μονάχα αυτός ο αλλογενής;΄΄ Και του είπε: ΄΄Σήκω, πήγαινε· η πίστη σου σε έσωσε΄΄.” (Λουκάς 17/ιζ: 12-19).
Δες ότι ο Χριστός, έκανε μεν την ευεργεσία του και στους δέκα, χωρίς να περιμένει ευχαριστίες. Όμως δες επίσης πόσο εκτίμησε αυτό το “ευχαριστώ” του ενός! Δες τι του είπε: “Η πίστη σου σε έσωσε”. Και εκτός από τη θεραπεία, για ένα “ευχαριστώ”, του έδωσε και ΣΩΤΗΡΙΑ!Καθημερινά, δεχόμαστε αμέτρητες ευεργεσίες από τον Θεό. Κάθε στιγμή, το κάθε τι καλό γύρω μας είναι δικό Του δώρο. Η ίδια η ζωή μας! Άραγε, ΕΜΕΙΣ, θυμόμαστε να Τον ευχαριστήσουμε; Ο λεπρός, γύρισε πίσω για να το κάνει. Εμείς, σηκώσαμε έτσι απλά τα μάτια μας στον ουρανό, να πούμε από μέσα μας ένα: “Ευχαριστώ”; Ή συμπεριφερόμαστε στον Μεγάλο Ευεργέτη μας σαν να μην υπάρχει;
Βέβαια, είναι τόσες οι ευεργεσίες, που μόνο με αδιάλειπτη προσευχή είναι δυνατόν να ευχαριστούμε τον Θεό για όλα. Όμως υπάρχουν στιγμές, που αυτή η ευγνωμοσύνη μπορεί να γίνει δυνατότερη. Στιγμές που νιώθουμε την ανάγκη να πούμε ένα: “Ευχαριστώ”. Στιγμές που θα φαινόταν αγένεια να μην το κάνουμε!
Άραγε, πόση ευγνωμοσύνη νιώθουμε για το καθημερινό μας φαγητό; Θυμόμαστε να προσευχηθούμε πριν το βάλουμε στο στόμα μας; Μήπως το τρώμε χωρίς μια λέξη στον Θεό, και του γυρίζουμε την πλάτη σαν τον αγνώμονα φτωχό στο παράδειγμα της αρχής αυτού του άρθρου; Ή μήπως η προσευχή μας στο φαγητό έγινε μια συνήθεια – παπαγαλία, και δεν θυμόμαστε καν αν προσευχηθήκαμε, ενώ δοκιμάζουμε τις πρώτες μπουκιές;
Πότε για τελευταία φορά είπες ένα “ευχαριστώ” στον ουρανό, μυρίζοντας το όμορφο άρωμα ενός λουλουδιού;
Πότε βλέποντας ένα χαριτωμένο ζωάκι να κάνει τα καμώματά του, ευχαρίστησες τον Σχεδιαστή του;
Πότε ευχαρίστησες τον καταπληκτικό αυτόν Καλλιτέχνη, θαυμάζοντας τον υπέροχο φυσικό πίνακα ενός πολύχρωμου ηλιοβασιλέματος;

Πότε προσευχήθηκες σ’ Αυτόν, να τον ευχαριστήσεις για τις στιγμές αγάπης που πέρασες το βράδι με το σύντροφό σου, μέσω του έρωτα που Αυτός δημιούργησε;
Πότε ακούγοντας μια μελωδία, ένιωσες την καρδιά σου γεμάτη ευγνωμοσύνη για τον δημιουργό του ήχου και της ακοής;
Πότε τον ευχαρίστησες, βλέποντας τους ηλικιωμένους γονείς σου, που σε αξίωσε να τους έχεις ακόμα μαζί σου στη ζωή;
Πότε καμαρώνοντας τα παιδιά σου, Τον ευχαρίστησες για την ευλογία Του στην οικογένειά σου;
Πότε η δροσιά από το απαλό αεράκι σε έκανε ανατριχιάζοντας να Τον ευχαριστήσεις με όλες σου τις αισθήσεις, επειδή νιώθεις γύρω σου τον κόσμο Του;
Λόγοι αμέτρητοι, ευεργεσίες χωρίς τέλος, στιγμές ευχαριστίας μικρές και μεγάλες, σπουδαίες και απλές. Όμως πόσο τις αντιλαμβανόμαστε; Πόσο τις εκτιμούμε; Πόσο ευχαριστούμε Αυτόν που μας χαρίζει απλόχερα τα πάντα;Πριν από λίγο, απολαμβάνοντας στο ραδιόφωνο μια μελωδία που μου άρεσε πολύ, ένιωσα την ανάγκη να ευχαριστήσω Εκείνον που με αξίωσε να ζω και να απολαμβάνω τη δική Του κτίση. Τότε σκέφτηκα ότι δεν είμαι πάντα τόσο ευγενικός, και ότι θα’ πρεπε να είμαι πιο ευγνώμων στον Θεό μου. Και θέλησα να μοιρασθώ μαζί σας αυτές τις σκέψεις.Ευλογείτε!Γ.Κ.

Πρόστιμο αν δηλώσεις Έλληνας!!!!



Αλβανία: Πρόστιμο 750 ευρώ
σε όποιον δηλώσει Έλληνας
Γράφει ο Λάμπρος Καλαρρύτης
Από την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», 26/7/2011
Καμία σημασία δεν δίνει πλέον η Αλβανία στην Ελλάδα και στις άνευ αντικρίσματος, όπως αποδεικνύεται, δηλώσεις περί προστασίας των Βορειοηπειρωτών. Μετά τις διώξεις, τις δημεύσεις περιουσιών και τις δολοφονίες μειονοτικών από παρακρατικούς, η αλβανική κυβέρνηση επιχειρεί να εξαφανίσει τους ελληνικής καταγωγής πολίτες και ως στατιστική καταγραφή από τα δημογραφικά στοιχεία της.
Όπως ήδη έχει πληροφορηθεί η Αθήνα, η κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα έχει προωθήσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και ετοιμάζεται να καταθέσει στην Ολομέλεια σχέδιο νόμου για την απογραφή το οποίο προβλέπει την επιβολή προστίμου 100.000 λεκ (750 ευρώ) σε όσους δηλώνουν «ψευδή στοιχεία».
Αποθάρρυνση
Στην ουσία πρόκειται για νομοθέτημα που αποσκοπεί στην αποθάρρυνση των Ελλήνων μειονοτικών από τη δήλωση της εθνικής καταγωγής τους, παρότι στο νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνει διάταξη για την προαιρετική καταγραφή εθνικότητας και γλώσσας. Η μεθόδευση, όπως αναφέρεται και σε ερώτηση τριών βουλευτών του ΛΑΟΣ (Γεωργιάδης, Πλεύρης, Κοραντής προς τον ΥΠΕΞ Σταύρο Λαμπρινίδη, έχει ως εξής: «Με την απογραφή του έτους 1950, ο Εμβέρ Χότζα απένειμε υποχρεωτικά την αλβανική ιθαγένεια σε όλους τους Αλβανούς πολίτες διαγράφοντας από τα ληξιαρχεία την πραγματική εθνική ταυτότητα όλων των μειονοτήτων και ιδίως της ελληνικής… Οι ομογενείς οι οποίοι θα δηλώσουν άλλη εθνικότητα από αυτήν που αναγράφεται στα κατά τόπους ληξιαρχεία θα υφίστανται χρηματική ποινή 100.000 λεκ/750 ευρώ». Σύμφωνα, δε με τον αλβανικό Τύπο, το προαιρετικό ερώτημα «Ποια είναι η εθνικότητα σας» αντικαθίσταται με τη διατύπωση «Σε ποια εθνο-πολιτισμική ομάδα ανήκετε»;, η οποία είναι πιο ασαφής και «θολή» από τη συγκεκριμένη έννοια της εθνικότητας.
Επίσης, προκειμένου η αλβανική κυβέρνηση να μειώσει όσο το δυνατόν τον αριθμό αυτών που θα δηλώσουν ελληνική καταγωγή, εξαιρεί από την απογραφή όσους διαμένουν εκτός αλβανικής επικράτειας τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο, άρα ένα μεγάλο μέρος των Βορειοηπειρωτών που βρίσκονται για αρκετό χρονικό διάστημα στην Ελλάδα.
Διπλωματικές πηγές έλεγαν στον «Ε.Τ.» ότι έχουν γίνει διαβήματα στην Ε.Ε. προκειμένου να παρέμβουν προς τα Τίρανα και τα κοινοτικά όργανα. Αυτό βέβαια έχει γίνει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια για διάφορα θέματα που αφορούν στη μεταχείριση της ελληνικής μειονότητας από τις αλβανικές Αρχές, αλλά ουδέν θετικό αποτέλεσμα έχει επέλθει. Αντιθέτως, η αλβανική συμπεριφορά έχει επιδεινωθεί.
«Ποιος αντέχει»
Όσον αφορά στο πόσο οι Αλβανοί υπολογίζουν τις ευρωπαϊκές παρεμβάσεις, είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό που αναφέρει το βορειοηπειρωτικό site deropoli.com. το οποίο φιλοξενεί και σχετικό βίντεο από την επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Ε.!
«Λίγο πριν αρχίσει συνάντηση στις Βρυξέλλες μεταξύ αλβανικής αντιπροσωπίας και Ευρωπαίων εκπροσώπων», οι οποίοι παρατήρησαν ότι η Αλβανία δεν έχει εκπληρώσει κανένα από τα δώδεκα σημεία της Συμφωνίας Σταθερότητας και Σύνδεσης, «ο Αλβανός ΥΠΕΞ Εντμόντ Χατζινάστο κουβεντιάζοντας με την υπουργό Ένταξης Μαϊλίντα Μπρέγκουτη της είπε (χωρίς να συνειδητοποιεί ότι είναι ανοικτό το μικρόφωνο) «ποιος αντέχει τις πορδές τους»(!), ενώ η Μπρέγκουτη αποκάλεσε κάποιον Ευρωπαίο «ηλίθιο»!
Πηγή: http://www.e-typos.com/entheta/20/dailyNewspaper20110726pp.pdf

ΓΙΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ;;;;

Οι Αγανακτησμένοι σας πείραξαν ;;;;Γιαυτό το χάλι γιατί δε μιλάτε ;;;;;;Ή σας βολεύει αυτή η κατάσταση ;;;Γιαυτούς που καθημερινά μας κλέβουν και μας βιάζουν ψυχή και σώμα η Δικαιοσύνη τι κάνει ;;;;Πάτε να δημιουργήσετε επεισόδια με τους Αγανακτησμένους εξάλλου γιαυτό και προμηθευτήκατε και 900.000 ευρώ σε νέα χημικά .........θα μας βρείτε μπροστά σας όλους ...... γιατί Αγανακτησμένοι δεν είναι μόνο αυτοί στο Σύνταγμα είναι εκατομμύρια Έλληνες ....τα βάζετε μαυτούς τα βάζετε με όλους μας ............ή μήπως αυτό θέλετε τελικά ;;;ένα ξεσηκωμό για να εφαρμόσετε τα "σατανικά" σας σχέδια περί "προστασίας της Δημοκρατίας " κτλ ;;;
Μια αγανακτίσμενη oneiropagida

Στο αυτόφωρο οι αγανακτισμένοι κατασκηνωτές!!!!!



Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προανήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σχετικά με τις σκηνές στο Σύνταγμα. Απειλούνται με αυτόφωρο οι σκηνίτες. "Καραγκιοζ μπερντέ" αποκάλεσε την πλατεία η Ντ. Μπακογιάννη (Vid).

Δραστικά μέτρα για τον πλήρη καθαρισμό της πλατείας Συντάγματος λαμβάνει ο δήμος Αθηναίων. Σε μία προσπάθεια να απομακρυνθούν οι αγανακτισμένοι από το κέντρο, που έχουν κατασκηνώσει το τελευταίο δίμηνο, το μεσημέρι της Πέμπτης ζητήθηκε ακόμα και η παρέμβαση εισαγγελέα.
Ετσι, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, ζητά ουσιαστικά να ξηλωθούν οι σκηνές και τα πανό από την πλατεία Συντάγματος, τα οποία έχουν στήσει οι αγανακτισμένοι.
Η κ. Ράικου έδωσε εντολή να διαπιστωθεί αν διαπράττεται τα πλημμέλημα της εγκατάστασης σκηνών σε υπαίθριο χώρο (πρόκειται για τη διάταξη περί υπαίθριου κάμπινγκ) και σε περίπτωση που διαπιστωθεί το αδίκημα, να ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία.
Εντατικοποιούν την επιχείρηση καθαρισμού της πλατείας
Στο μεταξύ, πρόοδο στην προσπάθεια για να αποκατασταθεί η εικόνα της πλατείας Συντάγματος, βλέπει ο Δήμος Αθηναίων.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας του δήμου Ανδρέα Βαρελά, όσοι από τους "Αγανακτισμένους" παραμένουν μέσα σε σκηνές στην πλατεία διαβεβαιώνουν ότι θα αποχωρήσουν στις αρχές Αυγούστου, όταν κλείσει για τη θερινή περίοδο η Βουλή.
Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης, επισήμανε ότι έχει αποκατασταθεί ο διάλογος με τους "Αγανακτισμένους" και ήδη οι περισσότεροι έχουν αποχωρήσει.
Ντ. Μπακογιάννη: "Καραγκιόζ μπερντέ το Σύνταγμα"Στην κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Συντάγματος αναφέρθηκε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.
Μιλώντας στο Mega, η κ. Μπακογιάννη επέκρινε τόσο την κυβέρνηση, όσο και τον δήμαρχο Αθηναίων για την εγκληματικότητα και το παρεμπόριο που "ανθούν" στην πρωτεύουσα, ενώ χαρακτήρισε "καραγκιόζ μπερντέ" την ύπαρξη των σκηνών στην πλατεία Συντάγματος.



6η ημέρα Αγανακτισμένων - Σκηνές by News247

Γιατί χιλιάδες παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών......



Μεγάλο «αγκάθι» στη λειτουργία των παιδικών σταθμών αποτελεί η έλλειψη προσωπικού. Οταν μάλιστα το 52% των εργαζομένων στους 2.400 βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας είναι συμβασιούχοι, καταλαβαίνει κανείς, ένεκα Μεσοπρόθεσμου και μνημονιακών πολιτικών, πόσο θολό φαντάζει το τοπίο για το θεσμό της προσχολικής αγωγής.



Είναι ενδεικτικό ότι ένας ολοκαίνουργιος παιδικός σταθμός του Δήμου Βύρωνα στην περιοχή του Καρέα, μέσα στο πράσινο, πλήρως εξοπλισμένος, είναι πολύ πιθανόν να μη λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει προσωπικό και καμία απάντηση ακόμη από το υπουργείο Εσωτερικών στο αίτημα του δήμου για την έγκριση της πρόσληψης, έστω και με σύμβαση ορισμένου χρόνου, έξι ατόμων για να καλύψουν τις ανάγκες 40-50 παιδιών που μπορούν να φιλοξενηθούν σ' αυτόν. Και είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι, με τα μέχρι αυτή τη στιγμή δεδομένα, 1.565 παιδιά, που οι γονείς τους υπέβαλαν αίτηση για την εισαγωγή τους από τον Σεπτέμβριο σε παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων, μένουν εκτός.
Τη Δευτέρα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ζήτησε από την κυβέρνηση -και κάλεσε και τις δημοτικές παρατάξεις να στηρίξουν από κοινού το αίτημα- ειδική νομοθετική ρύθμιση για την παραμονή, για εύλογο χρονικό διάστημα, στο δήμο των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Προφανώς χωρίς αυτούς ούτε μισή αρχοντιά (βλ. καθαριότητα) θα έχουμε ούτε και παιδικούς σταθμούς. Τουλάχιστον παιδικούς σταθμούς που δεν θα αποτελούν «πάρκινγκ νηπίων» μόνο, αλλά θα απαντούν στην ανάγκη για εξέλιξη, έκφραση και μάθηση.
Μπορεί η αφορμή γι' αυτό το ρεπορτάζ να ήταν το κλείσιμο -πρωτίστως για λόγους, όπως επισημάνθηκε, ακαταλληλότητας κτηρίων- τεσσάρων βρεφονηπιακών σταθμών στο Δήμο Αθηναίων, αλλά αυτό φαίνεται να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
«Ουσιαστικά αυτό που υποκρύπτεται είναι η έλλειψη πόρων και ανθρώπινου δυναμικού που θα στελεχώσει το θεσμό της προσχολικής αγωγής» σημειώνει η Ευαγγελία Καλαϊτζή, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών ΤΕΙ. «Αυτό που βλέπουμε εμείς, αναφέρει, με αφορμή τα πρώτα στοιχεία πανελλαδικά για τη νέα χρονιά, είναι: συρρίκνωση του θεσμού, αποδόμηση του δημόσιου και παιδαγωγικού του χαρακτήρα και μείωση της ποιότητας παροχών προς το παιδί και την οικογένεια».
Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι «το 84% των τμημάτων των παιδικών σταθμών είναι υπεράριθμα, ενώ το 68% των σταθμών πανελλαδικά έχει ελλείψεις σε παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό».
Μπορεί, σύμφωνα με τον πρότυπο κανονισμό του υπουργείου Εσωτερικών που διέπει τη λειτουργία όλων των παιδικών σταθμών, η αναλογία στα βρεφικά τμήματα (από 6 μηνών έως δυόμισι χρόνων) να είναι δύο παιδαγωγοί και μία βοηθός για 12 παιδιά και στα προνηπιακά (από δυόμισι χρόνων έως πέντε) δύο παιδαγωγοί για περίπου 25 παιδιά, «αυτό όμως πανελλαδικά δεν ισχύει παρά ως εξαίρεση σε κάποιους δήμους» λέει η κ. Καλαϊτζή. Υπάρχουν βρεφικά τμήματα, προσθέτει, που λειτουργούν με 18 παιδιά και... μιάμιση παιδαγωγό (μία παιδαγωγό δηλαδή και μία βοηθό η οποία είναι ταυτόχρονα και σε άλλο τμήμα) και προνηπιακά με 45 ή και 50 παιδιά και μία παιδαγωγό.
Τονίζει ότι ο ρόλος του παιδικού σταθμού στη χώρα μας, στη σημερινή κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται, είναι εξαιρετικά σημαντικός. «Αποτελεί, λέει, το συνδετικό ιστό της τοπικής κοινωνίας. Σήμερα, που οι γονείς μαστίζονται από την οικονομική κρίση, δουλεύουν με ελαστικές μορφές εργασίας, κάποιοι απ' αυτούς είναι άνεργοι ή αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, είναι ένας χώρος που μπορεί να συμβάλει στην ψυχική ισορροπία των παιδιών».
Δήμος Αθηναίων
Στα χαρτιά είναι 87, στην πραγματικότητα γύρω στους 80 οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Αθηναίων, που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών. Φέτος σ' αυτούς εγγράφονται, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, 5.353 παιδιά, ενώ εκτός μένουν 1.565, των οποίων οι γονείς έκαναν μεν αίτηση αλλά... ατύχησαν. Οι 945 πληρούσαν μεν τις προϋποθέσεις για να εισαχθούν, αλλά δεν υπήρχαν θέσεις, έτσι κατατάσσονται στους «επιλαχόντες», ενώ απορρίφθηκαν οι αιτήσεις για 620. Το γιατί, σηκώνει κουβέντα: Ελλιπή δικαιολογητικά απ' τη μία αλλά και ένας εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας που θέτει ουκ ολίγους περιορισμούς. Ενα παράδειγμα αρκεί: απαραίτητη προϋπόθεση για να φιλοξενηθεί ένα παιδί σε σταθμό είναι οι γονείς του να εργάζονται και οι δύο. Η αίτηση απορρίπτεται όταν η μητέρα δηλώνει οικιακά ή (εντελώς παράλογο αυτό) όταν και οι δύο γονείς είναι άνεργοι, χωρίς να διαθέτουν όμως κάρτα ανεργίας. Κι αυτό σε δύσκολους καιρούς, που η ανεργία απογειώνεται και τη στιγμή που, όπως έχει λεχθεί, για αρκετά παιδιά το φαγητό που τρώνε στο σταθμό είναι και το μοναδικό στη διάρκεια της ημέρας.
«Κάποιοι αναγκάζονται να πάρουν ακόμη και εικονικά διαζύγιο για να φαίνεται ότι είναι μονογονεϊκή η οικογένεια και να μπει το παιδί πιο εύκολα» αναφέρει η Μαρία Κανελλοπούλου, δημοτική σύμβουλος με την «Ανοιχτή Πόλη» και μέλος στο Δ.Σ. του Βρεφοκομείου Αθηνών. Η ίδια φέτος ήταν μέλος της επιτροπής επιλογής αιτήσεων στο 6ο διαμέρισμα (Αγ. Παντελεήμονας, Κυψέλη) και διηγείται το πώς βίωσε εκείνη την ημέρα: «Πήγα στις 9 το πρωί και έφυγα στις 10.30 το βράδυ με έναν έρπη μέχρι το μάγουλο από την αγωνία να πετύχω ένα παζλ δικαιοσύνης. Πράγμα που είναι ανέφικτο με τον ισχύοντα κανονισμό. Ούτε ο κανονισμός θα χρειαζόταν ούτε τίποτα, αν οι σταθμοί ήταν τόσοι όσες και οι ανάγκες». Δεν είναι δυνατόν, προσθέτει, να έχουν δεσμευτεί χώροι από χρόνια για την ανέγερση παιδικών σταθμών και να μην έχει προχωρήσει αυτό.
Αναφερόμενη στο γεγονός του κλεισίματος τεσσάρων παιδικών σταθμών στο Δήμο Αθηναίων θα πει ότι οι λόγοι καταλληλότητας των κτηρίων που προέβαλε η διοίκηση του Βρεφοκομείου είναι προσχηματικοί. Το γεγονός δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από τις μνημονιακές πολιτικές, για να μειωθεί δηλαδή το κόστος και να «γλιτώσουμε» υπαλλήλους.
«Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι τα κτήρια, αυτό μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Υπάρχει δυνατότητα και μίσθωσης και αγοράς. Το Βρεφοκομείο έχει κάποια κληροδοτήματα για παιδικούς σταθμούς. Το πρόβλημα έχει να κάνει με το ανθρώπινο δυναμικό», σημειώνει η πρόεδρος του Βρεφοκομείου Αθηνών Μαρία Ηλιοπούλου.
Τις προάλλες στο δημοτικό συμβούλιο πήραμε απόφαση, προσθέτει, να πάμε στον υπουργό για το ζήτημα των συμβασιούχων, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έχουν ενσωματωθεί στη λειτουργία των παιδικών σταθμών, αλλά και για τους επιτυχόντες στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ -έγινε πριν από τρία χρόνια- για την πρόσληψη περίπου 300 ατόμων στους παιδικούς σταθμούς και στο Δημοτικό Βρεφοκομείο.
Σημειώνει ότι έχει αρχίσει ήδη η διαβούλευση για τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας των παιδικών σταθμών ώστε μέχρι τον Οκτώβριο να έχει αλλάξει. «Η επιθυμία η δική μου, λέει, είναι να υπάρχει μεν μια μοριοδότηση για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, αλλά να μην αποκλείονται και οι υπόλοιποι. Δεν μπορούμε για παράδειγμα να αγνοήσουμε τα 620 παιδιά των οποίων απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τους φέτος. Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά να έχουν δικαίωμα προσχολικής αγωγής».
Αυτή τη στιγμή χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων 580 άτομα παιδαγωγικό προσωπικό. Απασχολούνται 568, εκ των οποίων οι 181 με συμβάσεις έργου. Στην εισήγησή της στο δημοτικό συμβούλιο η κ. Ηλιοπούλου αναφέρθηκε στο δύσκολο χειμώνα, «με το φάσμα της απόφασης των δικαστηρίων για τις υποθέσεις των συμβασιούχων τον Δεκέμβρη να απειλεί με πραγματικό κλείσιμο πολλούς παιδικούς σταθμούς αν δεν προσληφθεί ούτε το προσωπικό του ΑΣΕΠ».
«Το ζήτημα δεν είναι αν κλείνουν κάποιοι παιδικοί σταθμοί, αλλά πώς λειτουργούν οι υφιστάμενοι. Το προσωπικό που μεταφέρεται από τους σταθμούς που κλείνουν σε άλλους δεν φτάνει για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν. Το ζήτημα που πρέπει να βάζουν οι γονείς είναι αν καλύπτεται η ασφάλεια των παιδιών τους στους ήδη λειτουργούντες», σημειώνει ο Σπύρος Πολυζώης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων και του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών. Το «νούμερο ένα» πρόβλημα είναι η υποστελέχωση. Αν τον Δεκέμβριο που θα γίνει η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων κάτι δεν πάει καλά, θα κλείσουν καμιά σαρανταριά σταθμοί, λέει και προσθέτει ότι στις 30 Σεπτεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις ακόμη 35 ατόμων. Μιλάει για συμπτύξεις τμημάτων που γίνονται, για το ωράριο εργασίας που ανέβηκε από τις 6 ώρες στις 8, χωρίς διάλειμμα, για τις εξαντλητικές συνθήκες και τονίζει ότι αν η πολιτεία θέλει να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Αθηναίων, θα πρέπει να κάνει μια εξαίρεση για να προσληφθούν οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα φύγουν οι συμβασιούχοι. Ανθρωποι που εργάζονται οκτώ και εννιά χρόνια με συμβάσεις έργου, που έχουν εμπλακεί από πέρσι σ' ένα δικαστικό αγώνα, όπως μας λέει η Ζωγραφιά Γκενόγλου από την επιτροπή συμβασιούχων, και που σήμερα δουλεύουν στους παιδικούς σταθμούς με προσωρινές διαταγές.
Δήμος Αμαρουσίου
Πενία τέχνας κατεργάζεται. Ταιριάζει στην περίπτωση του Δήμου Αμαρουσίου. Η καινούργια χρονιά για τους παιδικούς σταθμούς στο Μαρούσι θα ξεκινήσει με μειωμένο το προσωπικό κατά 35% σε σχέση με πέρσι. Οπως μας είπε ο Νίκος Κάββαλος, υπεύθυνους για τους παιδικούς σταθμούς στο δήμο, το υπουργείο δεν επέτρεψε να ανανεωθούν οι συμβάσεις (ορισμένου χρόνου) εργαζομένων. Παρ' όλ' αυτά ο αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους 12 παιδικούς σταθμούς θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα. Περίπου 1.000 παιδιά. Πώς έγινε αυτό; Ο δήμος αποφάσισε να μειώσει τα βρεφικά τμήματα, στα οποία απαιτείται πολύ περισσότερο προσωπικό και να πάρει περισσότερα νήπια.
Δήμος Βύρωνα
Μέχρι το 2009 ο Δήμος Βύρωνα ήταν σε θέση να ικανοποιήσει όλες τις αιτήσεις που υποβάλλονταν. Φέτος στους 9 παιδικούς σταθμούς θα φιλοξενηθούν γύρω στα 530 παιδάκια, ενώ θα μείνουν εκτός, απ' ό,τι φαίνεται, κάπου 260. «Η ζήτηση είναι μεγάλη λόγω κρίσης αλλά και οι ελλείψεις σε προσωπικό. Εχουμε στείλει ήδη έγγραφο στο υπουργείο για να πάρουμε 9 άτομα με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου. Μας έδωσαν έγκριση για τους τέσσερις. Προχθές στείλαμε καινούργιο χαρτί με το οποίο ζητάμε ακόμη πέντε. Αν πάρουμε το προσωπικό θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε άλλα 40 παιδιά. Αν όχι, θα πρέπει να τα κόψουμε. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αποχωρήσει με σύνταξη 11 άτομα, ενώ τώρα λήγουν και οι συμβάσεις κάποιων παιδαγωγών», λέει ο Φίλιππος Καρατζάς, πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Βύρωνα.
Δήμος Περιστερίου
Η Ξένη Κορόγιαννη, πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγή, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Περιστερίου, σημειώνει ότι φέτος θα φιλοξενηθούν στους 20 παιδικούς σταθμούς του δήμου λιγότερα παιδιά σε σχέση με πέρσι εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό και για λόγους ασφαλείας. Ακριβή αριθμό δεν μας έδωσε, καθώς τα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμη βγει. Πέρσι είχαν φιλοξενηθεί περίπου 1.300 παιδιά. Οι καινούργιες αιτήσεις φέτος, χωρίς δηλαδή τις επανεγγραφές, φτάνουν τις 753. Ο Οργανισμός έχει στείλει από καιρό έγγραφο στο υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας έγκριση για να προσλάβει 45 άτομα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (εντεκάμηνες). Η έγκριση δόθηκε για 23. Εχει ζητήσει επίσης άλλα 30 άτομα όλων των ειδικοτήτων για να καλύψουν ανάγκες με συμβάσεις έργου. Εκτός από μία που εγκρίθηκε, δεν υπάρχει απάντηση για τις άλλες, ενώ εκκρεμούν και δύο διαγωνισμοί μέσω ΑΣΕΠ για 18 άτομα μόνιμο προσωπικό. *
!Ενδεικτικά, οι περιοχές ανά δημοτικά διαμερίσματα είναι οι εξής: 1ο διαμέρισμα: Πειραιώς, Κολωνάκι, Πλάκα, Εξάρχεια, Αγ. Παύλος, πλ. Βάθης. 2ο διαμέρισμα: Νέος Κόσμος, Παγκράτι. 3ο διαμέρισμα: Βοτανικός, Πετράλωνα. 4ο διαμέρισμα: Ακαδημία Πλάτωνος, Σεπόλια, Κολωνός, Κάτω Πατήσια (προς Θυμαράκια). 5ο διαμέρισμα: ένα κομμάτι των Κάτω Πατησίων (πάνω από την Αχαρνών), Ριζούπολη, Ανω Πατήσια, Προμπονάς. 6ο διαμέρισμα: Κυψέλη, Αχαρνών. 7ο διαμέρισμα: Αμπελόκηποι, Γκύζη, Ελληνορώσων. (enet.gr)

Κλείνουν ελληνικά σχολεία του εξωτερικού!!!

Μαχαίρι στις λειτουργικές δαπάνες των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού βάζει το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της πολιτικής του Μνημονίου.

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά παρουσίασε χθες στο υπουργικό συμβούλιο σχέδιο νόμου για την «Ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό», με το οποίο επιχειρείται η σύνδεση των δαπανών με την ποιότητα σπουδών και στόχο τη μέγιστη δυνατή αποδοτικότητα.
«Το ελληνικό Δημόσιο δαπανούσε πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο χωρίς κανέναν έλεγχο, χωρίς να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των μαθητών και των εκπαιδευτικών και χωρίς να ελέγχει την ποιότητα της εκπαίδευσης», είπε η Φώφη Γεννηματά. «Με έναν πρώτο εξορθολογισμό δαπανών, πρόσθεσε, το ελληνικό Δημόσιο το 2010 πλήρωσε 88 εκατομμύρια ευρώ και το 2011 προβλέπεται να δαπανήσει 73 εκατομμύρια ευρώ».
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 79% των εκπαιδευτικών μονάδων στο εξωτερικό, τη χρονιά 2010-2011 ήταν τμήματα ελληνικής γλώσσας τα οποία λειτουργούν εκτός επίσημου εκπαιδευτικού συστήματος και δεν παρέχουν καμιά πιστοποίηση. Οι μαθητές άλλωστε αυτών των ελληνικών σχολείων, ιδιαίτερα στη Γερμανία, δεν μπορούν να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας αυτής και η μοναδική τους διέξοδος είναι η πρόσβαση στο ελληνικό Πανεπιστήμιο. Και η πλειονότητα του εκπαιδευτικού δυναμικού (το 81%) εργάζεται στα αμιγή ελληνικά σχολεία και στα τμήματα ελληνικής γλώσσας.
Με το σχέδιο νόμου, από το 2012-13 κλείνουν σταδιακά σχολεία με φορείς τις ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές, που ανήκουν δηλαδή στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και λειτουργούν στο εξωτερικό. Στο μεταβατικό στάδιο ενθαρρύνεται η δυνατότητα τα σχολεία αυτά να αναβαθμιστούν προκειμένου να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας υποδοχής. Ακόμη:
* Θεσπίζονται τα Κέντρα «Λόγος». Είναι μια πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας, να αναγνωρίζει μορφές και φορείς ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης, ακόμη και αν δεν είναι ενταγμένοι σε εκπαιδευτικό σύστημα, εφ' όσον παρουσιάζουν ιδιαίτερα ποιοτικό έργο.
* Ορίζονται σαφείς αρμοδιότητες των συντονιστών εκπαίδευσης, μειώνεται ο αριθμός τους και εξειδικεύεται το αντικείμενο ενασχόλησής τους. Καθορίζεται η διάρκεια της θητείας τους και αυτή παρατείνεται για μόνο μία φορά έπειτα από αξιολόγησή τους.
Από το σύνολο των εκπαιδευτικών, οι οποίοι συμπλήρωσαν το 3ο έτος απόσπασής τους, θα παραμείνουν σε σχολεία του εξωτερικού οι 200, των οποίων η απόσπαση ανανεώθηκε, ενώ 66 εκπαιδευτικοί που κρίθηκαν υπεράριθμοι καλούνται να επιστρέψουν στη μόνιμη θέση τους στην Ελλάδα. * (enet.gr)

Σχόλιο oneiropagidas :Πάτε να κόψετε τον δεσμό με τους Έλληνες τις διασποράς να εξαφανίσετε κάθε τι Ελληνικό ...........οι δαπάνες από τα σχολεία σας πείραξαν , οι δικές σας δαπάνες που μας κοστίζετε εκατομμυρια ευρώ , οι δαπάνες για την περίθαλψη των "λαθρο" ;; αυτά που δίνετε στις γνωστές - άγνωστες ΜΚΟ ;;; γιαυτά θα κάνετε κάτι ;;;;;ΝΤΡΟΠΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ !!!!!!

Στα ΑΕΙ και ΤΕΙ η ευθύνη για τη σίτιση και στέγαση των φοιτητών



Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τα ΤΕΙ θα αναλάβουν τη διαχείριση για τη σίτιση και στέγαση των φοιτητών, μετά την κατάργηση Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου.
"Ο σχεδιασμός για τη στέγαση και τη σίτιση είναι η διαχείριση τους να δοθεί σε περιφερειακό επίπεδο, στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα. Θα υπάρχει η χρηματοδότηση του δημοσίου αλλά η διαχείριση αυτών των εστιών θα πάει στα πανεπιστήμια", ανέφερε.
Γνωστοποίησε ότι θα δημιουργηθεί νέος οργανισμός, ο οποίος θα θέτει τις προδιαγραφές για τη φοιτητική και μαθητική σίτιση και στέγαση και θα έχει τον έλεγχο και την εποπτεία σε όλες αυτές τις υπηρεσίες που αφορούν φοιτητές και σπουδαστές.
Τέλος, άφησε αιχμές για την αποτελεσματικότητα του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, σημειώνοντας πως "πέρυσι το καλοκαίρι η διοίκηση του ΕΙΝ απέδωσε 2.400 δωμάτια τα οποία ήταν κατειλημμένα ή επινοικιαζόμενα, δηλαδή, πλούτος και περιουσία του ελληνικού λαού επί χρόνια χρησιμοποιούνταν με κάθε είδους πρόσχημα και δεν δινόταν σε αυτούς που την χρειάζονταν". (enet.gr)



Σχόλιο oneiropagidas :Δε θα σχολιάσω το "χάλι" που οδηγείτε την Παιδεία , είναι γνωστό ότι αποψή μου είναι οι γονείς να προσλαμβάνουν δικούς τους δασκάλους στο σπίτι για να μαθαίνουν στα παιδιά τους αυτά που πρέπει , τα σωστά και όχι αυτά που τους "πλασάρουν " στα σχολεία - φυτώρια Νεοταξικών πολιτών .Αλλά το τελευταίο τι το θέλατε ;το θεωρείτε επιχείρημα αυτό που είπατε ;εδω το κάνει και θα το κάνει μέχρι να μας ξεπουλήσει τελείως ο Προεδρός σας κ.jeffry οι φοιτητές και τα δωμάτια σας πείραξαν;;

Πρόβα ενδύματος για τον Χριστό της Νέας Εποχής



Έχουμε δει το ένα μέτωπο μετά το άλλο να διαπερνάται από τους τροχούς επίδρασης της νοοτροπίας του νέου κόσμου: βιβλία, ταινίες, τηλεόραση, ψυχολογία, εκπαίδευση, ο συγκροτημένος κόσμος, οι πολιτικές εξέδρες και τα λοιπά. Η ταχεία αλλαγή της φρουράς από τον ‘παλιό κόσμο’ στον ‘καινούργιο’ είναι αξιοσημείωτη. Η πορεία προς τα εμπρός ήταν σχεδόν ανεμπόδιστη...
σχεδόν. Αλλά υπάρχουν και ορισμένα εμπόδια και αυτά αντιπροσωπεύουν αξιόλογους φραγμούς, σε μερικές περιπτώσεις πολεμίστρες.
Όπως θα δούμε, η παραδοσιακή οικογένεια είναι ένα απ’ αυτά, οι παραδοσιακοί ρόλοι γένους είναι ένα άλλο. Αλλά ο μεγαλύτερος φραγμός απ’ όλους είναι η αλύγιστη θέση του αυθεντικού Χριστιανισμού, ο οποίος δεν μπορεί και δεν θα θελήσει να συμβιβάσει τον εαυτό του για να έχει απλώς ένα είδος πνευματικής χαλάρωσης. Δεν μπορεί να ζήσει μέσα στο νέο ναό που χτίζεται από τους οραματιστές του ‘νέου κόσμου’ που θέλουν να δείξουν όπως ο John Lennon δήλωσε στην τελευταία του συνέντευξη, ότι «ο Χριστός, ο Μωάμεθ, ο Κρίσνα, ο Ιμάμης Μαχντί, ο Μειτρέγια είναι όλοι ίσοι και αντιπροσωπεύουν το Θεό με διαφορετικούς τρόπους. Δεν λέμε ότι ο ένας είναι πιο σημαντικός από τον άλλο».
Ο Lennon συνέλαβε τέλεια αυτή την αναδυόμενη άποψη όταν το είπε αυτό - επίσης και ο Joseph Campell στο πολυ-εμφανιζόμενη στην τηλεόραση «Bill Moyers Special» σχετικά με τη μυθολογία.
Αλλά η μη νοθευμένη Χριστιανική πίστη δεν θα υποκύψει σε αυτή την καταστρεπτική πολύμορφη πίστη. Αυτή στέκεται αποκλειστική και μόνη, και σαν τέτοια αυτή είναι ένα ύστατο εμπόδιο για τον απλό λόγο, ότι η κυβερνούσα ιδέα της παλιάς τάξης του Δυτικού πολιτισμού είναι Χριστιανική.
Ως ένα εμπόδιο αυτή πρέπει να μετατραπεί σε μια νέα μορφή ή να καταστραφεί τελείως. Είτε πρέπει να δημιουργηθεί ένας «Χριστός της Νέας Εποχής» απαλλαγμένος από τα όρια της ιστορίας ή η ανάμνηση αυτής της πίστης πρέπει να διαγραφεί κάπως από τα αρχεία της ιστορίας. Είναι μια προσέγγιση με δύο πλευρές και προχωράει: 1) Να δημιουργήσει ένα Χριστό της Νέας Εποχής και 2) Σε μια εκστρατεία προπαγάνδας να γελοιοποιήσει την ιστορική πίστη και τους Χριστιανούς, κάνοντάς τους εξαιρετικά μη δημοφιλείς, άσχετους και εκτός πραγματικότητας.
Κάτι πρέπει να γίνει με το Χριστό και τον Χριστιανισμό. Είναι τόσο απλό. Δεν έχει σημασία τι, αυτή η πραγματικότητα δεν μπορεί να αγνοηθεί. Ο Χριστός θεωρείται είτε σαν ένα εμπόδιο, είτε σαν ένα άνοιγμα. Είναι εκπληκτικό πόσα πολλές ομάδες ασχολούνται βασανιστικά με το Χριστό και τον σφυρηλατούν. Φαίνεται ότι αισθάνονται την ανάγκη να έχουν την ευλογία του, σαν να μην μπορούν οι συνειδήσεις τους να ηρεμήσουν μέχρι κατά κάποιο τρόπο να τον συμπεριλάβουν στις πεποιθήσεις τους. Αλλά αυτά τα ίδια τα γκρουπ επιμένουν να πηγαίνουν το Χριστό στους καλλιτέχνες του μακιγιάζ και να παραποιούν τη στολή του. Αυτό που χρειάζονται είναι ένας ‘ανοιχτόμυαλος’, μη τιμωρός, κοσμικός Χριστός. Κατά κάποιο τρόπο θα πρέπει αυτός να ανασκαφθεί από την ιστορία ή να ξαναανακαλυφθεί. Ένας Χριστός που ευλογεί όλα τα μονοπάτια που οδηγούν στο Θεό, ο οποίος δεν είναι αποκλειστικός ή επικριτικός, ο οποίος στην πραγματικότητα διδάσκει τις αρχαίες μυστηριακές θρησκείες του θείου μέσα μας, αυτής της λάμψης θεότητας μέσα σε όλους τους ανθρώπους που περιμένουν να αφυπνισθούν.
Αυτός ο κοσμικός Χριστός αποτελεί τη μια μόνο έδρα της σκεπής της ογκώδους πυραμίδας που τώρα χτίζεται. Αυτός πρέπει να είναι ένας Χριστός ο οποίος θα συγκριθεί με τον Βούδα, τον Κρίσνα, τον Ιμάμη Μαχντί και ίσως με κάποιο μελλοντικό Ιουδαίο Μεσσία. Αυτός ο Χριστός θα θεωρείται σαν ένας τύπος του νέου ανθρώπου, ένας τέλειος κυρίαρχος ανάμεσα σε άλλους τέλειους κυρίαρχους, ο οποίος ανοίγει το δρόμο για όλη την ανθρώπινη φυλή, ώστε να μπει μέσα στα μυστικά της «φώτισης». Αυτός είναι ένα υπόδειγμα, στην αρχηγία της αγέλης. Αλλά ορισμένα πράγματα χρειάζεται να γίνουν για να φέρουν αυτόν τον κοσμικό Χριστό. Κρυμμένα γραπτά πρέπει να ανακαλυφθούν εφ’ όσον έχουν θαφτεί για 2000 χρόνια, αποκαλύπτοντας ένα διαφορετικό Χριστό από την ισχυρή μορφή που υπήρχε στη Καινή Διαθήκη. Πνευματιστές και μέντιουμ πρέπει να επικοινωνήσουν με αυτόν τον κοσμικό Χριστό στον κόσμο και να διαδώσουν τις νέες διδασκαλίες γιατί ο κόσμος είναι «τώρα αρκετά εξελιγμένος για να χειριστεί τις βαθύτερες διδασκαλίες». Λίγοι πρέπει να συναντήσουν ένα ον φωτός, σε επιθανάτιες εμπειρίες, το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι ο Χριστός και ο οποίος κουβαλάει αυτό το παγκόσμιο θρήσκευμα της πνευματικής εξέλιξης.
Πρέπει να υπάρξουν επίσης νέα συστήματα ερμηνείας για να εισέλθουμε στην Καινή Διαθήκη και για να ανακαλύψουμε αυτόν τον Χριστό - μυστήριο. Νέες σημασίες πρέπει να δοθούν σε αρχαίες φράσεις. και λέξεις. Για παράδειγμα, όταν ο Χριστός είπε στον Νικόδημο «Εσύ πρέπει να ξαναγεννηθείς», η νέα κρυμμένη σημασία είναι ότι αυτός μιλούσε για την μετενσάρκωση και τα λοιπά. Αλλά μόνο ορισμένοι «προοδευμένοι» δάσκαλοι μπορούν να ξέρουν αυτές τις κρυμμένες σημασίες - μια κλειστή ένωση μυστικιστών οι οποίοι θα εμφανιστούν μπροστά στον κόσμο, όπως αυτοί έκαναν κατά τη διάρκεια της αρχαίας εποχής των Γνωστικών και των μυστηριακών θρησκειών.
Οι νέοι δάσκαλοι θα ανακοινώσουν, όπως μερικοί έχουν ήδη κάνει, ότι αυτές οι ανώτερες διδασκαλίες είχαν κρυφθεί και απαγορευτεί από την Εκκλησία - ότι αυτές είχαν καταπνιχθεί στις αρχαίες Συνόδους της Νίκαιας και της Κωνσταντινούπολης. Οι νέοι δάσκαλοι ισχυρίζονται ότι η Εκκλησία ήταν απασχολημένη με ένα πλαστό μηχανισμό απόκρυψης του μυστηριακού Χριστιανισμού, η οποία θα ταίριαζε τόσο τέλεια σαν ένα κομμάτι παζλ με τις άλλες θρησκείες του κόσμου, ειδικά με τον Βουδισμό και Ινδουισμό - ότι αυτός ο καταργημένος μυστηριακός Χριστιανισμός θα βοηθούσε να δοθεί το θεμέλιο, για μια παγκόσμια πίστη βασισμένη στην παγκόσμια φύση του Θεού, την αδελφότητα του ανθρώπου. και τη θεϊκή βάση για κάθε ζωή. Αυτοί οι δάσκαλοι θα έδειχναν ότι, αντίθετα, η ιστορική Εκκλησία είναι ένα εμπόδιο διάσπασης η οποία δεν ανέχεται όλες τις κατευθύνσεις. Αυτή εμποδίζει την απαλή ροή αυτής της προσπάθειας για ενότητα του κόσμου.
Αλλά τώρα είναι καιρός για ένα παγκόσμιο θρήσκευμα. Γήινες ανάγκες το απαιτούν. Ένα παγκόσμιο, μη επιθετικό θρήσκευμα θα είναι το μέγιστο στοιχείο που θα βοηθήσει έτσι ώστε ο κόσμος να μπορέσει να είναι ένας. Αυτό πρέπει να δημιουργηθεί και οτιδήποτε διασπαστικό πρέπει να συντριφθεί οριστικά. Ο Χριστός πρόκειται να ξανά ανακαλυφθεί σαν το avatar, το Gnostic Redeemer, την ενσάρκωση του Θεού, και τη μυστηριακή μορφή που γεμίζει τις σελίδες των θρησκευμάτων ου κόσμου. Για την Ιστορική ακρίβεια πρέπει να τονιστεί ότι αυτός ο mystery Christ απέχει πολύ από τον Ιησού που εκτόξευσε κατηγορίες στον σανχεδρίν, που αναποδογύρισε τα τραπεζάκια των εμπόρων, και αναστήθηκε σωματικά εκ νεκρών. Ο mystery Christ είναι έτη φωτός μακριά από τον Ιησού Χριστό, ο οποίος γεννήθηκε στην Βηθλεέμ, θεράπευσε λεπρούς, μίλησε δηκτικά για την αμαρτία και την ηθική καταδίκη, ταΐσε ως εκ θαύματος χιλιάδες και ισχυρίστηκε ότι είναι ο Μονογενής Γιος του Θεού, χωρίς άλλον ισάξιό του, ο οποίος υπήρχε πριν να ξεκινήσει ο χρόνος, και ο οποίος προφήτεψε την επιστροφή του για να κρίνει τον κόσμο.
* ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Από το βιβλίο «Όταν ο Κόσμος Γίνει Ένας», του Tal Brooke, εκδόσεις ΣΤΕΡΕΩΜΑ.

Δύο πρώην (;) φίλοι... κρατούν τη μοίρα της Ελλάδας !!!



Υπό τον τίτλο «Φίλοι και εχθροί: Δύο Έλληνες ανταγωνιστές κρατούν την μοίρα της Ελλάδαςσε λεπτή ισορροπία» η Wall Street Journal φιλοξενεί εκτενές άρθρο για την πολυετή σχέση Παπανδρέου- Σαμαρά.Έχοντας σημείο αναφοράς το περιβόητο τηλεφώνημα του Ιουνίου μεταξύ των δύο ανδρών, μήνας μαζικών διαδηλώσεων κατά του Μεσοπρόθεσμου και βίας έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο, ο αρθρογράφος Marcus Walker μιλά για τους δύο παλαιούς φίλους, συμφοιτητές και συγκατοίκους στο Κολλέγιο Amherst στη Μασαχουσέτη, πριν από 40 χρόνια. «Ας σχηματίσουμε μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας», φέρεται να είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στο βασικό πολιτικό του αντίπαλο, Αντώνη Σαμαρά. Οι λεπτομέρειες της μυστικής επικοινωνίας στα μέσα Ιουνίου αποκαλύπτουν το βαθμό στον οποίο οι δύο φίλοι, ο καθένας με πολύ διαφορετικές συνταγές για την οικονομική σωτηρία της χώρας, κρατούν την τύχη της Ελλάδας στα χέρια τους. Η ανορθόδοξη προσπάθεια από τους κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά να εξαλείψουν τις διαφορές τους, οδήγησε σχεδόν σε μια συμφωνία μεταξύ των δύο ανδρών.Στις τηλεφωνικές συνομιλίες της 15ης Ιουνίου, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι μια δικομματική σύμφωνια θα μπορούσε να δημιουργήσει μια πιο στέρεα βάση για τις επώδυνες πολιτικές λιτότητας που απαιτούνται για τη διατήρηση της διεθνούς διάσωσης.Ο κ. Σαμαράς ζήτησε ο κ. Παπανδρέου να παραιτηθεί. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν σχεδόν, αλλά οι συνομιλίες τους «στράβωσαν», προκαλώντας υστερία στις αγορές. Ο λόγος; Ο κ. Σαμαράς άφησε να διαρρεύσει το περιεχόμενο των συνομιλιών τους, «αποδυναμώνοντας» πολιτικά τον αντίπαλο, κάνοντας τον κ. Παπανδρέου να πάρει πίσω ό, τι νωρίτερα είχε προτείνει.Η αναμέτρηση μεταξύ των δύο ανδρών μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτό το φθινόπωρο σε περίπτωση που γίνουν εκλογές.Ωστόσο μία πολιτική μάχη θα μπορούσε να ματαιώσει την συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ και να θέσει τις πολιτικές λιτότητας στην Ελλάδα εν αμφιβόλω.Η Moody’s ήδη υποβάθμισε τη χώρα στην βαθμίδα της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» μετά τη συμφωνία για δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας ύψους 158 δισ. ευρώ.Υπογράμμισε ωστόσο ότι η νέα αυτή «ανάσα» δίνει ευκαιρία για ανάκαμψη της χώρας, αν βέβαια η τελευταία εφαρμόσει ακόμα πιο σκληρή λιτότητα.Αυτή η εφαρμογή εξαρτάται από την πολιτική σταθερότητα στην Αθήνα, δηλαδή από το αποτέλεσμα του ανταγωνισμού μεταξύ Παπανδρέου- Σαμαρά, σημειώνει η εφημερίδα.
Οι δύο άνδρες έχουν διαφορετική ιδιοσυγκρασία, αλλά παραμένουν στενοί φίλοι. Ένας συνεργάτης του κ. Σαμαρά που ήταν μπροστά σε μία τυχαία συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών προσφάτως έξω από έναν κινηματογράφο είπε ότι οι δύο άνδρες δεν χαιρετήθηκαν, αλλά απλώς άρχισαν να μιλούν σαν να συνέχιζαν μία προηγούμενη κουβέντα τους.Και πώς όχι, αφού ο κ. Παπανδρέου, 59 ετών, και ο κ. Σαμαράς, 60, γνωρίζονται από την παιδική τους ηλικία, στο Κολλέγιο Αθηνών.Ο κ. Σαμαράς προέρχεται από μια οικογένεια με πατριωτική τοπική ιστορία. Γιαγιά του ήταν η συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα, που αυτοκτόνησε το 1941 την ημέρα που εισέβαλαν οι Γερμανοί στην Αθήνα.Ο κ. Παπανδρέου, γεννήθηκε στη Μινεσότα από Αμερικανή μητέρα και ως γνωστόν είναι απόγονος της μεγαλύτερης πολιτικής δυναστείας στην Ελλάδα.Στις αρχές του 1970 έγιναν στενοί φίλοι σπουδάζοντας μαζί στο Amherst. Και οι δύο είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι θα ασχοληθούν με την πολιτική. Όπως λέει ένας κοινός τους φίλος στη WSJ, ο κ. Στέφανος Μανουελίδης, έλεγαν αστειευόμενοι ότι μία μέρα θα κυβερνήσουν μαζί την Ελλάδα.Ωστόσο με την επιστροφή τους στα πάτρια εδάφη οι δύο φίλοι ακολούθησαν διαφορετικούς πολιτικούς δρόμους. Ερώτημα παραμένει αν αυτοί θα συντείνουν κάποτε... πηγη

Μόλις ξεκίνησε η πιο σκληρή κατοχική αρχή. Μητρ.Καλαβρύτων Αμβρόσιος



Η ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΑΣ ΗΛΘΕ!......
ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ»



Ως παιδί, αγαπητοί μου, έζησα την οδύνη και τα δεινά, που είχεν επισωρρεύσει στη Χώρα μας η Γερμανο-Ιταλική Κατοχή της περιόδου 1941-1945. Τότε λοιπόν υπήρχε μία σκιώδης Κυβέρνηση δοσιλόγων ή, άν προτιμάτε, μια Κυβέρνηση προσκυνημένων στον Κατακτητή και επομένως προδοτῶν, η οποία εκτελούσε τυφλά όλες τις εντολές του Κατακτητή. Η κυκλοφορία στους δρόμους το βράδυ, έπειτα από μια συγκεκριμένη ώρα, ήταν απαγορευμένη! Η μετακίνηση από ένα χωριό σε άλλο ήταν επιτρεπτή μόνον υπό προϋποθέσεις! Χρειαζόταν ειδική άδεια! Η διάθεση των -λιγοστών άλλωστε- αγαθών, όπως των τροφίμων, ήταν με το «δελτίο». Συνηθισμένη ήταν επίσης η ανταλλαγή αγαθών «είδος με είδος». Ἐπρεπε να δώσεις πχ. τόσες οκάδες στάρι για να αγοράσεις ένα ζευγάρι παπούτσια! Ώφειλες να ανταλλάξεις ένα χρυσαφικό σου για δυο οκάδες λάδι, άν το εύρισκες και αυτό! Η λεγόμενη «μαύρη αγορά» ήταν σε μεγάλη ἀνθηση! Η φτώχεια καθολική! Η πείνα γενική και καταλυτική! Άνθρωποι πάσης ηλικίας έπεφταν ξαφνικά νεκροί καταμεσής του δρόμου, θύματα της μεγάλης πείνας!
________Από την άλλη πλευρά οι Γερμανοί ξαφνικά και απροειδοποίητα ερχόντουσαν στο χωριό, (όπως π.χ. στο Ριόλο Αχαΐας, όπου τότε είχαν καταφύγει οι μακαριστοί γονείς μου), έκαναν «μπλόκο», συνελάμβαναν όποιον ή όποιους ήθελαν και τον/τους έπαιρναν μαζί τους χωρίς να δώσουν κάποια εξήγηση, αν δεν τον/τους τυφέκιζαν επί τόπου! Με φρίκη ενθυμούμαι τις κραυγές μιάς γυναικός, συζύγου του γιατρού του χωριού, φαρμακοποιού το επάγγελμα, στο Ριόλο, την οποία οι Γερμανοί κατακρεούργησαν μέσα στο σπίτι της!
_________Ανεφέρθηκα στα παραπάνω, που αποτελούν εμπειρίες ζωής, για να καταλάβουν μερικοί τι σημαίνει «Κ-α-τ-ο-χ-ή» και για να κατανοήσουν τι δεινά μας περιμένουν απ’εδώ και πέρα, καθώς η Χώρα μας τελεί πλέον υπό ΚΑΤΟΧΗΝ! Δεν υπαινίσσομαι βέβαια, ότι θα επαναληφθούν τά ίδια μέτρα και φαινόμενα! Θέλω όμως να τονίσω, ότι έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες! Η ζωή μας θα γίνει σκληρή, αβίωτη! Αυτή είναι η Κατάσταση της Κατοχής. Και σας επαναλαμβάνω, ότι η Χώρα μας τώρα πιά τελεί υπό κατοχήν με τις ευλογίες όλων των Πολιτικών μας της τελευταίας τριακονταετίας ολοκλήρου του πολιτικού φάσματος. Όλοι ανεξαιρέτως-δυστυχώς ακόμη και αυτός ο Ανώτατος Άρχων, ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας- είτε ενεργώς είτε παθητικώς, παρέδωσαν την Χώρα μας σε ξένα χέρια, στο ΔΝΤ, στην Τρόϊκα κλπ., το δε Σ.τ.Ε. συνυπέγραψε την σχετική ληξιαρχική πράξη! Με μία και μόνη διαφορά, ότι κατά την περίοδο του 1941-1945 η υπουδούλωση της Ελλάδος ήταν εδαφική και ολοκληρωτική, έπειτα από ένα άδικο καί άνισο πόλεμο, ενώ τώρα η υποδούλωσή μας είναι κυρίως οικονομική! Είναι οικονομική, η οποία όμως συνοδεύεται και συμπληρώνεται με την υποθήκευση όχι μόνον της εδαφικής μας κυριαρχίας, αλλά και του εθνικού μας πλούτου, ο οποίος υπάρχει στο υπέδαφος της φιλτάτης Πατρίδος μας.
________ Τις τελευταίες αυτές ημέρες ζούμε μια ευφορία, που έφερε στη Χώρα μας η πρόσφατη αναδιάρθρωση του χρέους μας. Εθεώρησα λοιπόν τώρα την κατάλληλη στιγμή για να σας παρουσιάσω τά δεινά, που φέρνει στη Χώρα μας το λεγόμενο «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2012-22015», ένα κείμενο, το οποίο συνεφωνήθη, δυστυχώς, λίγο πιό πρίν από τόν νέο Υπουργό των Οικονομικών καί Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως κ. Βενιζέλο.
________Από το επίσημο κείμενο, που αποτελείται από 80 περίπου σελίδες, σᾶς προσφέρω ελάχιστα μόνον αποσπάσματα με σχόλια, τα οποία κάποιος φιλότιμος ερευνητής έκαμε και τα οποία παρατίθενται σε κίτρινο πλαίσιο. Σας παρακαλώ να τα μελετήσετε προσεκτικά και να στοχασθήτε τι σημαίνουν όλα αυτά για σας, για εμάς, για τα παιδιά μας, για την Πατρίδα μας.
________Δεν είμαι οικονομολόγος! Σας γράφω σαν Έλληνας και υπό την ιδιότητα του πνευματικού Ηγέτου, του έσχάτου και ελαχίστου κατά την αξία. Τώρα πιά δεν θα μπορείτε να δικαιολογηθήτε με την συνήθη δικαιολογία «Δεν ήξευρα!», Άντε λοιπόν και καλό κουράγιο.....
________Από την λαίλαπα, που έρχεται ολοταχώς, θα επιζήσουν, μόνον όσοι θα θέσουν τόν εαυτό τους κάτω από την προστατευτική ομπρέλα του Θεού! Όσοι θα αποφασίσουν να αλλάξουν τρόπο ζωής και συμπεριφοράς. Όσοι θα ξαναγυρίσουν εν μετανοία στην αγκαλιά του Θεού, όσοι θα αρχίσουν και πάλι να εξομολογούνται και να μεταλαμβάνουν τακτικά των Αχράντων Μυστηρίων, δηλ. του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου μας! Όσοι δηλ. θα ξαναγίνουν συνειδητοί χριστιανοί, ζωντανά κύτταρα της Ενορίας και ενεργά μέλη της Εκκλησίας! Τώρα λοιπόν είναι και πάλιν η ώρα της Εκκλησίας!
Καλάβρυτα, 25 Ιουλίου 2011
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
(από την φίλη Συγκλητική)

Πατατόπιτα με λαχανικά (νηστίσιμη)

Με αφορμή της Νηστείας του Δεκαπενταύγουστου που αρχίζει την 1η Αυγούστου σας δίνω μια αγαπημένη νηστίσιμη συνταγή .

Τι χρειαζόμαστε:1 πακέτο φύλλο κρούστας
5-6 μέτριες βρασμένες πατάτες
2 μέτρια τριμμένα κολοκυθάκια
2-3 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
6-8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς τα σπόρια
1 φλυτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλυτζ. μάραθο ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Πως το κάνουμε:Βάζουμε στην κατσαρόλα λάδι, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τις πιπεριές και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Κατόπιν ρίχνουμε τα τριμμένα κολοκύθια (στον χοντρό τρίφτη) κι ανακατεύουμε να τσιγαριστούν κι αυτά λιγάκι.
Τρίβουμε τις πατάτες στον χοντρό τρίφτη και τις ρίχνουμε κι αυτές στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά να περάσει το λάδι σε όλο μας το μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε και την ντομάτα, τον άνηθο και τον μάραθο (αν έχουμε, δίνει ωραίο άρωμα). Τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μπόλικη ρίγανη.
Λαδώνουμε το ταψί, απλώνουμε τα μισά φύλλα βάζοντας ανάμεσά τους λίγο λάδι, ρίχνουμε την γέμιση και από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο.
Χαράζουμε και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς.

(Καλή σας όρεξη και ελπίζω να σας αρέσει !!!)

Στείλτε το παντού!!!!!! Σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνον!!!!


ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ... Στείλτε το παντού!!!!!!

Σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνον...!!!! Ψηφίστε ΟΛΟΙ!
Στην παρακάτω Αμερικανική τοποθεσία, γίνεται «δημοσκόπηση» για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι.

Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147
Είναι πολύ απλό.
Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε, ούτε στοιχεία, ούτε τίποτε.
Μόνο επιλέγετε το Yes και μετά βλέπετε το ως τώρα αποτέλεσμα.
Έχουν μπει οι Σκοπιανοί και έχουν σαρώσει.GO GO !!!!
http://thiva-nikolas.blogspot.com/2011/07/please-forward-all-over-world.html

Θα με παντρευτείς;

Η κλασσική αντίδραση ενός άντρα στην διάσημη ερώτηση…
Θα με παντρευτείς; και η αντίδραση!

(αναρτήθηκε από την πολύ καλή φίλη Συγκλητική)

ΜΙΑ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΕΛΩΔΙΚΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!



Kαλή μέρα σε όλους σας !! Πάντα με χαμόγελο , ελπίδα , αισιοδοξία και αγάπη για την ευλογία που μας δίνει κάθε μέρα Ο Θεός να βλέπουμε τον ήλιο μόλις ανοίξουμε τα μάτια μας .Άλλη μια μέρα είναι θα περάσει ...το πώς εξαρτάται από εμάς .

Τετάρτη, Ιουλίου 27, 2011

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ. ΓΕΡΩΝ ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ Ι.Μ. ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΥ ΑΝΔΡΟY.

Με αφορμή την εορτή του Αγ. Παντελεήμονα ακούστε μια ωφέλιμη ομιλία του Γέροντα Ευδόκιμου για τα θαύματα του Αγ. Παντελεήμονα .Η Πίστη μας είναι ζωντανή αρκεί να ανοίξουμε τα μάτια της ψυχής μας για να δούμε την Αλήθεια .


Τις Πρεσβείες Του Αγίου να έχουμε .Αμήν

Τρίτη, Ιουλίου 26, 2011

Λήξη συναγερμού για E-coli



Άντε βρε τα γερμανικά "αγγούρια" κυκλοφορούν και πάλι ελεύθερα μην το πάρει μόνο χαμπάρι η Μέρκελ γιατί μας έχει ήδη στο μάτι .........Καλοφάγωτο το Γερμανικό αγγούρι που μας ετοιμάζουν ,είναι και αποστειρωμένο πλέον........

Σύμφωνα με το ethnos.gr "Έχει τελειώσει η επιδημία που προκλήθηκε από το βακτήριο E-coli, προκαλώντας το θάνατο πάνω από 50 ανθρΜόνο μερικές σπάνιες περιπτώσεις λοιμώξεων (που προκαλούνται) από το άκρως παθογόνο στέλεχος του Eceh έχουν αναφερθεί τις τελευταίες εβδομάδες" τονίζει το Ινστιτούτο, που υπενθυμίζει ότι το τελευταίο περιστατικό είχε καταγραφεί στις 4 Ιουλίου, δηλαδή πριν από τρεις εβδομάδες."

"Μόνο μερικές σπάνιες περιπτώσεις λοιμώξεων (που προκαλούνται) από το άκρως παθογόνο στέλεχος του Eceh έχουν αναφερθεί τις τελευταίες εβδομάδες" τονίζει το Ινστιτούτο, που υπενθυμίζει ότι το τελευταίο περιστατικό είχε καταγραφεί στις 4 Ιουλίου, δηλαδή πριν από τρεις εβδομάδες.
Μην έχοντας εντοπίσει άλλα κρούσματα έκτοτε, το RKI θεωρεί ότι η επιδημία έχει τελειώσει. "Είναι το τέλος της μεγαλύτερης επιδημίας του E.Coli στη Γερμανία" δήλωσε ο πρόεδρος του ινστιτούτου, Ράινχαρντ Μπέργκερ.
Η ασθένεια εξακολουθεί παρόλα αυτά να βρίσκεται υπό "εντατική επίβλεψη" τονίζει η υγειονομική υπηρεσία. Το RKI προβλέπει επίσης ότι ένας αριθμός κρουσμάτων, μεγαλύτερος από το κανονικό, αναμένεται να καταγραφεί κατά τους προσεχείς μήνες.

Αριθμοί μιας δυνατής Ελλάδας !



Και να που βρέθηκαν νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως.
Εν τω μεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης.
Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι - κρατηθείτε - 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ !) όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το USGS.Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις 2 ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.
Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία. Εχουμε και μια δυνατή αμυντική βιομηχανία που φτιάχνει από άρματα και τζηπ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ-ΕΛΒΟ ως προηγμένα συστήματα λέηζερ και υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροπλάνα όπως έκανε το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπλάνων(ΚΕΑ) στο Ελληνικό.
Εχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν όποιο είδος πλοίου σκεφτεί κανείς. Εχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν καταπληκτικά βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϋ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.
Μέχρι και ΠΟΡΣΕ(!) φτιάχνουμε στην Κατερίνη ( δείτε στο Διαδίκτυο την βιομηχανία REPLICAR HELLAS).Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά και είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες και είναι 5οι στον κόσμο.Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα.
Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!
Δεν υπάρχει μικρή και μίζερη Ελλάδα.Υπάρχει η Ελλάδα που τρέμουν και φοβούνται γιαυτό και την θέλουν "ΝΕΚΡΗ" !

Για “θερμό” Σεπτέμβρη ετοιμάζεται η ΕΛΑΣ



Νέα “όπλα” ενάντια στους “Αγανακτισμένους” ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει η αστυνομία για να αντιμετωπίσει το οργισμένο πλήθος. Χειροβομβίδες από καουτσούκ, ειδικά όπλα paint ball και το βαρύ πυροβολικό της αστυνομίας, το ειδικό όχημα Αίας, είναι μερικά από τα όπλα αυτά.
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, γνωρίζοντας ότι το φετινό φθινόπωρο θα είναι ιδιαίτερα θερμό λόγω των κινητοποιήσεων, με δυναμική επιστροφή ακόμα περισσότερων “Αγανακτισμένων” στην Πλατεία Συντάγματος, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ετοιμάζουν τις κινήσεις τους ώστε να αποφύγουν επανάληψη των άγριων σκηνικών που είδαμε στις 29 Ιουνίου με την αλόγιστη χρήση χημικών.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αν και ακόμα οι εισηγήσεις είναι αντικρουόμενες και κανείς δεν ξέρει τελικά ποια τακτική θα επιλεγεί και με ποια μέσα, το σίγουρο ότι θα δούμε στους δρόμους της Αθήνας, τον Αίαντα, το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού με πίεση, ενώ θα αγοραστεί και νέο τείχος από πλέξιγκλας για το μπλοκάρισμα των διαδηλωτών.
Μάλιστα θα γίνει προσπάθεια μείωσης της χρήσης χημικών και ασφυξιογόνων ουσίων.
Το ειδικό όχημα ΑίαςΟ Αίαντας είναι ισραηλινής κατασκευής και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 5,5 τόνων νερού καθώς και 100 κιλών ειδικής μπογιάς. Αγοράστηκε πριν από δύο χρόνια έναντι 350.000 ευρώ από την αστυνομία.
Μάλιστα, οι χειριστές προγραμματίζουν με υπολογιστή την πίεση του νερού που εκτοξεύεται στο πλήθος και μπορούν να μαρκάρουν και διαδηλωτές. Ο κίνδυνος να τραυματιστεί κάποιος διαδηλωτής από την μεγάλη πίεση νερού είναι κάτι παραπάνω από ορατός γι’ αυτό η Αστυνομία έχει εκπαιδεύσει δέκα στελέχη στο χειρισμό του οχήματος.
Εκτός του Αίαντα, στο τραπέζι έχουν πέσει και προτάσεις για την αξιοποίηση όλου του οπλοστασίου της Αστυνομίας: πλαστικές σφαίρες, ειδικά όπλα paint ball για το μαρκάρισμα των άτακτων διαδηλωτών, χειροβομβίδες από καουτσούκ.
Τέλος, επανεξετάζεται το γεγονός να πέσουν στη μάχη των διαδηλώσεων και τα δέκα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της ΕΛ.ΑΣ.
http://hellenicspace.wordpress.com/
(αναρτήθηκε από την φίλη Συγκλητική)

Το ελληνικό ολοκαύτωμα που αποκρύπτεται(Σπάνιο οπτικό ντοκουμέντο που πρέπει να δούνε όλοι)



Το ελληνικό ολοκαύτωμα από την γερμανική βαρβαρική θηριωδία, και η προσπάθεια αφανισμού του ελληνισμού που προκάλεσαν οι σημερινοί μας οικονομικοί διώκτες και άρπαγες, για το οποίο όλοι κάνουν πως δεν γνωρίζουν, και προτιμούν φορώντας το σκουφάκι να εορτάζουν μόνο το Εβραϊκό.
Αν δεν μετανοήσουμε σαν έθνος και δεν μας ελεήσει ο Θεός, το ίδιο θα συμβεί και σήμερα με τα δικά μας παιδιά από τους ίδιους βαρβάρους, οι οποίοι μαγάρισαν από την πρώτη στιγμή την ελληνική ανεξαρτησία και τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821 και μας καταδιώκουν μέχρι σήμερα.
Για όσους έχουν μάθει να ζουν σε ένα γυάλινο κόσμο, ας μην το δουν γιατί περιέχει σκηνές σκληρές από την ζωή και τον θάνατο των παππούδων μας και των γιαγιάδων μας.



πηγη:olympia.gr

Συνωμοσιολογίες ἢ πραγματικότης;



Ἔχουμε μάθει ἤδη γιὰ τὴν «συμβουλευτικὴ» ἑταιρεία ἀποκρατικοποιήσεων, μὲ τὴν ὁποία θὰ «ὁδηγηθοῦμε» (συμφώνως πάντα μὲ τὶς ἐμπνεύσεις τοῦ «τσάρου» καὶ τοῦ πρωθυπουργοῦ) ὡς κράτος, στὸν ἀπεγκλωβισμό ἀπὸ τὰ χρέη. Τί ἐστί συμβουλευτική ἑταιρεία; Στὴν ἀνάρτησι Οἱ σύμβουλοι ἀναφέρονται κάποιες λεπτομέρειες πολὺ ἐνδιαφέρουσες! Φυσικὰ οὔτε λόγος γιὰ ἀπαντἠσεις ἀπὸ τοὺς «τσάρους» καὶ τοὺς «αὐτοκράτορες»!!! Δὲν ξέρω πῶς τὰ κατάφεραν, ἀλλὰ ἔχουν ἀντιληφθεῖ ὡς δικό τους χωράφι τὸ δικό μας…. Καὶ κάποιος μᾶλλον πρέπει νὰ τοὺς ἐξηγήσῃ τὶς διαφορὲς τοῦ «δικό μου» καὶ «δικό σου». Ὅλοι αὐτοί, οἱ «ἐργολᾶβοι σωτῆρες» μας, ἀγνοοῦν κάποιες σοβαρότατες ἀλήθειες. Ἀλήθειες ποὺ ἔχουν νὰ κάνουν μὲ τὴν ἄλλην διάστασι τῶν πραγμἀτων. Αὐτὴν ποὺ «ἀκούει κι ἀφουγκράζεται» τοὺς κανόνες τῆς φύσεως. Ἀλήθειες ποὺ ἔχουν νὰ κάνουν μὲ τὴν ἀνάγκη τοῦ ἀνθρώπου νὰ ζῇ σὲ ὅσο τὸ δυνατόν φυσικότερο περιβᾶλλον. Ἢ μὲ τὴν ἄλλη ἀνάγκη ποὺ λέγεται ἀνθρώπινον δίκαιον. Ὄχι ἐκεῖνο τῆς ζούγκλας, ἀλλὰ αὐτὸ ποὺ ἡ ἀνθρωπότης δομεῖ ὡςτε νὰ δομοῦνται αὐτομάτως καὶ κοινωνίες ἐλεύθερες κι ὄχι ἐξαρτώμενες. Ἀλήθειες ποὺ ἔχουν νὰ κάνουν μὲ τὴν ὀρθὴ διαβίωσι τοῦ ἀνθρώπου στὸν πλανήτη κι ὄχι τὴν ἐξουσιαστική. Θὰ ἦταν πάρα πολὺ ἐνδιαφέρον τὸ νὰ προσπαθοῦσαν εἰλικρινῶς κι ἐντίμως νὰ ἀπεγκλωβίσουν τὴν χώρα καὶ τοὺς πολίτες της ἀπὸ τὴν μέγγενη τῶν χρεῶν. Ἀλλὰ ἐδῶ πλέον, ἀρχίζουν καὶ ἐπιβεβαιώνονται οἱ χειρότεροι ἐφιᾶλτες τῶν ὑποτιθεμένων καταστροφολόγων καὶ συνωμοσιολόγων. Ὅλο καὶ περισσότερες ἐνδείξεις ἔρχονται νὰ ἐπιβεβαιώσουν τὴν συντονισμένη προσπάθεια ἁρπαγῆς δημοσίου χρήματος καὶ τὴν καταστροφικὴ ἀποδόμησι τῶν ὅσων ἔμειναν ὄρθια. Νωρίτερα παρουσίασα τὶς «ἀποκαλύψεις» τοῦ Λαλάκη, ἀναφορικῶς μὲ τὶς μεθοδεύσεις τοῦ ΓΑΠ καὶ τοῦ Στρός Καν, γύρω ἀπὸ τὴν προσφυγὴ τῆς χώρα στὸ ΔΝΤ. Κάτι ποὺ μεθοδευόταν, κατὰ πὼς πλέον ὁμολογοῦν καὶ οἱ ἴδιοι, πολὺ πρὸ τῶν ἐκλογῶν τοῦ 2009. Ναί, ἀκριβῶς τότε ποὺ ἀκούγαμε τὸ περίφημο «λεφτὰ ὑπάρχουν»… Ἀκριβῶς τότε ἦταν ποὺ ὁ «πρωθυπουργός μας» μεριμνοῦσε γιὰ τὴν ἔξοδο ἀπὸ τὰ ταμεῖα τῆς χώρας τῶν «λεφτῶν»… (ΓΑΠιος ἀντίληψις περί χρήματος.) Διότι, ναὶ μὲν τὸ χρέος ἦταν ὑψηλότατον, ναὶ μὲν ἡ κακοδιαχείρισις ἦταν ἀθλιοτάτη, ἀλλὰ ἀντὶ νὰ περάσουν στὴν περικοπὴ τῶν ἐξόδων, στὴν ἀναζήτησι τῶν κλεπτῶν καὶ τὴν ἐπιστροφὴ τῶν κλαπέντων, αὐτοὶ μεθόδευαν τὴν ἀποδιάλυσι τοῦ κρατικοῦ μηχανισμοῦ, τὴν πλήρη χρεωκοπία τῶν ταμείων καὶ τὴν ἐκποίησι κάθε δημοσίου περιουσιακοῦ στοιχείου. Παράλογον; Ὄχι! Ἐπιβεβαιωμένον πλέον! Ἀποδείξεις παντοῦ! Ἡ σημαντικοτέρα ὅμως ὅλων εἶναι στὴν ἄνευ διαγωνισμοῦ καὶ προσφορῶν ἐκποίησι τῆς περιουσίας τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ. Ἡ παροχὴ τοῦ συμβουλευτικοῦ δικαιώματος στὴν περίεργη ἐταιρεία «α», ἢ στὸν καλὸ φίλο «β», ἢ στὸν κουμπάρο τῆς γκόμενας τῆς θείας τοῦ γείτονα «γ»… Οἱ ἀπ’ εὐθείας ἀναθέσεις δὲν συνιστοῦν μόνον σκάνδαλο, ἀλλὰ ἀποδείξεις γιὰ τοὺς «εἰλικρινεῖς» σκοπούς τους. Ἀλλὰ γιὰ νὰ μὴν προτρέχω…. Θὰ μποροῦσε κάποιος νὰ μᾶς ἀπαντήσῃ, ἀπὸ ὅλους αὐτοὺς ποὺ ἔχουν ἀναλάβει τὴν «σωτηρία μας», ποιός εἶναι ὁ δικηγόρος τῆς ΜΙΖΕΝΣ ποὺ τὴν ὑπερασπίζεται κατὰ τοῦ Ἑλληνικοῦ Δημοσίου; Τί ῥόλο ἔχει μέσα στὴν κυβέρνησι σήμερα; Καὶ τί ῥόλο διαδραματίζει στὶς ἀποκρατικοποιήσεις; Ἐρωτήματα εὔλογα... Εἶναι δυνατόν νὰ βάλῃς τὸν λύκο νὰ φυλάῃ τὰ πρόβατα; Εἶναι δυνατόν νὰ μᾶς θεωροῦν τόσο ἠλιθίους; Κι ὅμως… Εἶναι… Διότι, ὄχι μόνον προχωροῦν σὰν νὰ μὴν συμβαίνῃ τίποτα… Ὄχι μόνον ἐξακολουθοῦν τὶς ὑπεξαιρετικές τους δράσεις, ἀλλὰ σὲ κάθε ἐρώτημα, ὄχι μόνον δὲν ἀπαντοῦν, ἀλλὰ ἐντείνουν τὶς δράσεις τους… Κανονικό ξεπούλημα…. Καὶ μία ἀγωνία νὰ προλάβουν… Νὰ προλάβουν… Νὰ προλάβουν νὰ τὰ καταστρέψουν ὅλα πρὶν φύγουν… Σύμβουλοι ἀπὸ τὸ Λονδίνο, μὲ ἐταιρεία κεφαλαίου μίας λίρας… Ὅμως ἄφαντοι… Μὲ ἀπ’ εὐθείας ἀνάθεσι… Σύμβουλοι μέσα ἀπὸ τὴν κυβέρνησι μὲ προσπάθεια ἀπ’ εὐθείας ἀναθέσεις μεγάλων τμημάτων κρατικῆς περιουσίας σὲ ἐπενδυτὲς ἐκ τῆς ἀλλοδαπῆς…. Τακτική καταγεγραμμένη πλέον… Σύμβουλος κι ὁ Στρός Κάν, ἀρκετοὺς μῆνες πρὸ τῆς ἐπισήμου προσκλήσεως τοῦ ΔΝΤ… Σύμβουλοι… Σύμβουλοι… Σύμβουλοι…. Σύμβουλος ὁ Ἰσπανός, κολλητὸς τοῦ «αὐτοκράτορος», ποὺ ἀμισθί θὰ μᾶς ἐσυμβούλευε νὰ προσφέρουμε στὴν ἐταιρεία του κάποιες «ἰδιαιτέρας διευκολύνσεως» παροχές! (Γερμανοί, Κατάρ καί ἀποκρατικοποιήσεις.) Σύμβουλος εἴπαμε κι ὀ Παμπούκης! Σύμβουλος κι ὀ «τσᾶρος», κι ὁ «ὑψηλότατος»…. Σύμβουλοι, σύμβουλοι, σύμβουλοι…. Μία κυβέρνησις ἠλιθίων ἢ ἀδαῶν ἢ ἀσυνειδήτων ἢ ὁλιγίστων ἢ ἀνεπαρκῶν ἢ ἀνθελλήνων… ποὺ δὲν γνωρίζουν τὰ στοιχειώδη, ποὺ χρειάζονται σύμβουλο ἀκόμη καὶ γιὰ τὸ πότε θὰ ..φτύσουν ἢ θὰ χέσουν ἢ θὰ πηδήξουν ἀπὸ …τὸν 393ο ὄροφο τῆς «ὑψηλοαεριζομένης» ζωούλας τους! Μόνον μέσα στὸ πρωθυπουργικὸ γραφεῖο συναντοῦμε κάθε ἐθνικότητος, ἀντιλήψεως καὶ «ὑψηλοαεριζομένης» διαβιώσεως συμβούλους… Γιὰ ὅλα τὰ θέματα… Τί ἀπέγινε ἡ θυγατέρα τοῦ Τζέμ; Ἡ ὁποῖα προσελήφθη ὡς σύμβουλος πρασίνου ἀναπτύξεως καὶ πρασίνων ἀλόγων; (Ὅλη ἡ καταγγελία ἐδῶ.) Νὰ μὴν τὸ πᾶμε παρὰ πέρα.. Εἶναι καὶ ἠ μαμὰ Μαργαρίτα στὴν μέσι… Πάντως τὰ λιβάδια καὶ τὰ ῥυάκια δὲν τὰ εἴδαμε! Τοὺς ψεκασμοὺς ἀντιθέτως τοὺς ἀπολαμβάνουμε καθημερινῶς πλέον!!! Ἐκεῖνος ὁ Σκόπα; Ναὶ, ναί… Αὐτό ποὺ μᾶς ἄφησε χρόνους… Ποιός ἦταν καὶ τὶ γύρευε σὲ μίαν …ἑλληνική κατὰ τὰ ἄλλα κυβέρνησι; Νὰ πῆρε τὰ μυστικά στὸν τάφο του; Μπᾶααα… Οὐδὲν κρυπτὸν ὑπὸ τὸν ἥλιον… Μὴν ἀνησυχεῖτε… Θὰ τὰ μάθουμε κι αὐτοῦ τὰ πεπραγμένα… Δρούτσας ἢ ὀρθότερα «φὸν Δημητράκης»: ὑπέρμαχος τοῦ σχεδίου Ἀνάν, ἀδιάφορος γιὰ τὸ Καστελλόριζο (ἐκτὸς τῆς δενδροφυτεύσεως του), ἀδιάφορος γιὰ θέματα Βορείου Ἠπείρου, ἕτοιμος νὰ παραδόσῃ τὸ ὄνομα Μακεδονία στοὺς σλαυοσκοπιανούς, λάτρης καὶ ὑποστηρικτὴς τῆς «ἑλληνοτουρκικῆς φιλίας» ποὺ συμπερασματικῶς ὁδηγεῖ ὄχι μόνον σὲ συνεκμετάλλευσι τοῦ Αἰγαίου ἀλλὰ καὶ σὲ πλήρη παράδοσι Θράκης, μισοῦ Αἰγαίου καὶ Κρήτης στοὺς γείτονες! Γερουλᾶνος ὴ ὀρθότερα «ὑψηλότατος»: ξεπούλημα ΟΔΙΕ, ΟΠΑΠ, παράδοσις μεγάλων χρηματικῶν πακέτων σὲ «φιλικές» του ἐπιχειρήσεις (διαφημιστικὰ πακέτα, ἐπιχορηγήσεις, δωράκια, διαγραφὴ χρεῶν) καὶ ὀργανισμούς, ἀκόμη καὶ μουσεῖα, (κοινῶς; κατασπατάλησις δημοσίου χρήματος), θάψιμο ἑλληνικοῦ πολιτισμοῦ, κλείσιμο θεάτρων, θεατρικοῦ μουσείου, κατάρρευσις πολιτιστικῶν δράσεων ἀλλὰ ἐπιχορηγήσεις σὲ ἀνθελληνικὲς δράσεις. Μία ψυχρὴ ματιὰ στὰ τῆς ΕΡΤ ἀποδεικνύει τοῦ λόγου τὸ ἀληθές! Ἄλλως τε, οἱ μόνοι πλέον ποὺ «βλέπουν» ἐκπομπή στὴν ΕΡΤ εἶναι μόνον ὅσοι ἢ λιβανίζουν τὸ καθεστῶς ἢ λιβανίζουν τὴν ΛΑΘΡΟκαταπάτησι μας. Παμπούκης, ἢ ὀρθότερα ὁ νομικὸς σύμβουλος τῆς ΜΗΖΕΝΣ: Ἀστακός, Ἑλληνικό… Ἔως καὶ οἱ Γερμανοί ἔπαθαν …ταπηροκρανίωσι… Ὄχι γιατὶ τοὺς ἔπιασε τὸ ἠθικό τους… Ὄχι.. Χάνουν ἀπὸ τὸν μεζέ… Κι ὁ Παμπούκης στὴ μέσι.. Νομικά, προμηθειακά, ξεπουλήματα ἐθνικῆς περιουσίας…. Ἔφθασε ἡ μπόχα στὸ Βερολίνο… Ἀλλὰ δὲν σταματοῦν… Εἴπαμε.. Βιάζονται.. Πολὺ βιάζονται!! Παπακωνσταντίνου, ἢ ὀρθότερα «τσᾶρος»: Ἐδῶ τί νὰ ποῦμε; Μὲ βίλα 3.000.000 εὐρώ καὶ εἰσόδημα μόλις 4.000 εὐρώ μηνιαίως, ἀντιλαμβανόμαστε πὼς ξέρει πάρα πολὺ καλὰ νὰ διαχειρίζεται τὰ δικά του καὶ νὰ ἐκποιῇ τὰ δικά μας. Ἀπ’ εὐθείας ἀνάθεσις σὲ συμβούλους ἐκ Λονδίνου τὸ θέμα τῆς «ἀξιοποιήσεως» (βλέπε καὶ ξεπουλήματος ἢ ὑφαρπαγῆς) δημοσίου χρήματος, μὲ περίεργη σχέσι συμβούλου στὴν κυβέρνησι Σημίτου, μὲ περίεργη θέσι-στάσι στὸ θέμα τῆς «προσκλήσεως» τῆς Goldman Sachs ὡς βασικοῦ συμβούλου γιὰ τὴν ὑφαρπαγὴ κάθε περιουσιακοῦ στοιχείου τῶν Ἑλλήνων... (Ξέρετε τώρα… Ἀλλοίωσις στοιχείων, ὑπό- ἢ ὑπέρ- κοστολόγησις, ψευδεῖς καταστάσεις ἐσόδων ἐξόδων….) Μὲ γενικῶς πάρα πολλὰ περίεργα στὴν περίεργή του σταδιοδρομία, ὡς κάποιου ποὺ κατέχει νὰ αὐγατίζῃ τὰ δικά του περιουσιακὰ στοιχεῖα, ἀλλὰ ἢ χέστηκε ἢ δὲν χέστηκε καθὅλου, γιὰ τὰ δικά μας. (Τὸ «δὲν χέστηκε» ἀφορᾷ σὲ παραμέτρους ποὺ ἀγνοοῦμε ἀλλὰ ποὺ τοῦ παρέχουν κάτι «μικρὰ δωράκια» γιὰ «μικρὲς ἐξυπηρετήσεις»). Πάντως ἀναρωτιέμαι ἐὰν τὸ «τσᾶρος» εἶναι ἐπιτυχές… Ἴσως νὰ τοῦ ταίριαζε καλλίτερα τὸ «μάγειρας»… Μαγειρεύει …θαύματα! Λίστα ἀτελείωτη! Κι ὅλοι ἐξωκΥνοβουλευτικοί! Ἀναρωτιέται κάποιος, γιατί ἔγιναν οἱ ἐκλογές! Τόσο πολὺ έμπιστεύεται ὁ «αὐτοκράτωρ» τοὺς αὐλικούς του; Ἢ τόσο πολύ δὲν τοὺς ἐμπιστεύεται; Μὰ οὐδεῖς ἐξ αὐτῶν τῶν βολευτάδων νὰ μὴν ἔχῃ τὰ στοιχειώδῃ προσόντα γιὰ νὰ ἀναλάβῃ τὰ τῆς ἐκποιήσεως; Ἢ τοὺς φοβᾶται γιὰ κάτι ὁ «αὐτοκράτωρ»; Μήπως φοβᾶται πὼς δὲν θὰ ἀντέξουν στὴν πίεσι καὶ θὰ λακίσουν; Ἔτσι ἐξηγεῖται καὶ ἡ Ὀμερτά; Τέτοιος τρόμος σὲ κΥνοβουλευτικούς ποτὲ ξανά! Μὰ ποτέ! Δὲν ἀναφέρομαι φυσικὰ σὲ ὄλους αὐτοὺς ποὺ τὰ ἔργα τους δὲν λαμβάνουν διαστάσεις δημοσιότητος. Εἶναι πιὸ ….ὑπόγεια καὶ κρυφά! Οὔτε ἀναφέρομαι στὰ τῶν πετρελαίων… Ἐδῶ κι ἐὰν βρωμάει τὸ ζήτημα… Οὔτε στὰ τῶν συνόρων… Οὔτε στὰ ἔργα (ἢ ὀρθότερα στὰ μὴ ἔργα Πεταλωτοῦ καὶ ΣΙΑ.. Τῆς Θράκης τὸ ξεπούλημα.) Οὔτε στὰ τῆς Κρήτης… Στὰ τῆς Θράκης… Στὰ τῆς Μακεδονίας… Θὰ ἦταν περιττό! Παραμένοντας μόνον στὰ τῶν οἰκονομικῶν δράσεων, καταλήγω σὲ ἕνα μόνον συμπέρασμα πλέον. Κάθε σενάριο συνωμοσιολογίας ποὺ ἀκούστηκε ἢ κατεγράφη τοὺς προηγουμένους μῆνες, εἶναι ἀποτέλεσμα ἀσθενοῦς φαντασίας. Διότι καμμία φαντασία, οὐδεῖς ἐγκέφαλος καὶ οὐδὲ ἕνα λογικὰ σκεπτόμενον κεφάλι, θὰ μποροῦσε κάποτε νὰ συλλάβῃ τὸ μέγεθος τοῦ μεγάλου κόλπου ποὺ ἔχουν ἔλθει γιὰ νὰ ἐφαρμόσουν!!!Ναὶ ! Εἶναι ἐντεταλμένοι! Ναὶ ἔχουν ἔλθει γιὰ νὰ ἰσοπεδώσουν! Ναὶ ἔχουν ἔλθει γιὰ νὰ ἀφανίσουν! Καὶ τὸ βλέπουμε πλέον… Ἀκόμη καὶ οἱ πλέον δύσπιστοι τὸ βλέπουν…. Οἱ μόνοι ποὺ δὲν τὸ βλέπουν, εἶναι ὅσοι προσδοκοῦν κάτι ἀπὸ τὸ ξεπούλημα… Ἐδῶ χρειάζονται ἄλλα πράγματα! Πιό δραστικά! Πιό οὐσιαστικά! Πιό σοβαρά! Δὲν ἀρκεῖ νὰ τοὺς ἀποκαλύπτουμε. Ἔτσι κι ἀλλοιῶς τὰ ἐλικόπτερα τὰ ἔχουν ἐν ἀναμονῇ στὶς ταράτσες τους. Δὲν ἀρκεῖ νὰ τοὺς δημιουργοῦμε ἐμπόδια! Ἔτσι κι ἀλλοιῶς ἔχουν δεκάδες ἐναλλακτικά σχέδια! Δὲν ἀρκεῖ νὰ τοὺς κυναγᾶμε! Ἔτσι κι ἀλλοιῶς πίσω ἀπὸ αὐτοὺς εἶναι μερικὲς στρατιὲς ὁμοίων τους. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ νὰ τοὺς ξεφορτωθοῦμε γιὰ πάντα! Κι αὐτοὺς καὶ τοὺς χρηματοδότες τους καὶ τὰ τσιράκια τους! Γιὰ πάντα! Τοὺς πᾶντες! Νὰ καθαρίσουμε τὸν τόπο καὶ τὶς ζωές μας ἀπὸ κάθε κατάλοιπο μαυραγορίτου… Νὰ ξαναπάρουμε τὴν Ἑλλάδα μας στὰ χέρια μας. Νὰ ξαναγίνουμε ἄνθρωποι μὲ Α κεφαλαῖο… Κι ὄχι δουλικά… Ἄνθρωποι!!! Ἄνθρωποι!!! Κι αύτὸ θέλει δουλειά! Ἐντιμότητα! Τρέξιμο! Ἀγώνα! Ἀναθεώρησι τῶν ὅσων ἔως σήμερα θεωρούσαμε ὀρθά καὶ πάταξι τῆς ἀδιαφορίας! Δὲν ἀρκεῖ νὰ τοὺς πετάξουμε στὴν θάλασσα! Πρέπει νὰ μὴ ἀφήσουμε μέσα μας καὶ γύρω μας κανένα ἴχνος ἀπὸ τὶς δράσεις τους! Πρέπει νὰ γυρίσουμε τὰ πάντα ἀνάποδα καὶ μετὰ νὰ τοὺς πᾶμε στὴν ἔξοδο! Τὰ πάντα! Φιλονόη. Υ.Γ. Μὴν βλέπετε ποὺ δὲν ἔπιασα Ῥαγκούση στὰ χέρια μου.. Αὐτὸν καὶ τὴν ἐξαδελφούλα του, τοὺς ἔχω γιὰ καλλίτερα… Ὄπως καὶ τὴν Διαμαντοπούλου… Μαζί μὲ ὅσα μᾶς κουβάλησε….